SOFIE DAHLQVIST

Last bitter song

Kategori: Foto


Imorgon börjar vi Julia och Pau !

Jag lyssnar på HS, och pappa åkte nyss till Schweiz (stavas det så?) och snart går jag och syster till dansen.

På bilden: Julia

Jag känner mig som hon

Kategori: Inköp


Denna underbara, helt urtjusiga (om jag får säga det själv) kappan köpte jag igår för många pengar på H&M. Jag har då aldrig sett finare kappa, kanske på film i så fall. Jag känner mig som Maja Gräddnos i den, och då kan det väl ändå inte bli bättre.
I varje fall, så ska jag äta nu, och sedan är det dans. Vi dansar till Björk. Det är fint det!

Det regnar

Kategori: Utstyrslar


Ja, det regnar ute. Men inte så mycket, bara en del. Det är ganska uppfriskande, kallt.
Dagen i sig var inte så händelserik. Det bästa var väl när jag och Julia och Paulina låg i en hög i gräset för att hålla värmen, eller när Robin, Julia och jag åt på det lilla gatuköket vid perrongen.
Det är sista dagen på sommaren. Jag har inte fått någon sommar alls. Tänk, så mycket jag drömde om att göra denna sommar, och vad var det jag hann med?
Men slutet på sommarn, det betyder början på hösten. Höst och vackra löv, bitande kyla. Det är ibland mer tilltalande än sol och bad.

Kofta, strumpisar och väska från H&M, fodral från Gina Tricot och skor från Skopunkten

Do you want those in red, I said

Kategori: Inköp

Underbara lördagar!

För det första är man ledig! Yes! För det andra har jag köpt fina skor, och jag som inte haft rediga skor på åratal! Det fanns miljontals jag ville ha, men mamma tyckte inte om en enda. Tillslut blev det dessa två par:Jag tycker de är alldeles underbara! Tack mamma!
Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. Jag har lite tänkbara förslag i huvudet, men än kan det nog bli lite vad som helst!

Jag sydde en kjol, nyss. Den ska jag sälja på lördag. Den kommer kanske in på bloggen snarast!

Godmorgon!

Kategori: Foto

Nu har jag vart och delat ut reklam till hela tjocka grannskapet. Solen var skön och Felicia hjälpte att dra vagnen ibland.

Jag saknar

Kategori: Personligt

Hej hej hej!

Längesen, ja det var det. Men hur ska jag hinna redovisa mitt liv när jag inte hinner leva? Jaja. Jag ska försöka. Igen. För jag saknar bloggen.

Höjdpunkten för idag var när jag och Pau satte oss ner och pratade med Sofia och Astrid på bänkarna. De är så snälla. Och, tänk, alla jag träffar är alltid så snälla. Tänk så många som jag inte träffat som är snälla då! Aja, det var i varje fall underbart trevligt att prata med dem.

Efter skolan följde Julia med mig för att köpa tyg. Det var snällt av henne tycker jag! Jag tog hundra år på mig, och det jag köpte var ändå inte speciellt fint. Men men.

Ikväll blir det fotbollsmatch. Jag är lite rädd.

I morse så vaknade jag

Kategori: Personligt

Jag gick i huset en stund. Satte på mig kläder och spelade musik högt på cdspelaren i köket. Sedan var det dags att gå till pendeln. Vägen dit var underbar! Laleh sjöng i mina öron och jag stegade fram på mina moheda tofflor.

På vägen till Lindomes perrong träffade jag Julia som var helt fantastiskt fin i sitt nya hår! Jag har saknat henne så. Sedan träffade jag Emilia, och sedan Pau! Oj vad längesedan det var! Alice och Ellen kom också dit och slutligen kom Robin gående med röda vackra converse som lyste över hela stationen! Det var jättetrevligt att träffa alla som man saknat så!

När vi stigit av och styrt våra steg mot den stora bruna tegelbyggnaden med blåa markiser kände jag mig väldigt likgiltig. Jag kände inte att jag kom tillbaka till verkligheten, så som det brukar kännas. Det kändes nästan främmande.

