SOFIE DAHLQVIST

Utstyrsel

Kategori: Utstyrslar


Jag har visst inte nämt att vädret varit underbart idag. Men det har det!

Kofta från H&M, klänning är från Gina Tricot och gladiatorsandalerna från Din Sko.

Mors dag var dagen

Kategori: Blandat


Igår plockade jag en bukett med blommor. Idag är det mors dag. Hon fick en fin, vad ska man kalla det? En liksom matkupa, med sådant nät på så att flugor inte flyger in i maten på sommarn. Fiffigt, eller hur?
Idag har jag varit med familjen i kyrkan. Syster Felicia var på nattvard med de konfimerade. Så nu är hon helt konfimerad och klar!
Farmor och Lasse åkte imorse, tillbaka hem till sig. Men vi kommer upp till dom om bara någon vecka eller så.

Jag har även vart en riktig nyttig människa idag. Jag cyklade i en timma. Se där!

Måsten inför kvällen är;
Börja med franskan.
Skriva brev.
Titta på Stylista.

Och eventuellt baka.

Ha en trevlig kväll!

En resumering, gott folk, om några magiska dagar

Kategori: Personligt

Det var längesedan, det! För en sådan partypingla som jag är livet hårt, man hinner inte alltid med bloggen. Sorgligt värre tänker jag. Trevligt värre tänker ni. Då slipper ni läsa åbäket.

Jag tror att den senaste gången jag bloggade var i onsdag. Så då kör vi och berättar från torsdag, då.

Torsdagen var en riktigt härlig dag, som de andra resterande dagarna denna vecka också varit. Bland annat badade vi på i simbassäng med hela klassen. Det var härligt, och nya baddräkten satt på plats hela tiden. När vi kom tillbaka åt jag mycket med grönsaker i matsalen. Det kändes även bra det. Och currysåsen var underbart god.
Slöjden var också sådär trevlig och så. Det var bra.
På kvällen var det brännboll med klassen, och föräldrar. Mina föräldrar var inte där, till min stora lättnad. Vi badade, jag, Märta och Paulina. Och vi satt och pratade på bryggan. Förresten var vattnet så kallt att man inte ens kunde stanna i och kissa, för organ liksom slutade fungera. Pau testade.

Fredagen slår alla förväntningar! Först så missar jag att få skriva om mig själv på svenskan, vilket jag blev så ledsen över som det stora ego jag är. Men, på något sätt lyckas kören, som ersatte svenskan, bli trevligare! Mycket beror nog på de härliga låtarna vi sjunger, och på att det börjar gå upp för en att skolavslutning närmar sig med dundrande fart! Jag kan nästan känna smaken av sommar.
Oj. Nu kom jag på att det var på torsdagen detta hände. Förlåt mig. Nu berättar jag om fredagen.
Den var till en början väldigt tråkig och sådär. Musik och NO. Hurra. Inte den dagen i varje fall. Franskan blev en väldigt glad överraskning, eftersom provet inte var speciellt svårt. Men vad kan man egentligen förvänta sig om snigel Ingevi? Jag fick 81 av 85 och blev glad som jag vet inte vad. Nu är även det provet överstökat.
Sedan var det, man kanske kan kalla det extraslöjd. Även det var fridfullt, trevligt etc.
Två beger sig hela familjen till Malmö. Vi äter på Burger King, för jag får inte min vilja igenom med att gå på någon exklusiv resturang. Sedan är det dags. Jag bokstaverar; E A G L E S. Det var dags för den efterlängtade Eagles konserten. Och. Det. Var. Helt. Magiskt.
När trumpetaren började spela. På Hotel California. Det blev helt tyst. Sedan rena motsatsen. Helt magiskt.

Idag har systeryster konfimirat sig. Det var även det helt magiskt. Och så var kusinerna, farmor och Lasse och Helena och Göran här.

I'm holding on to memories

Kategori: BlandatBild ett: Det hade jag på mig idag. Chinos från Gina Tricot, tröja från Ullared, jacka från H&M, pumps från Dinsko

Bild två: Jag har köpt mig badkläder. Bilden är ful, men det blåste så! Alltihop är från Lindex, och jag tycker väldigt mycket omt!

