SOFIE DAHLQVIST

Köperier

Kategori: Inköp


I Katrineholm köpte jag tre små böcker. En dagbok, ett lexikon och en skolalmenacka. Usch och fy, men skolan närmar sig.

last day in july, soon it's christmas

Kategori: Personligt

Igår natt kom jag hem från Katrineholm.
Det var väldigt trevligt där, vi hälsade på farmor och Lasse, farfar och Ingegerd och Stina och Frida. Nu ser jag dem inte på ett tag. Det var humoristiskt sorgligt när jag och min syster sa hejdå till Frida och Stina.
'Vi ses nästa år'

Nu är jag i varje fall hemma. Och vill träffa mina kära vänner.
Idag har jag varit på Ikea och strosat runt. Och mamma fyller år. Hon fick en salladskål och andra små skålar. Vi ska fira med tårta sedan också. Och imorgon ska vi sitta utanför Ullevi när U2 spelar. Mammas favoriter kan man säga.

Frånvaro

Kategori: Personligt

Hej!

Det är Sofie som skäms som skriver. Det var på tiden.

Jag har inte varit aktiv alls. Nej verkligen inte. Men nu ska jag skriva av mig.

Har sju veckor redan gått? Jag tyckte jag såg det någonstans. Fya! Nu får jag allt ta och ta tag i ledigheten. Eller snarare, släppa taget.
Nu börjar jag skriva.
Jag minns inte riktigt när det var, ungefär en och en halv vecka sedan. Då var Gothia Cup invigningen. Jag åkte i bilen, med Hannah, och Jenny, och deras pappor. Folk fanns till höger om en, till vänster, bakom, framför och nästan på en. Då blev jag lite sorgsen, för jag kom att tänka på stackarna i länder där folk överallt hört till vardagen. Det fick mig att älska Svea rike ännu mer! Okej, nog med präktigt tjat!
När vi kom till Gamla Ullevi, så satt hela familjen Paulina där! Vilken underbar överraskning tänkte jag! Det tog en stund, men snart så var festen igång en bit nedanför oss.
Det var mycket trevligt, sång och dans och så! Och en gammal klasskamrat for runt bland högen av dansare någonstans. Jag tror jag såg henne. Ytterst likt var det i vilket fall.
Han som ledde allt var dock så löjlig. Men ändå.
Fyrverkerier var det efter det. Det var nästan det pampigaste och rörande, på samma gång, jag har sett.
Vissa kvällar blir så underbara, så man tror att man ska minnas dem föralltid. Men på dagen, innan kvällen var det även väldigt underbart.
Jag var med Hanna. Jag mötte henne vid stationen. Och vi pratade. Och stannade till vid körsbären nära dagis och Dotegården. Där stod vi en stund och åt på körsbären. Jag skämdes, för det är så jobbigt att spotta ut kärnor, för det låter så klumpigt. Sedan var vi hos mig och det var stökigt, som vanligt. Sedan böjd mamma på en fisk som smakade kräfta, och jag skämdes ännu mer för jag hade glömt att Hanna är vegetarian. Men sedan fick hon jordgubbar. Hoppas hon tyckte det var lite mumsigt i varje fall.

Dagen efter, var det match på morgonen, disco på kvällen. Det var trevligt. Faktiskt bland det roligaste på lovet. Jag och Hannah pratade mest. Att dansa bland tretusen svettiga människor kändes just då inte så lockande. I varje fall inte när man inte fick mer än en tesked plats var att röra sig på.

Nästa dag var det fotbollsmatch.
Och nästa igen.
Enda från tisdagen (dagen efter invigningen) till fredagen spelade vi. Vi åkte ut i åttondelsfinal, mot Hammarby och deras skrämmande hejarklack.