I ett par tiotal minuter var vi i skolan. Jag kramades och sedan var det genomgång, sedan gick vi till våra förskräckliga skåp. Jag saknar våra gamla fina träskåp. Nu får våra böcker bo i gråa skåpburkar. Sedan kramades alla lite till och sedan begav vi oss hem.

Sofia fyller år idag. Så därför hälsade vi på dem. Det var härligt att se dem, men det känns alltid som om vi inkrektar. Fast det gör vi ju på sätt och vis. Men det är ändå trevligt att se alla ansikten som jag föralltid kommer minnas.
Malin, Sofia, Pau och jag gick hem till Julia med Julia självklart. Vi åt mest hela tiden. Sofia och Malin behövde gå, så då var det bara jag och Pau och Julia. Vi ska bilda ett band, snarast, och ta världen med storm!
Efter en stund gick vi på en promenad. Det var så underbart. Vi pratade om nästan allt. Om döden och barn och föräldrar. Vi var på väg till kyrkan. Där gick vi och tittade på människors vackra gravar. Det var en härlig stämning. Vi satte oss på en bänk, och pratade och tittade runt oss. Hästar betade i en hage i närheten, annars hördes inga andra ljud än våra egna röster.

Vi gick hem efter en stund. Och nu sitter jag här och ska snart fira med saffranspannkaka att det gick så bra för Felicia på gymnasiet.

Ha det helt underbart ni därute!

Mållös

Kategori: Personligt

Igår var jag och syster och familjen i Göteborg för att kalasa. Veronica Maggio var det först, sedan Robert Wells för att pappa skulle bli nöjd och så Laleh.

På Kungsportsplatsen där Veronica Maggio spelade var det trångt och svettigt, och tält skymde sikten. Det var lite utav en lättnad när hon spelat klart, men bra det var hon självklart!
Alla utom mamma tog sig en kopp kaffe på vägen till Robert Wells. Det var ganska trevligt ändå, med tanter som står och stampar takten!

Och så var det dags för Laleh, vid nio. Och det var helt underbart. Hon var så underbart bra, helt galen och alldeles underbar. När alla stod upp och klappade i händerna, var det verkligen helt fantastiskt. Man var fullkomligt lycklig, och helt tagen och henne och sången, och det hon berättade. Texterna är obeskrivliga. Alla möjliga människor, unga och gamla, stod och klappade och hoppade, ingen kunde sluta le.
Det var helt underbart.

Lördag

Kategori: Kreativitet

Jag är stolt! För idag, har jag varit riktigt duktig. Jag har gjort klart en par shorts och en kjol, samtidigt som jag varit halvdöd, svettig och sjuk! Shortsen ska bli mina egna, och kjolen ska gå till försäljning. Den får väl kosta en femtiolapp eller så.

Imorgon hoppas jag att jag är frisk. Jag saknar så många.

Baciller

Kategori: Musik


Jag är sjuk idag. Igen. Jag som skulle vart med Sofia och Julia.

Jag. Blir. Så. Trött. På. Att. Vara. Sjuk. Hela. Tiden.

Så idag ska jag bara sitta hemma, klia mina ögon röda och lyssna på musik. Låten ovan får en i varje fall på gott humör.

Jag fick en kopp

Kategori: PresenterJag fick en jättefin tekopp av mamma idag, när vi var ute. Den är rosa och vacker, och kostade runt femtiolappen på Hemma.

Hi, sunshine!

Kategori: Utstyrslar


Solen lyser så starkt man nästan tror att det ska bli en somrig sommar! Jag har de senaste dagarna varit sjuk och bara längtat att få träffa de jag saknar som mest. Men i måndags träffade i varje fall jag och syster Josefin och Frida. Vi skulle träffats på tisdagen med men jag blev sjukare.
Idag har jag mest gått runt i huset, och så var jag, syster och mamma i Kungsbacka en stund. Det var trevligt!

Tröja från Gina Tricot, kjol som är secondhand och skor från Skoboo