Saxprydd

Kategori: Kläder

Jag vill bli saxprydd! Om öron och hals! För jag har just hittat något alldeles underbart i Matildas shop! Om jag inte var totalt bankrutt och bestämt att jag från och med denna dag inte ska köpa en enda sak en tid framåt, så skulle de redan vart beställda. Men men.Tryck på första bilden för att komma till hennes blogg, och tryck på de fantastiska örhängena för att komma till shopen!

Kapitel ett

Kategori: Utstyrslar


Svenskan idag var mycket uppryckande! Det var jätteroligt, vi skrev en liten bok, om vårt liv ungefär. Jag hoppas det är det enda vi ska hålla på med till vi slutar skolan nu.

Idag har jag simmat i simhallen! Det var uppfriskande!

T-shirten är mammas, väskan likaså.
Koftan är en present, shortsen är för små,
men jag köpte de på Cubus, och skorna på Dinsko
Nagellacket är Depend, hängslena någonstans ifrån

Hej klocka!

Kategori: Inköp


Det var alltså denna underbara sak som ska hjälpa mig upp på mornarna som jag köpte på Ikea! Så trevlig, det är var den är! Den kostade sjuttio kronor, tror jag, och jag hoppas att den fungerar. Det är så sorgligt när väckarklockor plötsligt slutar ticka. Det har hänt förut.

Dagens funderingar:
Jag måste göra läxor, frågan är; vart hittar jag tiden?
Jag funderar på ett besök hos frisören. Men jag ska försöka hemlighetshålla min lilla ide.
Ska jag låta min ben förbli håriga?
Och förresten, med tanke på fundering ett kommer uppdatering vara dålig.

Oh sunshine, sunshine!

Kategori: Utstyrslar


Idag var det sol enda ner i skorna fulla med svett. Och ingen vill veta om mitt fotsvett dagar som denna, men jag berättar det ändå! Mycket beror nog på att mina skor och strumpor var för varma för denna soliga, härliga dag, som börjat så mulen.
En helt, helt, helt underbar, fantastisk dag blev detta! Det var skola, vilket är likamed  'Åh nej!' men som idag blev (när jag tänker efter) 'Åh ja!' Det var trevligt på både matten som på engelskan. Men gympan var dock lite varm. Sedan åkte jag buss till Ikea. Där köpte jag en fin liten sak. Två fina saker faktiskt. En sak till mor min också, men den skriver jag inte om, ifall hon skulle få för sig att titta hit. Men i varje fall, jag avslöjar den andra saken... snart.
Och efter Ikea sprang jag och Emilia för att hinna till pendeln, och svett och läsk forsade omkring oss. Sedan åkte jag till dansen. Vilken var den bästa dansupplevelsen på länge. Jag, Elsa, Kajsa och Emma var lite busiga. Det blev mycket skratt det!

Så jag pladdrar. Det jag hade på mig idag var i varje fall:
Klänning från Gina Tricot, kalasbyxor från Indiska, väska från H&M och små skor, som inte är med i och försig, från Skopunkten.

Okej

Kategori: Personligt

Jag är tillbaka från Skåne. Och fick tre samtal såhär på morgonkvisten, två från Julia, ett från Victoria. Vi har ingen So. Helt otroligt. Och jag som just satt och pluggade för SOn.

Så det är alltså sovmorgon. Fantasiskt säger jag! Det passar mig alldeles utmärkt!

Ni kanske undrar hur det gick på fotbollscupen i Skåneland. Eller så gör ni kanske inte det. Men i varje fall. VI VANN! Hurra för hela världen! Jag är glad som bara den!

En morgon som denna sitter jag och pluggar franska och omväxlar det med att råka lyssna på en gammal goding, ingen mindre än Friends gamla schlagerhurtiga låt; Listen To Your Heartbeat. Härligt.

Nu bär det av!

Kategori: Personligt

Om några ynka minuter åker jag iväg med hela fotbollslaget till Skåneland! Det är lite smått koatiskt här hemma just nu, så jag flydde hit.

