SOFIE DAHLQVIST

Mörker

Kategori: Foto


Idag stannade jag hemma, även fast jag kanske kunnat gå till skolan. Jag är precis påväg att tillfriskna liksom.
Men det var turligt att jag stannade hemma, för det blev en sådan skön dag. Jag sov som en stock och gick upp vid elva. Sedan har jag slöat lite varstans i huset, och vid tretiden hade mamma kommit hem så jag och syster och mamma stoppade in oss i bilen och for till Kungsbacka! En julklapp inhandlades, och det känns ju otroligt festligt, för bara tanken på julen får mig att sprudla till lite granna.
På vägen hem satt vi i bilen och pratade lite om ingenting speciellt då syster spärrade upp öronen för att sedan höja radion. På radion tog Tu mas promis ton! Vilket liv det blev i bilen, jag och syster dansade så mycket vi kunde där vi satt! Mamma hängde också med! Utanför var det mörkt men husens fönster tittade på oss och gatulamporna sken förfullt. Stjärnorna med, och månen likaså! Och molnen melerade den svarta himlen med sina gråa tussar.

Åh visst är hösten ljuvlig?

de osaligas straffort

Kategori: Personligt


Dagen idag var rent utsagt förnedrade, dyster och en stor besvikelse. Men den började bättre än vad den slutade, kanske kan det vara någon tröst? Morgondagen tar jag som den kommer, men ett prov i naturvetenskap väntar, och det känns inte välkommet alls, för min del.

annorledes

Kategori: Personligt


Igår kom mycket tillrätta i mitt huvud.
Jag och Julia var och träffade Sofia. Och Lova en liten stund. Och jag har saknat de så oerhört, så det kändes så konstigt att sitta där med dem hemma hos Sofia igen. Men samtidigt kändes det så knasigt rätt och vanligt!
Jag och Sofia och Julia gick i regnet, i mörkret, i hösten. Det var kallt, men det hörde nästan till. Inte på ett obehagligt sätt, utan på något trevligt vis. För när vi sedan kom in till Sofia igen och kröp ner alla tre under ett täcke kändes det nästan precis som förr.

Och idag sprang jag runt i skogen som en dåre med fotbollssällskapet! Vi sprang runt träd, vi sprang i träsk och jag ramlade och blev lerig över hela rumpan. Fast det var ganska underhållande egentligen nu när man tänker tillbaks på det.
Efter lite mat i magen och en dusch bar det av till stan med moder och Foff. Jag hittade en varm jacka, och det var det jag ville ha! Jag ser ut som en äkta skogsmulle i den, och det är ju precis så det ska vara! Så jag är nöjd som bara den!
Och dessutom har jag gått ut med reklamen, stickat lite till på mina raggsockor på kvällningen och spelat lite på klaveret!
Imorgon väntas ännu än underbar dag må jag tro!