Efter cupen så träffade vi kusinerna en kväll. Didrik och Fabian. Det var trevligt. Vi spelade crocket!
Dagarna som följde därefter var jag och min syster och resten av familjen förövrigt med familjen Dahlqvist. Första dagen åt vi middag här, dagen efter åkta vi till Marstrand och sedan till deras tillfälliga boende hos deras kusiner, och dagen efter den så shoppade jag, syster Felicia, Stina och Frida i Göteborg. Alla utom syster min var även och såg på Harry Potter. Hon envisades med att hon ville läsa boken först. Fast det förstår jag ju. Filmen var bra, men inte lika bra som de andra tycker jag. Dagen vi såg på bio var på måndagen.

I tisdags, dagen efter, bar det av till Skåne. Där har jag varit tills nu. Det har varit trevligt och så. Jag har egentligen inte fått speciellt mycket gjort, men så ska det väl vara? Jag gick två promenader, två kvällar. Det var härligt. Jag gick från mormor och morfars hus vidare till fåren, som var borta i år. Jag fortsatte till hästarna. Och sedan ner på den lilla grusvägen vid alla åkrar med spannmål och sockerbetor. Jag mötte flera moppar.
Sedan läste jag mycket. Vi träffade Bo och Lena, och Jim och Monica. Men inte Freddy och Jennie. Det var synd.
Imorse anlände vi till Lindome. I bilen lyssnade vi på Eddie hittar guld. Imorgon reser vi igen, denna gång till Katrineholm.

Så ha det bra.

Kram Sofie

Jag lever !

Kategori: Personligt

Hallå där! Nu är jag igång och ska redovisa mina dagar då jag varit så inaktiv!

Tisdagen, den trettionde juni var jag med min vän Gustav hans vän Filip och kära Emilia. Vi badade varstans och sov sedan över hos Gustav, och då hade även Amanda slutit sig till vår lilla skara!


Gustav vid Lindomeån

Lördagen samma vecka (fjärde juli) var jag och familjen och badade i Insjön. Jag tycker väldigt mycket om den sjön, den är fin. Kameran var sorgligt nog inte med, så det blir inga bilder därifrån. På eftermiddagen var jag med mamma och Felicia och shoppade! Resultaten från den rundan ser ni nedanför, tillsammans med lite annat tjaffs;


Bild ett; Jag och mina nya trukosa shorts från Röda Korset i Kungsbacka. De kostade en guldpeng.
Bild två; Systeryster som visar upp hennes outfit! Väskan och tröjan är från H&M, shortsen från Vero Moda, sjalen från Lindex och de små skorna från Dinsko.
Bild tre; Min utstrysel den dagen, som bestod av min jeansklänning från H&M och ett par vita skor från Dinsko.
Bild fyra; En ny väst! Med nitar! Den är fin tycker jag! Den var på rea och kostade en och en halv hundralapp på Gina Tricot.
Bild fyra; Ett nytt skärp från Lindex för 40 riksdaler.
Bild fem; Små blommor jag planterat, och en humla.

På söndag var det sista fotbollsträningen innan Gothia Cup. Efteråt gick vi och badade, jag, Jasmina, Mathilda, Pauline, Michaela, Sofia, Bella, Sara och Lova. På kvällen åt vi pizza på Druvan. Alla beställde Vesuvio utom jag. Det var en fin kväll, ja!


Bild ett; Jag, rubbet från Gina Tricot! Bild två; En anka. Jassi tog bilden!
Bild tre; Jasmina Bild fyra; Hela gänget, tror jag!
Bild fem; En blåklocka. Fråga inte varför den är där.
Bild sex; Jasmina och Sofia Bild sju; Pao och Mickan
Bild åtta; Pao Bild nio; Bella Bild tio; Sofia Bild elva; Mathilda, och bild tio på Lova


Mer från mina dagar kommer snarast! Snart ska jag nämligen träffa Hanna och Malva!

Michis Pau Julia Lisa

Kategori: Personligt

Igår, inatt och idag har jag vart med mina fina vänner Julia, Pau, Lisa och Michis! Det är ju inte varje dag.

Vi tittade på badade, tittade på filmer och idag åkte en del och jag till 2hand. Jag hittade ett par tjusiga shorts och trassligt löshår.

Bilder kommer.

Sardinien

Kategori: FotoBilder från Italien