SOFIE DAHLQVIST

Fullkomligt

Kategori: Personligt


Igår var jag och Linn och shoppade, en väldigt efterlängtad shoppingrunda. Spenderade alldeles för mycket pengar, men är överlycklig med alla tre köp! För övrigt vill jag påpeka att Linn, om du läser det här, du är en underbar människa, rakt igenom! Vi satt även och åt mackor och pomac i maffig, luxuriös flaska igår, och när Linn korkade upp flaskan flög korken upp i skyarna. Idag satt vi på nästan samma ställe, vid Göta Älv, och smaskade på årets första jordgubbar. Ljuvligt värre! Jag är även blivit lite röd av den strålande solen, känns mycket somrigt och trevligt. Så blev det lite till shopperi till Julia, vännen min, som fyller femton imorgon.
Eftersom jag är så positiv kan jag slänga in något pessimistiskt bara för saken skull. Jag är småförkyld. Not funny. Trött och hängig, men det går! Ska banne mig inte missa en enda skoldag tills vi slutar inte. Måste ju njuta av det som finns kvar av åttans årskurs!
Njut nu i sommarsolen, för det gör jag! Adjöss!

You'd better like it, uppsnärjd i det blå

Kategori: Foto


Bilder från de senaste dagarna. Solstrålar har letat sig in i mina tillfälliga lockar, jag har legat och solat på Paus altan och vännerna mina och jag har sovit över. Vi har även sjungit på stan till förmån för ett barnhem i Afrika. Människorna som skyndade förbi verkade inte lika glada som vi, men vad gjorde det? Trötta i benen gick vi därifrån med sedlar och mynt.
Nu är det snart sommar, och det känns i hela mig. Solen skiner, jag är lycklig och äter för mycket choklad. Finns det något mer att be om?

And when they spoke they made you fell summer just broke through though it

Kategori: Personligt


Gårdagen spenderades med Paulina, Julia och Emilia. En föträfflig kväll. Blåa himlar, mindre blått sjövatten, brasor, solar och skratt.

Mademoiselle

Kategori: Utstyrslar


Idag bar jag detta i vårsolen
Skjorta lånad av systra mi, kjol från Monki, skor från SkoBoo

Sommaren står och väger

Kategori: Utstyrslar



Idag konfirmerades jag! Det har varit en annorlunda tid, och nu är det över. Fick mycket fint, tack allihopa!
Mer kommer kanske imorgon.
Klänning från Gina Tricot
Skor från SkoBoo

wouldn't it be nice

Kategori: Personligt


Jag trodde då aldrig att jag skulle säga det. Praoen som kom så lägligt, gud så skönt jag tyckte det skulle bli. Nu är jag enbart glad över att den är över! Som jag stått i. Inte ens fick jag något för mödan, inte sommarjobb eller ens gratis lunch.
Jag var inte ens på praon idag. För igår vred jag till knäet igen. Det var på dansen, det var roligt att få dansa igen, efter att jag vridit till det första gången. Jag dansade en lite kombination och så hoppade jag, höger ben ner på golvet, först, ensamt. Kom lite fel och det knäckte till. Nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Och det är svullet som en basketboll igen. Jag har kryckor vilket nästan är mot mina livslagar. Ja, ni hör ju.
Så idag har jag gjort lite av det som behövs göras. Det känns bra.
Och imorgon ska jag konfirmera mig då. Jag kan ju knappt gå! Jag hoppas för allt i världen att jag slipper kryckorna, det skulle ju bara vara patetiskt, inte ens komiskt. Och mina vader är för tjocka för mina skor, så det blir en sån snygg kassler-effekt som jag vet att alla älskar, inte minst jag själv. Det är tur i varje fall att det inte blir något stort ståhej, det här med konfirmationen. Bara farmor och Lasse och kusinerna.
Vad jag är tjurig! Nej, det är ju faktiskt inte alls långt till sommarlovet, och åh vad härligt det ska bli! Jag planerar att sno massor av sommarspotifylistor av folk och sitta och mysa, gå på konserter, bada här och där, campa och cykla med vänner och bara andas. Ja.

VI HAR DOM NU!

Kategori: Musik


Biljetterna är beställda! Yes!

Yes!

Kategori: Musik

Jag och Emilia ska på Håkan den sjätte november. Biljetterna är ännu inte våra, men imorgon morgon, då!

den 16 maj 2010

Kategori: Utstyrslar

 
Jag har stökat hela morgonen. Vankat av och an och inte haft något vettigt att göra. Väntat på Amanda som snart ska komma hit. Vi hade tänkt att samla så många som möjligt och ha lite kul, men inte en enda verkade på hugget. Så istället tänkte vi strosa runt på Röda Korset i Kungsbacka, men inte heller det blir av då vi kom på att det är söndag. Men tillsist bestämde vi oss för att bara var här hos mig. Emilia kommer också. Så vi kommer få det trevligt som få må jag lova.
Jag har på mig en tröja från Monki, ett linne från Gina Tricot och strumpbyxor. Om ni undrar vad det är på den tredje och fjärde bilden, så är det min syster dread som ska bort snart och lite barr.

det gör ingenting om dina händer är här

Kategori: Personligt


Det blir absolut inget pluggeri för mig idag, kom jag på. Det är nog för idag. Men imorgon då! Då ska jag plugga och spela piano! Lära mig att spela Clair de lune som är bland de finaste låtar jag hört.
För om jag får lite koll, som jag behöver nu när jag skaffat mig det här kontrollbehovet som kom helt plötsligt, så kan jag sedan ta det lungt. Om mitt knä som är svullet och dant blir bra kan jag gå på min prao, och sedan på kvällarna mysa med vänner, mjölk och kaka. Mysa i solen också, om vädret tillåter. Och kanske lyssna på Vi två, 17 år.

Rastlös

Kategori: Kläder


Denna underbara sak! Ge mig den någon, snälla! Härifrån kommer den och den kostar sjuhundra kronor. Jag vill ha den på skolavslutning och varenda dag på sommarlovet. Men jag har faktiskt köptstopp tills skolavslutningen, och denna gång ska det hållas, så det så Pau!
Vad det gäller rubriken är jag så rastlös så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag tror faktiskt jag ska ta tag i no;n så kanske jag kan göra något festligt imorgon. Jag får se.

la la la barabam

Kategori: Personligt


Märta på bilden
Helt utpumpad. Lika med, hemma från första prao dagen. Oj vad jag stog i. Kånkade, diskade, serverade, halkade, ja ni hör ju! Jag praoade på Café Karma i Kungsbacka, så dit bär det av imorgon igen.
Fast nu bär det nog av till sängen. Som sagt, helt utpumpad.