SOFIE DAHLQVIST

120314

Kategori: Personligt

Idag är en sån dag.
En sån dag när det är sol och blå himmel och solbrillz och jag cyklar till bussen. Då alla borde lyssna på Ted Gärdestad, då man blir entusiastisk och vill ta tag i saker och ting. 
Denna dagen i ära vill jag dela med mig av lite utdrag från den bok jag läser just nu, Naiv super av Erlend Loe. Det är andra gången jag läser den och började läsa den i förrgår påväg in till Pustervik och insåg då hur fantastisk den är. Insåg även att den är det bästa botemedlet mot meningslöshet. För den handlar så mycket om just den, uppgivenhet, meningslöshet. Egentligen är den fett deppig men det är den inte. DEN TAGGAR MIG SÅ MKT.
 
Här har ni några utdrag. Läs den för guds skull.
 
'Jag är övertygad om att det handlar om ivern. Att den saknas. 
Jag måste hitta den. Ta tillbaka den.
Den finns där ute.
Antagligen är det gagnlöst att prata om det.
Det är lite zen.
Så länge jag försöker, kommer jag aldrig att klara det.
Bara när jag inte försöker kommer jag att klara det.
Helvetes buddhister. De tror att de är så jävla smarta.'
 
'Paul är inte rädd för de stora tankarna.
Nu skriver han om evighet. 
Det som är viktigt att veta om evighet är att det inte bara är ett väldigt stort tal, skriver han.
Evighet är något helt annat än det som bara är enormt och ofattbart stort. Om universum har obegränsad tid till förfogande, betyder det inte bara att allt kan ske. Det betyder att allt kommer att ske.'
 
'Det som är häftigt med allt det här, är tanken på att jag inte bett om att få vara här. Jag bara är här. Det är alla andra också. Vi är här tillsammans. Men vi har inte bett om det.
Det är inte vårt fel.'
 
Slut på citaten.
Något som gör mig arg är onödiga saker. Det är onödigt att vara vresig, oskön, sne osv. Låt bli med det då. Det är ju så himla lätt att vara snäll.

Kommentarer

  • Söster säger:

    Tycker in heller om otrevliga typer. Därför tycker jag om dig! Vi får försöka få till så du kan komma hit och nana snart. Tror vi båda har mycket nu, men om någon vecka är det nog lugnare för mig i alla fall så då kanske jag piper iväg ett sms. :$

    Svar: ja vesst!!! ja men gör det! :PP
    Sofie Dahlqvist

    2014-03-12 | 18:14:07

Kommentera inlägget här: