SOFIE DAHLQVIST

tog mig in i din dröm inatt smög runt i din hjärnbark kröp intill varenda nerv du har

Kategori: Personligt


Lite inspiration! Njut är mitt enda ord. Här, här och härifrån. Nu ska jag duscha och sova (skriver det för att få styrka till att göra bara det. Behöver sömn.).

I couldn't hold it

Kategori: Personligt


Ja, och idag har jag praoat dagen lång igen då! Lika trevligt som vanligt med diverse roliga saker! Var dumt nog väldigt trött hela dagen, men det ska det bli ändring på idag... Funderar på om jag ska duscha snart och sedan hoppa i säng och se lite på Sagon om de två tornen. Och imorgon börjar ju julkalendern. Och jag kom på nu att jag glömt att göra min knäövningar. Jag orkar inte med klassaktivitet imorgon. Jag har ju ingen tid över till mig själv.
Jaja, på praoen så plåtade jag Aline (resultaten ovanför),  och vi hängde upp hur många strumpor och strumpbyxor som helst (dom fick ju inte plats, gah!) och så taggade vi massa skjortor! Det var väldigt roligt minsann! Så ja, jag håller fast vid att jag har bästa praoplatsen!
Hejdå och sköt om er! Adjö!

vänner emellan

Kategori: Personligt


Hemkommen med ont i ryggen och leende, spruckna läppar. Har precis varit hos Sofia. Skönt att viss vänskap aldrig rinner ut i sanden, som vår.
Tanken var att vi skulle plugga, och Sofia pluggade på bra. Jag var inte in the mood for plugg, men lyckades ändå komma igenom ett par tal i matteboken. Sedan fikade vi lite, det var himla gott. Sofia bjöd också på lite pepparkakor och Nygårdas julmust, trots att det ska vara ApotekARNES. Vi lyssnade på en myslista på Spotify som jag gärna skulle haffat. En myskväll var denna kväll sannerligen.

Honey in the sun

Kategori: Personligt

Hallå därute i snöyran!
Visst är det härligt! Kyligt, mörkt och friskt. Vintern är helt klart årstiden då jag mår som allra bäst.
Som ingen har märkt har det vart tyst på bloggen en stund, och det ursäktar jag mig för. Men nu är jag här igen.
Första advent är det idag. Märkligt vad tiden går.
Tänkte berätta om min vecka så den inte går i glömska.
I onsdags kom nya praoeleven till Kappahl. Först var jag ganska besviken på att någon skulle komma och konkurrera ut mig om vem som skulle få sommarjobb. Men nu i efterhand vet jag inte hur jag skulle klara av min prao utan Aline. Dessutom skulle jag nog inte få sommarjobb ändå.
Men i varje fall så har jag det toppenbra på min prao, och denna sista veckan skulle gärna kunnat vara längre. Att larma och galga varor skulle bli tråkigt i längden, och därför är jag så glad att Aline är där. För hon är verkligen jättesnäll och så. Och även fast vår käre handledare Martin är som han är, är Mimmis mamma Annika härligare än härligast. I fredags lunchade vi ihop också, jag och Aline då, inte Annika, och det var himla trevligt. Såklart var det på Hani's, hos Märta. Det kommer också vara något jag saknar när skolan drar igång igen. Urk, skolan.
Vad vi gör mer än jobbar metodiskt på lagret eller i butiken är att sjunga med i de neverending jullåtarna (mestadels Christer Sjögren), att dansa till Chers gamla godingar och bli påkomna med att rota i skivhögen.
Jag kan nog säga, utan att tveka en stund, att jag haffat bästa praoplatsen!

På fredagskvällen var jag hos Vendela med en hel drös människor och såg lite på film. Men jag var inte kvar länge för att jag skulle behöva sova innan lördagen. Det var trevligt, men jag var besviken på Karate Kid. De gjorde ju inte ens karate, det var ju Kung Fu.

