SOFIE DAHLQVIST

Falskt och fel

Kategori: Foto

Tiden är underlig. Nyss tycker man den går så fasligt långsamt, och så plötsligt har ännu en månad gått. Imorgon är det första april. Får se om det händer något bus.

En bild från juni.

Det jag lever på just nu

Kategori: Musik


Fast man lever väl alltid på musik? Och mat. Men att man lever på musik känns mer dramatiskt. Och det är tur det, att det finns sådana här vackra sånger.

Det är så jag säger det.

Måndag

Kategori: Personligt


Jag tycker dagen var fantastisk. Men nu känns allt som ett dovt minne.
Bild från häromdagen.

Bitterljuvt

Kategori: Personligt

Bitterljuvt. Det är ordet. Av många anledningar.

Imorgon är det måndag. Vilket innebär skola. Och skola innebär arbete. Och just nu känns arbete trevligt, för en gångs skull.
Skola innebär även vänner. Och det är bra. Bättre. Bäst. Skola innebär överraskningar, också. Och förhoppningar. Och med förhoppningar följer besvikelse. Men så är det bara.

Sedan är det dans. Och sedan får jag ser vad som händer.

Queen cake

Kategori: Blandat


Äppelmuffins är mycket gott. Speciellt i fina bakformar.

Söndag

Kategori: Blandat

Igår var jag uppe sent. Ja, det var jag sannerligen! Och nu är det sommartid. Jag tycker det känns mycket bra. Det är så skönt när det är ljust på kvällarna. Och snart blir det väl ljust även på mornarna.
Idag är det den tjugonionde mars. Snart ska jag få min symaskin. Då ska jag sy som bara den!

Annars ska jag inte göra något speciellt idag. Lite franska ska man öva på, och lite matematik. Och, riktat till mina bloggvänner där ute, har vi  någon mer läxa? I Musik eller No eller Engelska eller så?Trevlig dag!

Om några ynka minuter

Kategori: Personligt

Ska det vara släkt! För då är det Earth Hour.

Brevpapper kom, kom

Kategori: Inköp


Nu har jag lite att skriva på.

Beslut

Kategori: Kläder

Måste ha ett par hjärtglasögon till sommaren. Hade egentligen velat ha ett par vita, men efter någon timmas sökande lite här och där på nätet hittade jag endast sådana på tradera. Och där är jag inte medlem ännu. Så, på asos har de ett par gula, rosa och röda. Vilka är finast?

Blomster

Kategori: Inköp


Idag köpte jag gummistövlar. Och nytt brevpapper. Det är fint det.

Respektlöst gulligt

Kategori: Kläder


Så är det ibland. Respektlöst gulligt. Allt ovan är nyheter på H&M och de bara vill till mig! Åtmindstone vill jag att de ska komma till mig. Linnena är übersöta, men respektlöst, och då menar jag respektlöst, dyra! Tja, 300 riksdaler kostar dom, och det kanske någon tycker är ett möjligt pris, men för min plånbok är det totaly omöjligt!
Kjolen är söt! Och kostar tvåhundra. Stråhatten är söt den med. Lite Miss Marple. Det gillar jag. Åttio kostar den.
Fast
Jag behöver inte det här. Men det är alltid fint att titta på. Något jag verkligen behöver är lite nytt brevpapper och en fin bläckpenna, en sådan som sluttar. Och klistermärken.

du, räddande, hoppfull men så sårad

Kategori: Musik


allt känns plötsligt bättre.

Sött

Kategori: Personligt

Det smakar sött i munnen, för jag har gjort glass och åt upp en del av grädden. Mina händer är torra och jag är hemkommen från skolan sen en tid tillbaka. Jag pratar med vänner genom datorn. Det är väldigt förnurligt, ändå. Och jag har en brevvän. Vilket resulterar en helt okej dag. Men ändå inte utöver det vanliga.

åh

Kategori: Musik

En kompott av vårkänslor

Kategori: Foto


Väcker känslor. Bilderna är från de senaste dagarna, men varje känns lite speciell.