Som sagt var jag med Emilia tills nu. Det var mycket trevligt. Jag önskar det kunde blitt en längre stund.

Nu kommer jag vara iväg tills söndag. Jag hoppas jag kommer hem tidigt på söndagen, har prov i både matte och franska, kom jag på nu. Så jag har lite smått panik. Men ändå.


Bilderna är på Emilia, och på mitt förträffligt frestande godis!

Adjö!

Det fanns en värld där utanför som höll mig i hand en gång

Kategori: Blandat


Hallå!
Idag så ska jag först en sväng till Emilia! Det ska bli trevligt som få! Sedan bär det av hem igen, och då får jag packa! Sedan till Chrilles bil och raka vägen till Skåne med hela fotbollslaget! Det blir nog trevligt. Fastän jag antagligen inte kan delta så jättemycket i själva cupen. På grund av mitt lår! Hmf.

Jaja. Godmorgon/Goddag!

Soliga, underbara, stressiga dag!

Kategori: Utstyrslar


(Bilden är otroligt ugly!)
Kofta är present, halsbandet likaså
Klänningen är en gammal goding från H&M

Idag är synnerligen en solig, alldeles underbar, men stressig dag.

Gothenburg

Kategori: Utstyrslar


Idag var jag, Linn, Märta, Sigrid och Emilia på äventyr. Vi spelade instrument, närmare bestämt gitarr, saxofon, klarinett och förträffligt underbar flöjt, och sjöng på lite olika ställen i Göteborg. Jag vet inte om det var jättevackert, men folket verkade tycka det var respektabelt i varje fall. Och pengarna går raka vägen till Afrika, såklart!
Nu lyssnar jag på musik. Jag tror jag ska skriva brev.

Shorts och t-shirt 2hand
Väskan är mammas gamla
Koftan är en present
Solglasögon Prickig Katt

Pengar, pengar, pengar !

Kategori: Personligt

Allt kretsar kring pengar ! I varje fall imorgon, då ska man samla ihop pengar till något barnhem i Afrika. Jag har lite olika ideer! Får se vad som blir av!


Här får ni en bild på vårt nyklippta gräs!
Nu summerar jag dagen:
Jag har varit hemma och njutit av datorskärmen och alvedon
Lyssnat på trevlig musik
Vankat av och an
Röntgat mitt högra lår
Spelat gitarr
Druckit te
Och så började jag sy för en stund sedan, och nu är jag mitt uppe i två viktiga diskutioner med Josefin och Gustav!

Och snart är klockan halv åtta. Ni vet vad de betyder! Bänkad framför tvn, o ja!

Hallå!

Kategori: Personligt

Jag, Sofie Snorig, är hemma från skolan och hostar upp slembollar och snyter mig. Inte för att någon ville veta det.
Fast jag har det faktiskt ganska trevligt! Jag lyssnar på Kylie Minouge som alltid får en på utmärkt humör, vilket även gäller denna gång!

Förövrigt har jag bestämt mig för att bli universums största blogg, marsianer och jupiterianer ska beundra mig och mina skriverier!

Visst är jag rolig. Inte speciellt.Godmorgon!

Close your eyes, close your eyes and forget all about ous tonight

Kategori: Foto


Jag har en del som ska göras! Det kommer nog bli av imorgon. Nu känner jag mig bara vemodig. Och bilden är halvdan, men ändå.

Rubrik

Kategori: Kläder


Jag är i behov av nya badkläder, men jag hittar varken några som faller mig i smaken, lika mycket som jag inte har råd. Men dessa som jag plockat ut tycker jag är lite fina !

Kjolar!

Kategori: Inköp


I förrgår köpte jag kjolar! De är fina, men tunga! Jag köpte dem på Röda korset för 50 kr stycket! Bättre bilder kommer väl så småningom!
Grattis till Norge, förresten, såhär på 17onde maj och allt! Det var synnerligen trevligt att de vann!

J'ai un rhume. Certes, il ne peut pas être la grippe porcine?