Och så till lördagen. Upp och hoppa klockan sex och i med brakfrukost och iväg till Mölndals bro. Därifrån styrde Johan mig, Kajsa, Elsa och Emma i riktning mot Tibro utanför Skövde. Efter två timmar i snöyra var vi framme. Nu väntade en lång dag med mycket av det goda, och en del tråkigheter också.
Lite bakgrundsfakta: Jag och några från min dansgrupp (Kajsa, Elsa och Emma) dansade på en jubileumsfest för ett möbelföretag med ett antal andra dansare. Vi spelade till delvis levande musik delvis inspelad av b.la. Finn Björnulfsson, Håkan Hellströms slagverkare.
Jaja, när vi var framme började vi med att gå igenom våra olika dansstycken i lokalen. Det var mycket oklart för mig och mycket satt inte så bra. Men vi var tvungna att sluta öva för att ge plats för musikerna en stund. Då åt vi pastasallad med överföldiga oliver som hamnade på Kajsas tallrik.
På eftermiddagen blev det repetitioner och många koppar kaffe och även några koppar Wiener Melange som visade sig vara en blandning av kaffe och choklad. Jag och Kajsa festade loss med kaffet när energin droppade. På näst sista repet gjorde jag illa knäet vilket innebär att jag inte kunde delta i hela föreställningen sedan. Det var synd, men det var tur att jag inte gjorde illa det så dåligt att jag inte skulle kunna vara med alls.
Sedan blev det smink och kostym och snart var vi ute i vimlet av folk och minglade med dans och improvisation. Var spektisk till denna del, men det var om inte roligare så lika kul som själva föreställningen vi skulle bjuda på senare. En väldans adrenalinkick.
Sedan var klockan sju och klockan tio skulle vi ut på scen igen så vi fördrev tiden med diverse saker. Det blev lite mer kaffe, många skratt och en del bilder (dock på Kajsa kamera).
Det blev självklart försenat men snart var vi ute på scen. Och allt gick så bra så jag knappt kunde tro att det var sant. Och senare framåt kvällen blev det ännu mer gapskratt och man lyckades också få Finns autograf. Otroligt.
Påvägen hem vid halv tvåtiden dånade det i vår bil när vi sjöng jul, disney och barnsånger hela vägen hem för att hålla chaffören vaken. Magiska toner över den bilfärden.
Halv fem slängde jag mig i sängen, helt slut. För att gå upp igen klockan 10. Inte vad jag är van vid om man säger så.

Och idag träffade man en efterlängtad Josefin. Vi hittade hennes nya, mycket morderna boning efter en stunds letande och fann att det var minst lika modernt innuti. En riktig fröjd för ögat minsann.
Det var en trevlig dag och vi gick promenad i snön ner till sjön och spelade in egna Top Model avsnitt. Jag bara önskar att jag inte varit så trött som jag var, för jag har inte träffat Josefin på länge och så var jag så himla slut. Men vi får ses så fort det går igen!
Och idag är det som sagt första advent. Alltså, nu är det jul igen. Nu ska man köpa julklappar, nu ska det julpyntas och julbakas. Skulle kännas underbart om jag bara inte varit så stressad. Skolan tar för mycket kraft. Funderar på någon antistresskurs eller något.

Och Linn, såg ditt meddelande om öppet hus idag. Förlåt för att jag inte hörde av mig, men jag kunde ändå inte. Hoppas du roade dig med något annat!

Nu ska jag sticka, det var längesedan. Jag borde plugga, men det får vänta. Till någon annan dag, något annat år.

please get in touch

Kategori: Personligt

En kort (blev visst lång) summering! Vi börjar från slutet.

Jag har inte hunnit med allt jag planerat för dagen.
Jag har druckit te och ätit mackor med mor min och min syster. Det var gott.
Jag har lyssnat på Joni Mitchell på högst volym i köket och mellan dansstegen försökte jag göra lite matte. Så mycket matte blev det inte, dels för att jag som sagt dansade och sjöng som jag vet inte vad och dels för att jag inte förstod talen. Då blir de inte heller så attraktiva.
Jag har gjort diverse andra småsaker, och spelat piano en lång stund (så det så Anita!).
Jag har halkat stelfrusen hem från pianolektionen.
Jag har varit med om pinsam tystnad när Anita frågade om det var en baggis att spela Julen Är Här (Är en baggis något lätt eller något svårt?).
Jag har halkat in i värmen på 761an.
Jag har larmat, galgat och satt nytt pris på en väldans massa varor.
Jag har bytt till julmusik i butiken (Kappahl, Brogatan. Kika in och säg att unga tjejen (jag!) är bra på service, trevlig och hjälpsam och borde få sommarjobb!).
Jag har pyntat butiken med stora julklappsskyltar med en stycke stege och en stycke handledare.
Jag har ätit lunch med Märta på Hani's. Det var gott. Men Märta var arg för att jag kommit sent och jag var arg på Märta för att hon inte kunde hålla mig sällskap under hela min lunch.
Jag har entrat Kappahls portar något omtumlad. Det var nämligen så att när jag hoppade av bussen imorse så köpte jag mig en kaffe på Pressbyrån eftersom jag inte började på ett tag. Och närväl Kappahl var inom synhåll såg jag att min handledare precis öppnade och blickade efter mig. Då ställde jag ner take-awaymuggen på marken (nödsituationslösning. Det smakade ändå äckligt) och råkade i all hast halka lite och kände då hur mitt knä hoppade lite fel. Aj, aj, nej, nej, sa det i huvudet men jag haltade fram till dörren och låtsades som solen sken fast snön yrde i mitt ansikte. Och det var det.

Imorgon kommer en till praoelev. Hoppas det är en trevlig prick.

That's how my heart behave

Kategori: Blandat

Första dagen gick som smort!

storm

Kategori: Foto


Här fick ni minsann en rejäl tugga av min helg som har varit utomordentligt trevlig!
I fredags var det fotbollskväll hos Bella. Kände mig lite hängig, så gick hem ganska skapligt, men det var roligt!
Lördagen spenderades överallt i hela Göteborg i jakt på skolor med öppet hus. Men så fort jag förstått att det inte var den tjugosjunde slutade vi leta och satte oss istället på ett fik där vi fastnade en lång stund. En väldigt bra lördag, lördagen den tjugonde november.
Och idag är det söndag den tjugoförsta november! Och Hannah fyller år. Grattis!
Denna söndagen spenderade jag med Louise, snyggingen på sista bilden (ja, hon till höger!). Vi var på The Studio i Göteborg och åt en och annan nöt när vi väntade på att bli sminkade och fotograferade. Trots att make-up artisten sminkade mesigare än mesigast så tog vi dem med storm i fotostudion! Och tack Louise för att jag fick komma, och tack för en toppendag!
Imorgon är det prao och jag har schemalagt hela praon, som den kontrollbehovsmänniskan jag är. Det kommer nog bli bra! Tack och lov, jag slipper skolan! Och snart är det jul! Och då kommer ju Victoria. Jag saknar dig hemskt mycket.
Och slutligen så skulle jag vilja rikta några ord till dig, Josefin. För jag saknar dig och tycker det är synd att vi inte träffas mer ofta. Och nu så kan jag inte två helgar framåt och sen åker du till England. Jag vet inte hur vi ska få in det. Jag saknar dig.

hon kunde vara någon annan någon bättre om hon slöt ögonen

Kategori: Foto


Nu är jag orolig. Du är väl i säkerhet?

he just had to go

Kategori: Utstyrslar


Klänning från Urban Outfitters, ponchokofta från Strawberrys, skor från H&M, ring och armband från Forever21, allt köpt i NYC

Goddag! Jag är väldigt glad! Jag har klarat musikprovet galant (enligt mig själv som enda säkra källa), jag hade väldigt roligt idag (på sina ställen... men var har jag gjort av min broderitråd?) och jag har framför allt klarat av ännu en vecka och nu är det dags för, japp, PRAO! Hurra, hurra, ingen skola på två veckor! Jag gråter av glädje (det gör jag inte). Och nu ska jag roa mig hos Bella ikväll. Mycket trevligt!
Lyssna på The Boy Who Run Away så blir ni också glada!

NYC femte dagen

Kategori: Personligt


Sjätte dagen åkte vi upp i Empire State Building. Syster var övertygad att vi inte skulle komma ner med livet i behåll, men tänk det gjorde vi, för här sitter jag nu. Vyn var otrolig! Men pirr i magen får man räkna med, och med fötterna väl på jorden igen kändes det väldigt skönt.
Så bjöd jag på en frukost bild också! Japp, fetma, here I come!
Detta blir nog sista inlägget från NYC, dagen efter begav vi oss hemmåt!

Jag är enormt stressad. Så ja Katrin, det ska bli så himla skönt med prao! När jag kom hem idag hade jag planerat plugg, plugg, plugga. Istället somnade jag. Och inte pluggar jag nu heller. Blir illamående av tanken.

Önska mig lycka till!

försvinner allt i regnet utan spår

Kategori: Foto


Mot duschen, mina vänner! Dags för en redig schampoonering!

står du som jag på din balkong och vilar kaoset som var

Kategori: Personligt


Vi är upptäckare, i toppklass ska jag säga er! Och jag har verkligen inte tid att blogga, och mamma bankar på dörren (det gör hon inte) och dessutom får jag inte blogga om det för Mr X. Men jag tänkte att eftersom jag är min enda stolta läsare så spelar det ingen roll ändå!

how I wish there was more than there is

Kategori: Utstyrslar


En skoldag då jag trippat på trappor, sett sådant jag förr bara skådat på Äntligen hemma med Martin Timell och hört Marie säga 13-14 flera gånger innan Torbjörn verkade förstå innebörden. Toppbetyg till dagen alltså.
Och dessutom avslutades dagen med att jag och Paulina gick på premiären för Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Spännande, tänka sig, även en biljakt fick plats i Harry Potter septologin. Filmen var både spännande, sorgsen och lockade till ett och annat skratt! Och Harry Potter serien är ju i en egen klass försig också! Dock tycker jag det är dumt att den är delad, det blir konstigt att sluta mitt i, speciellt när man läst boken! Men jaja, den var bra!

Väska och tröja från Urban Outfitters NY, skjorta från Spanien (vet inte varifrån), jeans från Forever21 NY och skor från Skopunkten

when we can say goodnight and stay together

Kategori: Foto


En toppen dag! Jag mår bättre än på länge! Detta beror på många saker. Jag känner mig fri, jag har ätit frukost på skolan och blivit blöt i rumpan, jag har städat i mitt huvud, jag har varit på syv-samtal, fikat med Linn, haft NO-lektion som var väldigt trevlig, dundrat ner från rampen på mina träklackar och mötts av ett höjt ögonbryn av Marie, kastat flygplan på franskan, pluggat och fikat samtidigt, råkat vara på öppet hus på Almås, har haft en ovanligt pratsam pianolektion och schemalagt mitt liv. Låter kanske inte speciellt bra, men det är det! Bättre än någonsin! (Typ!)

Och förresten. Håll med om att Elins fräknar är döcharmiga! Och att Paul bara är obehaglig!

Your mother's disappointed

Kategori: Inspiration


Inspiration när man själv är grå och tråkig. Här och härifrån.

NYC tredje och fjärde dagen

Kategori: Foto


Vi började med att vandra iväg till Central Park. Mitt i smeten finns denna oerhört stora och vackra park. Den var full av stora träd, motionerande, barn och ekorrar. Det var förmiddag och ganska kyligt och vi gick runt och gladdes åt det vackra omkring oss.
När vi gått i en bråkdel, men stor del, av parken, begav vi oss för att se Strawberry Fields och John Lennons minnens plats. Det var mycket folk och en väldigt fin stämning där på mosaiken som bildade ordet "Imagine".
Efter vi vart en sväng och tittat på Dakotahuset gick vi vidare och åt på en italiensk resturang (som alla andra dagar). Sedan gick vi en sväng till stadsbiblioteket (som var stängt), svenska kyrkan och centralstationen som var oerhört maffig. På eftermiddagen och kvällen blev det shopping, som vanligt.

Nästa dag var vi i Greenwich Village och åt frukost. Då hade tyvärr batteriet på kameran tagit slut. Men framåt kvällen var det laddat just i tid för Brooklyn Bridge. Och det var magnefikt.

Vi börjar sent imorgon. Är skittrött och har huvudvärk så nu får jag banne mig ta och sova. Godnatt på er!

Until my paranoia kicks in then I'll accuse her

Kategori: Personligt


Lördagkväll hos Elin
Anlände klockan sju till Elin med Märta och Sigrid. Vi var först, och därför vann systrarna vadet! Men i varje fall, vi begav oss neråt trappan där Elin hade fixat det riktigt festfint. Snart var alla där utom Nina, men hon skulle visst komma senare. Vi åt hamburgare och jag kan nog säga att den hamburgaren var en hamburgare för mycket. Jag var mätt som en plätt.
Efter maten blev det prat om diverse saker och snart kom även Nina så Elin kunde öppna sina paket. Massor av snygga grejor fick hon, och Elin, om du inte vill ha den vita tröjan du fick, ge den till mig! Och jag gav Elin en skiva, Urban Hymns - The Verve. Prima är dem så det är bäst du gillar den!
Sedan hittade jag och Linn en cdspelare och snart var det dans och sång i högsta grad. Stackars Elins föräldrar är det enda jag har att säga.
När det började bli sent satte vi på Titanic. Men innan jag och Vendela gick precis när det var dags att byta till andra cdn.
Tack för en toppenkväll tjejor. Ni är otroliga!
(Någon kanske undrar vart resten av NY bilderna är. De kommer, ska bara hitta dem på hårdisken!)

You make me feel like I am home again

Kategori: Personligt


Fredag-Lördag hos Pau
Fredagen var regnig och eländig.
Efter skolan haltade jag ner till parkeringen där mamma satt och väntade. Mot Fässberg för att hämta systeryster och sedan vidare mot Bergakungen. När vi hade lämnat biografen hade jag två biljetter till Harry Potter och dödsrelikerna del 1 i handen och vi åkte vidare genom regn och rusk i vår volvo v70 mot Kungsgatan.
Jag drog runt mamma och Felicia så bra jag kunde på mitt halvdana knä ut och in ur butiker i jakt på något fint till Pau. Klockan tickade och just när tiden blev som mest knapp haffade jag en klänning och vi gick vidare till dansbutiken. Där träffade vi ett konstigt butiksbiträde och råkade köpa skor för 680 riksdaler, men trötta och stressade som vi var skyndade vi bara vidare till bilen. Och som om vi inte var stressade nog hamnade vi i bilkö och allting. Men hem kom vi tillslut, och 45 minuter är inte alltid att förakta.
Någon minut efter halv sju var jag utanför Paus hus, och Zalle var också där då. Jag minns inte riktigt vad vi gjorde men skratten ekade mellan Paus väggar.
Dock var jag hungrig och arg på att alla andra skulle komma senare så jag skulle behöva vänta på både maten och presentöppning. Men vi underhöll oss och snart var Märta där. Och när hon väl är där går ju tiden så fort, så snart var vi alla samlade, jag, Pau, Zalle, Märta, Lisa och Robin.
Vi åt och stojjade och snart satte vi oss tillrätta i sofforna med godis, chips och ostbågar för att titta på en japansk omtalad skräckfilm. Det visade sig vara en dålig amerikansk version på den så jag satt mest och roade mig hela filmen. Efter det blev det Scream, men min säng var himla skön så jag sov istället.
Zalle lämnade oss i natten vilket var sorgligt. Någon gång ska jag hämnas på hans föräldrar.
Vi vaknade utvilade vid tio och hoppade upp och åt frukost. Sedan åkte Robin sin väg på gymnasiemässa och vi började göra tårta till Gabriel som fyllde 15 i lördags. Tårtbakandet ballade ur och blev gräddkrig, men jag höll mig på säkert avstånd och dokumenterade med kameran istället.
När vi åkte iväg till Gabriel så började vi öva på att sjung Happy Birthday fyra språkigt. Inte dåligt ska ni veta.
Vi kom i varje fall fram till Gabriel, åt lite tårta, och sedan bar det av hemåt igen.
Då var det dusch, hopp i kläder, hälsa på Frida som var på besök, och åka i väg till Märta. Där gjorde vi oss iordning till Elins fest. Och mer om det i nästa inlägg (jag vet att ingen kan vänta!).

Inte vid datorn

Kategori: Personligt

Dagen idag var jobbig, på grund av gymnastiken. Jag kände någonstans i mig någon slags varnande klocka när jag var med på alla övningar. Jag tog det lugnt, men när jag väl kommit in i något har jag svårt att inte prestera så bra jag kan. Detta ledde sorgligt nog till att jag vred mitt knä igen.
Inte mycket att göra åt saken såhär efteråt, bara fortsätta träna.
Jag brukar alltid tycka laborationer är tråkig, ansträngande och jobbiga, och det tyckte jag även idag. Men genomgången efteråt var en riktig vinstlott. Många frågor ploppade upp i mitt huvud, och det var kanske inte alltför dumma, så min hand viftade i skyn flera gånger.
Dagen slutar som vanligt med musiklektion och dagen i ära var det dags för min grupp att spela in vår låt. I en timme var jag borta för att magnetröntga min knä, men kom tillbaka runt halv fem. Det jag hört av inspelningen lät hyffsat, dock är partierna när jag sjunger inte de bästa. Vår låt kommer nog inte bli en dunderhit, men bara inte folk skrattar åt den är jag nöjd (eller det är jag inte men vi säger så).
Och nu är jag hemma och har precis misslyckats med att laga en mustig höstgryta. Och nu tänkte jag avsluta med en text ur en bok jag nyligen läst, Norwegian Wood av Haruki Murakami. Boken har en bitterljuv ton från första till sista sidan men är ändå en av de bästa jag läst. Ja, och till utdraget ur boken (läs inte om ni vill läsa boken själva):

