SOFIE DAHLQVIST

Kvällsinspiration

Kategori: Inspiration

Ce qu'il dit, c'est que

Kategori: Utstyrslar

Idag ska jag spela piano på en pianokonsert. Jag är inte nervös ännu men jag antar att jag snart kommer bli det. Jag ska spela Cavatina.
Klänningen på bilden köpte jag i fredags. Den ska jag ha idag och när jag konfirmerar mig snarast! Den är från Gina Tricot, minsann!


Ögonlock/What happened to believing that beauty's in the eye of the beholder

Kategori: Personligt

De börjar bli tunga, såhär framåt kvällningen. Jag ska alldeles snart gå och lägga mig, men jag ville bara göra något litet efter mig för denna dag.
Alla tusentals saker tror jag faktiskt sitter inför provet imorgon och det känns ju bra.
Annars känner jag mig lite underlig och dyster men på ett väldigt annorlunda sätt känner jag mig mycket glad. Där ser man alltså.

You'll never know who you'll meet on you way to the top
You'll probabily see them again when your fame starts to drop
Down down, I'll meet you on the ground
It's no good with your hair and your shiny blue eyes
It's no good when you finally start to realize
I need something more
This pretty face don't work no more

This pretty face, Amy Macdonald

I wish my smile was your favourite kind of smile

Kategori: Utstyrslar


Idag var jag då tillbaka i skolan, dit jag längtat tillbaka under hela lovet. Det var soligt och vi satt och njöt på bänkaroch pratade och tjuvtittade på andra som satt längre bort. Jag önskade att jag vågat gå fram och säga något, men det blev inte så. Sedan cyklade jag hemma, hela långa vägen. Det blev så att jag och Zalle fick cykla tillsammans, Robin cyklade så förskräckligt fort. Men imorgon ska jag återigen cykla! Då får vi se om jag hänger med i Robins tempo.

Kjol och tröja från Monki
Halsband från Nya Zeeland och present
Skor från 2hand

Morgon, oh yes

Kategori: FotoNu är klockan sju minuter i sju. Om sju minuter ska jag cykla iväg till Robin, så ska vi fortsätta till skolan som ligger knappt en timma bort.
Jag var ute och tog lite kort såhär på morgonkvisten och försökte fånga morgonsolen, och frosten som än finns på blad och grässtråna. Men nog tjötat, klockan är fem i sju, nu måste jag kila!

I hear you perfectly

Kategori: Foto

Nyss hemkommen från fotomässan. Jag och Jasmina strosade omkring där i ett par timmar och kikade på fotografier, objektiv och reflexskärmar och låtsades vara viktiga och pålästa på det här med foto och allt vad det innebär. Vi köpte massor av fotomagasin till eget bruk, tog lite gratisballonger och hade det allt som allt väldigt trevligt, tycker jag! Efter det fikade vi och tog sedan tåget hem. På tåget satt en dåre och sjöng för allt hon var värd, och det lät inte speciellt fint alla gånger. Men vi skrattade åt henne i smyg.
Jag blev även väldigt inspirerad av utställningar, så nu är jag riktigt sugen på att verkligen ta och lära mig min kamera och photoshop, som jag är så usel på. Ska ta tag i det någon gång, men jag antar att jag inte kommer hinna föränn sommarlovet är här. På tal om sommarlov, är jag livrädd för hur fort det närmar sig. Usch. Kan det inte sakta ner lite, dagarna springer förbi. 
På måndag är det dags för skola igen. Vilket betyder att bloggen antagligen kommer bli aningen tom igen. Men jag är så glad. Sedan jag lämnade skolan för en tio dagar sedan har jag längtat efter att komma tillbaka igen. Så oj vad det känns bra.

Flyg lilla fjäril flyg över gullbergsvass och dyn

Kategori: Utstyrslar


13.55 ska jag ta tåget med Jasmina till Göteborg och fotomässan och allt vad det i sin tur innebär. Såhär ser jag ut då:
Klänning från H&M
Skor och väska från secondhand

2hand

Kategori: Inköp


Jag är precis hemkommen från en liten tripp med moder och syster. Vi har varit och tittat runt på Röda Korset i Kungsbacka och vår egen lilla 2hand här i hålan. Jag hittade två par väskor och ett par skor som jag tyckte var fina, så de fick följa med hem!
Idag ska jag vid tvåtiden åka in till fotomässan med Jasmina, vilket ska bli väldans trevligt, men innan dess ska jag mysa lite med syster och mamma.
Vad ska ni ha för er idag?

När man når himlar

Kategori: FotoEn fredag. Blå himmel och sol.
Leenden pryder ansikten. Bekanta ansikten delvis.
Våren är överallt och glädjen känns påtaglig.
En fredag. Med Märta.
Skratt, glass och ömma fötter.
En väldigt bra fredag.

Kalla impulser, varma minnen

Kategori: Personligt

 
Igår tog jag mitt första dopp för i år i svenskt vatten. Det var kallt, ja fy! Jag tror jag tar dagen från början så får ni hänga med så mycket ni vill!
Klockan ett tog jag min cykel och trampade iväg till Mölndal. Det var härligt väder ute, varmt och klart. Riktig vår. Jag kom efter en tid fram och när jag väl var där träffade jag Amanda och Gustav och vi gav oss av för att picnicka i Gunnebo. Vi gjorde det, vi skrattade och pratade, för att sedan bege oss till sjön just intill. Vi hoppade i och skrek. Första badet, i sjunde april. Jag tycker det är värt en liten applåd, eller vad säger ni?
Sedan sov jag hos Amanda på natten. Det var en mycket fin dag och natt!
Nu ska jag pallra mig iväg till Hannah. Adjö, adjö!

frukostpannkaka

Kategori: Personligt


Jag och syster festade med pannkakor och te på morgonkvisten. Så nu är magen mycket nöjd. Tekoppen som är så tjusig köpte jag igår på Indiska. Det ni!
Igår sa meterologen att det skulle bli sol och 14 grader. Det är bäst det, för jag och Amanda och Gustav ska på picknick.

I'll shake the world of my shoulder, come on baby the laughs on me

Kategori: PersonligtIdag var jag och socialiserade mig i staden med Zalleman. Jag köpte ett par oväsentliga saker som var trevliga, men jag blev allt besviken på utbudet! Nej, det var inte så mycket som var speciellt lockande. Hur som helst var det en utomordentligt trevlig dag, det ska jag tacka Zalle för!

Salut, le printemps

Kategori: InköpVåren är här, utan tvekan, och lovet med. Vinden blåser kyligt genom tunna kläder på optimistiska vårälskare och solen är uppe tidigt. Idag är det långfredag och därmed även första dagen på lovet. Om en timme ska jag stå med fotbollstjejerna och sälja kakor och packa varor och sedan ska min lilla familj iväg till Skåne för att hälsa på morfar och de andra. Vi stannar där till söndag.
På bilderna ser ni mina tisdagsköp. En kort tröja och ett nagellack, båda från H&M. Dessa två objekt kommer användas så flitigt så i sommar. Nagellacket pryder redan mina naglar och tröjan kommer jag använda till korta shorts helst vareviga dag med musik i öronen, gärna Kate Nash eller något sådant somrigt. De kostade 79 respektive 29 riksdaler!