Kategori: Personligt

Hej rara människor!

I fredags var jag i skolan. Jag borde gått hem, för jag var så sjuk att jag trodde jag skulle svimma av då och då. Dessutom skämde jag ut mig på köpte då jag sprang ut från klassrummen stup i kvarten med snor virvlande om mig.
Allt detta gjorde jag för att jag skulle ha slöjd efter lunchen. För jag vill bli färdig med klänningen min. När jag väl kommit till slöjdlektionen var jag så sjuk att jag endast hann sy på en ficka.

Kvällen var hemsk. Vaknade, somnade, hade ont i kinder, huvudet och halsen var ett sandpapper, bokstavligt talat. Men till sist blev det lördagmorgon. Lördag är lika med dansuppvisning. Jag gjorde allt jag kunde för att bli bättre; ångbad, duscha, nässpray, mat, the, sova och så vidare och så vidare.
När jag väl kommit till dansuppvisningen ångrade jag att jag gjort det. Men det gör jag verkligen inte nu.

Det var så roligt att dansa, både på Reflection och Thriller. Fast jag slår vad om att jag såg galen ut, men det är en sådan adrenalinkick att gå ut och dansa! Och speciellt nu, med underbar kör och musik som spelades live.

Igår, fredag, köpte jag även lite fina saker på Röda Korset! Jag är så nöjd, så det så!

Ikväll, då blir det Esc final! Det missar ni väl inte? Det är ju en del av årets höjdpunkt! Som den sanna schlager nörd jag är är de två semifinalerna och alla Inför Esc program inspelade, uttjatade efter alla tittningar. Mina favoriter för kvällen är Israel, Portugal, Island, Azerbajdzjan, Bosnien Herzegovina, Albanien och Norge! Och Sverige såklart! För mig spelar det inte så stor roll vem som vinner, det är bara en trevlig tillställning!

Denna veckan är det på tal om inget varit mycket Jesus Christ Superstar låtar och funderingar över köp på en ny baddräckt! Nu ska jag sluta skriva, ingen orkar ändå läsa.

Hejdå!

Minnesluckor

Kategori: Smink

Allt går så fasligt fort nuförtiden. Vilket är både bra och dåligt.
Bra är det för att sommarlovet kommer närmre. Dåligt, för att man inte riktigt hänger med.
Snart ska jag iväg på dans. Det är sista lektionen, med Evelina. Det tycker jag är sorgligt. För även fast jag är väldigt rädd för henne, så är hon en helt fantastisk lärare, och väldigt snäll för det mesta!
(Bilden är jätteful!)

Nu flyr jag!

Dagens låt

Kategori: Musik

Stupide, dur français

Kategori: Personligt

Hej!

Nu har jag varit på dansen! Jag dansade inte på grund av mitt dumma lår som gör ont, men jag var med när vi gjorde iordning lådor som vi ska sälja popcorn i till föreställningen. Dom blev väldigt festliga, och jag tog på mig arbetet att göra två själv också!

Ikväll är det värsta bästa dumburkkvällen! Först, halv åtta hos mig, som jag just nu sitter och missar, och sedan det sista programmet av Inför Esc! Toppen!

Om det inte vore för franskan som måste göras. Hur ska jag hinna?

Jaja. Grattis till Hanna, i vilket fall!

Happy birthday, dad !

Kategori: Blandat


Idag fyller pappa år! Säg grattis!

I went to work at the shoe store and waved him goodbye

Kategori: Kläder


Dessa skor vill jag ha till sommaren! De är båda från Din Sko!
Godmorgon förresten!

Red, black, brown, white, yellow, does it really matter?

Kategori: Inköp


Shoppingrunda blev av idag!!! Jag hittade så vackra saker, tycker jag! En hatt!!! Mycket vacker! Hundra lappen på H&M! Sedan ett underbart linne, också det för hundralappen! Vi var även på Röda korset, där jag bland annat hittade en lampa och en t-shirt för 25 kronor tillsammans! Mycket bra, mycket bra!

Jag saknar Josefin !! Jag tror en ny Dolmiodag är på gång, minsann!

