SOFIE DAHLQVIST

Frånvaro

Kategori: Personligt

Hej!

Det är Sofie som skäms som skriver. Det var på tiden.

Jag har inte varit aktiv alls. Nej verkligen inte. Men nu ska jag skriva av mig.

Har sju veckor redan gått? Jag tyckte jag såg det någonstans. Fya! Nu får jag allt ta och ta tag i ledigheten. Eller snarare, släppa taget.
Nu börjar jag skriva.
Jag minns inte riktigt när det var, ungefär en och en halv vecka sedan. Då var Gothia Cup invigningen. Jag åkte i bilen, med Hannah, och Jenny, och deras pappor. Folk fanns till höger om en, till vänster, bakom, framför och nästan på en. Då blev jag lite sorgsen, för jag kom att tänka på stackarna i länder där folk överallt hört till vardagen. Det fick mig att älska Svea rike ännu mer! Okej, nog med präktigt tjat!
När vi kom till Gamla Ullevi, så satt hela familjen Paulina där! Vilken underbar överraskning tänkte jag! Det tog en stund, men snart så var festen igång en bit nedanför oss.
Det var mycket trevligt, sång och dans och så! Och en gammal klasskamrat for runt bland högen av dansare någonstans. Jag tror jag såg henne. Ytterst likt var det i vilket fall.
Han som ledde allt var dock så löjlig. Men ändå.
Fyrverkerier var det efter det. Det var nästan det pampigaste och rörande, på samma gång, jag har sett.
Vissa kvällar blir så underbara, så man tror att man ska minnas dem föralltid. Men på dagen, innan kvällen var det även väldigt underbart.
Jag var med Hanna. Jag mötte henne vid stationen. Och vi pratade. Och stannade till vid körsbären nära dagis och Dotegården. Där stod vi en stund och åt på körsbären. Jag skämdes, för det är så jobbigt att spotta ut kärnor, för det låter så klumpigt. Sedan var vi hos mig och det var stökigt, som vanligt. Sedan böjd mamma på en fisk som smakade kräfta, och jag skämdes ännu mer för jag hade glömt att Hanna är vegetarian. Men sedan fick hon jordgubbar. Hoppas hon tyckte det var lite mumsigt i varje fall.

Dagen efter, var det match på morgonen, disco på kvällen. Det var trevligt. Faktiskt bland det roligaste på lovet. Jag och Hannah pratade mest. Att dansa bland tretusen svettiga människor kändes just då inte så lockande. I varje fall inte när man inte fick mer än en tesked plats var att röra sig på.

Nästa dag var det fotbollsmatch.
Och nästa igen.
Enda från tisdagen (dagen efter invigningen) till fredagen spelade vi. Vi åkte ut i åttondelsfinal, mot Hammarby och deras skrämmande hejarklack.

Efter cupen så träffade vi kusinerna en kväll. Didrik och Fabian. Det var trevligt. Vi spelade crocket!
Dagarna som följde därefter var jag och min syster och resten av familjen förövrigt med familjen Dahlqvist. Första dagen åt vi middag här, dagen efter åkta vi till Marstrand och sedan till deras tillfälliga boende hos deras kusiner, och dagen efter den så shoppade jag, syster Felicia, Stina och Frida i Göteborg. Alla utom syster min var även och såg på Harry Potter. Hon envisades med att hon ville läsa boken först. Fast det förstår jag ju. Filmen var bra, men inte lika bra som de andra tycker jag. Dagen vi såg på bio var på måndagen.

I tisdags, dagen efter, bar det av till Skåne. Där har jag varit tills nu. Det har varit trevligt och så. Jag har egentligen inte fått speciellt mycket gjort, men så ska det väl vara? Jag gick två promenader, två kvällar. Det var härligt. Jag gick från mormor och morfars hus vidare till fåren, som var borta i år. Jag fortsatte till hästarna. Och sedan ner på den lilla grusvägen vid alla åkrar med spannmål och sockerbetor. Jag mötte flera moppar.
Sedan läste jag mycket. Vi träffade Bo och Lena, och Jim och Monica. Men inte Freddy och Jennie. Det var synd.
Imorse anlände vi till Lindome. I bilen lyssnade vi på Eddie hittar guld. Imorgon reser vi igen, denna gång till Katrineholm.

Så ha det bra.

Kram Sofie

Kommentarer

 • vendela säger:

  nej ska du åka iväg nu igen?? ;O

  men sofie vi hinner ju aldrig träffas!  ja va också i skåne :) sön- tors.

  2009-07-25 | 13:39:35
  Bloggadress: http://livetenligtvendela.blogg.se/
 • jasmina säger:

  Haa det så bra :D:D

  2009-07-25 | 21:11:32
  Bloggadress: http://jassiiisaa.blogg.se/
 • Hanna säger:

  Åh :D Det var jättefint ju!

  2009-08-05 | 14:39:20

Kommentera inlägget här: