SOFIE DAHLQVIST

Jag har sytt en klänning

Kategori: KreativitetDär är den! En klänning jag sytt idag! Den är rosa och puffig, och kostade mig hela dagen och en tjugolapp att göra. Den är förliten dock. Det är så sorgligt. Och därför ska jag istället sälja den på en liten marknad här i området i höst. Jag och Pau och Julia ska sälja lite egna kreationer! Så jag tycker ni kan hjälpa mig, hur mycket ska den kosta?

Josefin, snart får det bli dolmiodag! Förresten har jag gjort en design till dig, om den är till belåtenhet :D

Trevlig kväll!

hello there

Kategori: Personligt

Jag är hemma! Och det med besked!

Jag ska blogga. Men inte nu! Adjö!

Bye bye äppelpaj

Kategori: Personligt

Nu ska vi inom någon timme bege oss till Katrineholm, och imorgon tar vi flyget till Sardinien, Italien. Det ska bli helt fantastiskt! Så av mig får ni inte höra något på 15 dagar, närmare bestämt!

Ha det fantastiskt här i hurtiga Sverige!

Morgontimmarna

Kategori: Musik


Glasvegas, It's my own cheating heart that makes me cry

Startskott

Kategori: Inköp

Idag var första dagen på detta tioveckorslov. Jag vaknade och åt slutligen äggröra, efter att ha spilt smet över hela köket.

Jag tänkte umgås med vännerna, för på lördag ska jag åka till Italien. Men det blev liksom inte av. Istället tittade jag på Stolthet och Fördom för första gången. Och det är den bästa filmen i världen, tycker jag nu.

Sedan kom Frida för att hälsa på Felicia. Och jag följde med dem och shoppade.

Det blev 7 stycken färggranna eyeliners, femton kronor stycket, Peter, Bjorn and Johns nya album, en klänning för 100 kronor på H&M och en bikini för totalt 60 kronor, också den från H&M.

Nu har jag ätit potatis och ska bosätta mig i soffan för att se på halv åtta hos mig!

So long

Kategori: Personligt


Igår, ja då var det skolavslutning. Det var mulet och regnigt, vilket låter tråkigt. Men allt det gråa blev vackert, och att föredra faktiskt.
Jag hade på mig en klänning jag sytt på min nya symaskin. Skorna var från Dinsko och halsbandet en present.

Vi sjöng med kören på avslutningen. Det var underbart roligt. Även fast publiken såg ut att dö av tristess, det var lite av det som gjorde det så roligt också.
Märta följde med mig hem, vi tittade på Miss Marple men jag somnade i soffan. Ursäkta mig Märta. Detta berodde på att jag föregående dag varit med Amanda och tittat på Markolioo och dansat dansband på Liseberg och kommit hem sent.
Sedan var det klassfest, och den total spårade ut. Det är väldigt invecklat, och alla grät. I början verkade början på sommarlovet katastrofalt. Men det löste sig. Och blev en helt underbar början istället.

Och nu, nu är det sommarlov!

Godmorgon

Kategori: Personligt

Igår var jag på kalas hos Julia. Men jag gick hem vid tolv, för vi ska iväg snart. Det var i varje fall en härlig fest!

Såhär på morgonkvisten sitter jag med gitarren och så. Det är väl roligt. Sedan är jag irriterad, för jag har ingen skrivare. Och det är så bra att ha!

Spets, skor och sånt

Kategori: Inköp


Klänningarna kostade 100 kronor stycket, och skorna 150 kronor paret!
Dessa fina saker köpte jag igår tillsammans med Pau!

Målerier, Syerier

Kategori: Kreativitet


Hej!

Idag är det Sveriges Nationaldag. Det märks inte direkt, så tråkiga som vi svenskar är.
Bild 1 o 3 är på min t-shirt som jag målat på. Det är en eld på framsidan, även fast det inte är särskilt lätt att se. Och så står det två små rader på den, en på ryggen, eller i ringningen, och en i elden på framsidan. Jag målade på den i torsdags då jag var med underbara Märta, som sagt.

Klänningen i mitten har precis blivit klar. Den har jag gjort i slöjden. Jag är nöjd med alltihop, även fast det skulle kunna vara betydligt tjusigare ! Men ändå! Adjö sålänge!

I know it sounds silly, 'cause you don't have a car

Kategori: Personligt

 
Hej!

Igår var jag med Märta! Vi målade på tröjor. Min dator är lite galenpanna idag, så jag lägger in mer bilder imorgon! För jag har även sytt en klänning, köpt två och köpt ytterligare två par skor. Så var det med det köpstoppet.

have a little faith

Kategori: Blandat

Idag var jag med mina vänner, Vendela, Emilia och Amanda. Vi bakade muffins och kladdade på dem! De var goda emellanåt. Sedan fick Vendela och Emilia gå, för mitt och Amandas lilla hemliga projekt. Vi hade det trevligt. Det var en mycket bra dag, det!

Tiden går ryckvis

Kategori: Inköp


Härlig dag minst sagt. Julia, Paulina och jag. Och snart är det slut med skolan. Jag antar att jag snart kommer börja jämra mig över att den är över om bara några dagar, och så som jag längtat. 

Nu får jag banne mig sluta köpa saker. För även idag blev det av. Jag köpte massor. Exempelvis klänningen på bilden, som är väldigt fin tycker jag! Den kostade trehundrafemtio kronor!