"Samtidigt som vi lever odlar vi döden. Men det är bara en liten del av den insikt vi måste vinna. Det Naokos död hade lärt mig var följande: Vilka insikter man än vunnit, kan de inte rädda en när man mist sin älskade och drabbats av sorg. Det finns ingen instinkt, ingen rättrådighet, ingen styrka, ingen godhet som kan rädda en från sorgen. Sorg kan bara genomlidas och genom att genomlida den lär vi oss mycket. Men detta som vi lär oss kommer inte att kunna hjälpa oss när vi drabbas av nästa oväntade sorg."

Sidan 357 Norwegian Wood av Haruki Murakami

Bara så länge det finns stjärnor över oss

Kategori: Personligt

Förutom att jag är stressad så är dagen en stor tumme upp trots incidenten på engelskan. Det var faktiskt den som gjorde de till en stor tumme upp. Skönt att få ur sig all skit inom mig ibland.

As they learn to see through flames

Kategori: Utstyrslar


Tröja, kofta, ring och halsband från Forever 21, jeans och skor från H&M, väskan är från Urban Outfitters

Neverending nights

Kategori: Utstyrslar


Klänning från H&M, väska från Urban Outfitters, skor från Shoe Woo och halsband från Forever 21. Allt köpt i New York.

Idag har jag pluggat. Eller försökt åtminstone. Om det inte hade varit prao om två veckor hade jag antagligen gått under nu. Men jag ska överleva dessa två veckor, så det så!
Det är kallt ute, och jag gillart.

NYC andra dagen

Kategori: Foto


Andra dagen var vi uppe tidigt i ottan dels för att vi skulle besöka frihetsgudinnan, men tidsomställning gjorde det också naturligt att gå upp lite tidigare. Vinden var kylig när vi vandrade i Battery Park för att hitta kön till biljettköpet. Med biljetten i hand gick vi sedan vidare för kontroll av väskor och annat, det är ju så i USA. Säkerhetskontroller överallt efter elfte september.
Men snart var vi, med många andra turister, ombord på båten mot Liberty Island. Vinden slet i håret och kamerorna klickade ikapp när vi närmade oss frihetsgudinnan. Vi steg av på Liberty Island och tog oss en närmare titt på Frihetsgudinnan innan vi åkte tillbaka till Manhattan.
Då styrde vi stegen mot Brooklyn Bridge, andra målet för dagen. Det var en lång väg dit, och en lång väg över och tillbaka bron, så benen var inte glada efteråt. Men synen av New York från Brooklyn Bridge var häftig, synd bara att en stor del av bron var täckt av plast eller något på grund av vägarbete.
Efter det tog vi en taxi hem om jag inte minns fel. Och efter att ha vilat på hotellet en stund var det upp och hoppa och shoppa! Vi gick i H&M och Forever 21, mer hann vi inte. Eftersom Forever 21 var 4 våningar så tog butiken en stund att gå igenom. Och med mig hem den kvällen hade jag en kofta och en ring. Prima!
Vad som slog mig denna kväll, som jag skulle vilja kalla vår första kväll i New York eftersom att vi den föregående var så trötta, var att staden var mindre glamorös än jag trott. Förutom Time Square lös inte gatorna festligt, utan var rent ut sagt ganska skabbiga. Så det var något som inte stämde med mina förväntingar. Vad som däremot gjorde det var att New York är en stad som aldrig sover. För vilken tid på dygnet det var tycktes aldrig spela någon roll, gatorna var fulla av folk ändå.