Oh, these thoughts

Kategori: Personligt

Så mycket på sistone. Allt är som en stor röra. Vet inte längre vad som är ut eller in. Men det ska jag ändra på. Idag.

Nu låter det som om det handlar om bloggen. Nej, nej. Men idag ska jag ta tag i allt, ställa saker tillrätta. Försöka i varje fall.

I väntan på allt annat

Kategori: Personligt

Nu väntar jag på Vendela. Jag och mamma har sprungit runt i hela huset med överblivna galgar och dammtussar. Det ser absolut inte så respektabelt ut som jag tycker att ett hus borde göra, men det ser bättre ut än vad det gjort på flera år i varje fall.
Sedan kommer alla flickor, vid sexsnåret. Då blir det fest ! Arton tjejer blir det, så det blir nog full rulle!
Igår var kusinerna här som sagt. Trevligt var det men jag var trött. Jag fick en Håkan skiva, Betty Boop trosor och en tisha med henne på också, och lite smått, som hårspray, hårband, ansiktsmasker och bubbelbad. Något som är lite roligt är att majoriteten av alla gånger då kusinerna med flera kommer så har fabrors fru köpt en sådandär rosa hårspray, en sådan som det står 'proffs' på. Vad som är lite sorgligt är att vi har flera, flera i lager nu och jag försöker tappert använda upp dom, men då kommer hon med ännu en till. Men det är bara roligt egentligen!

Tack kusiner o fabror o farbrors fru !

Gåvor

Kategori: PresenterEftersom jag antagligen kommer få lite presenter av kusinerna, farbror och farbrors fru snart så tänkte jag visa det jag fick av mamma, pappa och syster. Jag fick Om jag kunde drömma, har bara läst en lite bit, men är toppen redan nu. Har ju sett filmen, så jag vet vad som händer, men det är ändå en upplevelse att läsa boken.
Sedan fick jag Kate Nash's och Mando Diao's skivor. Då blev jag mycket glad !
En alldeles egen, nylonsträngad gitarr i ett alldeles underbart fodral med rött foder fick jag med ! Den kommer jag spela på mycket må jag lova !
Sedan på klädfronten fick jag en grå, fin kofta och en blus med fins blommor i massor på !
Tack mamma, pappa och syster Foff !

Förövrigt lyssnar jag på Dom kommer att kliva på dig och Himmel blå, himmel blå

fredagar, långstrump, kusinkalas

Kategori: Utstyrslar


Idag var jag i skolan, som alltid, ja, som vanligt. Det rullade på, musikförhöret gick mycket ovanligt bra, tror jag, och jag arbetade relativt konsentrerat på de natur orienterade ämnena. På franskan hade vi en annorlunda vikarie. Han var tusen gånger bättre än Ingevi, och han gjorde faktiskt min dag en gnutta roligare. Men han var lite skum.
Sedan åt jag med Lisa och Julia, och Malva och Hanna. Sedan tog jag pendeln hem. Nu har jag läst lite teknik och bakat pannkakor med oboy i.
Halv sju kommer kusinerna, farbror och hans fru. Vi ska fira min födelsedag. Det ska bli väldigt trevligt.

Kjol, strumpor, kofta och linne (under) från H&M, skorna är som sagt mammas, eller var mammas.

Long lost penpal

Kategori: Utstyrslar


Idag har det varit en väldigt annorlunda dag. På något sätt. Jag kan inte sätta fingret på vad det var som var annorlunda. Det var... något.
Jag och Pau pratade i bussen. Om allt möjligt. Musik. Vänner. Kläder.
Det har varit någon speciell stämning över denna dag helt enkelt. Något magiskt.

Förlåt för de skrattretande fula bilderna, men kameran dog nästan lika fort som jag började ta kort.

Klänning och strumbyxor från H&M
Skor är mammas, fast jag tror dom börjar bli mina.

Åh nej

Kategori: Personligt

Jag har ju glömt bort att min blogg fyllde två år för, ja, va blir det, elva dagar om jag minns korrekt. Den 20 februari tvåtusensju skapades den tror jag. Hurra hurra.
Idag har det varit mycket shoppande och mycket vackra ting hem. Ja.