Fin dag

Kategori: Utstyrslar

Hallå allihopa!

Idag har varit en mycket trevlig lördag! Hela familjen åkte ut för att shoppa. Sedan har det varit vackert väder och allmänt trevligt!

Något som är dumt är att jag börjat med franskaläxan som verkar vela ta död på mig. Den lyckas nästan.

Något annat som är dumt är att bilden är väldigt ugly. Men skit samma.

Kofta och linne presenter
Tights Lindex
Skor från UllaredPå berget

Kategori: Foto

choses

Kategori: Inköp


Igår och idag var riktiga minnesvärda dagar. När vi satt på berget. Jag, Emilia, Vendela. Och pratade. Det var så fint.

Det har även varit dyra dagar! Ett par jeans som jag ska klippa till shorts, sex böcker, sex meter tyg och mat har det blivit! Men värt, det var det!

Ps. Jag önskar jag kunde få tag i denna baddräckt. Men slut är den överallt!

förgätmigej

Kategori: UtstyrslarJag ska iväg till Vendela. Imorgon ska vi guida nya musikklassare... Jag kommer dö! Hjälp.
Förgätmigej är världens finaste blomma.

Skjorta 2hand, kjol H&M, leggins Indiska

Förglöm mig ej

tidsnöd

Kategori: Musik


Gårdagens och dagens låt ! Ska skynda iväg till Vendela! Smyger in dagens outfit fort som bara den!

Drömmar

Kategori: Foto

Fantasi

Kategori: Utstyrslar


Ursäkta de oseriösa, fula och annorlunda bilderna.

Jag har läst mycket. De senaste två dagarna. Jag tycker att böcker är farliga. Nerskriven fantasi, nerskrivna drömmar, som man delar med sig av. I jämförelse, verkar verkligheten omöjligt trist.

Chinos från Gina Tricot, linne, halsband och kofta är presenter !

Du känner varken regn eller sol

Kategori: Musik

Favoriter

Kategori: Blandat

Gammal speldosa Lorenz Bolz. Fungerar felfritt.  * SE BILD *Skrivmaskin  Olympia  fungerar bra
Bilder: Tradera

Party party!

Kategori: Personligt

Hela morgonen har jag sprungit runt och fixat, diskat och lagat mat! Sex tjejer ska komma hit och så blir det party! Vi ska sova i tält och så! Det blir trevligt!

How Lovely!

Kategori: Utstyrslar


Kjol är hemmasydd av en gardin o klänning från Gina Tricot
Ytterligare en trevlig dag! Med Emilia och Vendela, blev det denna gång! Vi åkte till min favoritplats (kan jag nästan påstå) Gunnebo! Vendelas mamma, moster och kusin gjorde oss sällskap! Sedan försvann vi för att plocka buketter till framtida tillställningar, och sedan, efter mycket lång tid for vi till Liseberg. När vi kommit dit fick vi snarast bege oss hemåt. Vi bestämde att vi måste sova över snart. Det tycker jag verkar som en bra bestämmelse!
Titta på Emilias eller Vendelas bloggar så får ni nog se mer bilder!

Upp och iväg!

Kategori: Personligt


Nu flyr jag till Emilia ! Adjö sålänge!

Fotografier

Kategori: Foto

Här kommer bilder från gårdagen! En mycket trevlig Valborg, vart det ! Med Amanda, Emilia och Alice.

Bilder tagna med Canon D90, dom fyra sista med min älsklings kamera Canon Digital Ixus 80 IS (riktat till Märta, ehe)

Trevligheter på morgonkvisten

Kategori: Personligt

Nu sitter jag här och har precis duschat! Egentligen tänkte jag att jag skulle tatt en liten morgonpromenix, men jag fastnade vid tv!
Det är helt underbart med ledighet, första maj och alltihopa! Jag tror jag ska iväg och bada med massor av snälla människor, men jag vet inte!

En sorglighet är att Pau är sjuk. Det är aldrig bra! Och imorgon har jag ju fest! Hon måste komma!


Pau och Julia