Glöm inte att leta efter gryningen

Kategori: Musik

Klockan var knappt tolv när vi entrade asfalten utanför Scandinavium. Nu väntade timmar av ont i ryggen, kaffe, varm choklad, paj, cheese burgare och höga skratt med en nyblonderad Emilia. Jag vet inte vilken tid det var, men vaktarna öppnade dörrarna, vi visade biljetter och snabbade oss till scenen. Där stod vi på vänster sida, ungefär fyra fem rader från scenen. Lång tid stod vi och bara väntade på att allt skulle börja, jag trött och Emilia kissnödig och trött, och lyssnade på både det ena och det andra som de nästintill oss pratade om.
Och sedan när Håkan gått in på scen följde sekunder av alla känslor som omöjligt kan finnas. Vi skrek, vi sjöng, hoppade, dansade, svettades, hade nära till tårar. Nära till tårar hade Håkan likaså. Var det Kärlek är ett brev skickat tusen gånger? Jag är ganska så säker, men mycket från ikväll börjar redan blekna. Men vissa ord, bilder och känslor etsar sig fast för evigt. Det var en magisk kväll som ord inte kan beskriva, citerar Emilia.
Och Håkan, du var inte bättre förr. För hur kan man vara bättre, när du är bäst?
När du är på scen och jag står nedanför är jag hemma. Jag kan inte säga annat än fortsätt, fortsätt, fortsätt som du själv säger så bra. Och om jag inte hade så förbannat svårt att gråta skulle jag gråta för allt jag var värd när du sjöng Vi två, 17 år. Och visst håller jag med dig, för en loser är det sista du är.
Vad som är tråkigt är att toppen endast kan följas av botten. Och jag vill egentligen inte skriva det här för att göra mig ännu mer bitter men jag måste säga att jag alltid blir sorgsen efter konserter. Eller sorgsen är kanske fel ord, snarare vemodig. Men det går över fort när man har Emilia bredvid sig på 761 hem. Redan på bussen började jag dokumentara mitt liv, insperationskälla Håkan. Och dokumentera mitt liv ska jag göra minst nian ut.
Tillbaka till bussen med Emilia, i Kållered steg två herrar på som jag inte sett på en tid. Trevligt att se dem, men det fick mig på både bra och dåliga tankar. Mest blev jag förvirrad men det är jag mest hela tiden. Äsch, sluta var bitter, jag är lycklig.
Håkan tar mig till höjder jag inte visste fanns innan jag varit där. Du är solskenet i kvarteret.

"Glöm inte att leta efter gryningen, där är ljuset" Håkan Hellström

2 steg från paradise

Kategori: Kläder


Har ni tittat in Lanvins kollektion för H&M? Tittade snabbt, men kan inte säga att jag tyckte det var någon större sensation, om man bortser från godbitarna över. Jackan tycker jag är stunning, men halsbandet är nog favoriten ändå. Om det bara inte kostat knappt fyrahundra hade jag inte tvekat att slå till när det kommer ut i butik den 23 november. Men prislappen är väl saftig för mig, så det får vara! Och örhängna är också favoriten, dock kan jag inte ha annat än guld i örhängen vilket är tråkigt, men snygga är de! 200 kostar de.
Och nu är klockan halv elva, och om cirkus en och en halv timma är det den sjätte november. Och det datumet säger mer än många andra. Förstår ni när jag säger Skandinavium, Göteborg eller 2 steg från paradise? Om inte så tycker jag ni borde skämmas. I vilket fall ska jag köa med filtar och tuggumi, och bäst av allt, McDonalds take-away! Nej nu blev det fel, tar om det. I vilket fall ska jag köa med filtar tuggumi, och bäst av allt, EMILIA!
Godnatt!

NYC första dagen

Kategori: Foto


04.30 tog vi taxin till Landvetter flygplats. Och trettiofem minuter efter att flyget lyft mellanlandade vi i Danmark. Där väntade vi några timmar i Loungen på planet till Newark. Jag drack lite bubbelvatten och stack näsan i bruksanvisningen för min kamera ungefär ett år för sent. Men bättre sent än aldrig. Då och då kikade jag också i Elle och tittade in på datorn. Men tiden gick fort och snart satt vi instuvade på planet. Där gick tiden också fort och jag läste, åt och tittade på någon okänd film som hette något som började på L.A. Och snart kände man hur det kittlades i magen; dags för att komma ner på jorden igen. Halv tre var tiden då jag satte foten på ett nytt land, en ny kontinent. USA, Nordamerika.
I en gul taxi skumpade vi från Newark till stan. Överallt fanns saker jag aldrig sett förr, klart jag sett det på tv, men det var något helt annat i verkligheten. Det var som en annan värld. Hela vägen var hakan min vid tårna.
Snart var vi framme vid hotellet, Double trees. Vi installerade oss och drog sedan ut en sväng på kvällen. Vi var trötta och gick en sväng på Time Square innan vi återvände till hotellsängarna och sov bättre än någonsin förut.
Fortsättning följer gott folk!

he's always there in my head

Kategori: Blandat

Jag ar nu pavag hem med buller och bang!