SOFIE DAHLQVIST

You make me feel like I am home again

Kategori: Personligt


Fredag-Lördag hos Pau
Fredagen var regnig och eländig.
Efter skolan haltade jag ner till parkeringen där mamma satt och väntade. Mot Fässberg för att hämta systeryster och sedan vidare mot Bergakungen. När vi hade lämnat biografen hade jag två biljetter till Harry Potter och dödsrelikerna del 1 i handen och vi åkte vidare genom regn och rusk i vår volvo v70 mot Kungsgatan.
Jag drog runt mamma och Felicia så bra jag kunde på mitt halvdana knä ut och in ur butiker i jakt på något fint till Pau. Klockan tickade och just när tiden blev som mest knapp haffade jag en klänning och vi gick vidare till dansbutiken. Där träffade vi ett konstigt butiksbiträde och råkade köpa skor för 680 riksdaler, men trötta och stressade som vi var skyndade vi bara vidare till bilen. Och som om vi inte var stressade nog hamnade vi i bilkö och allting. Men hem kom vi tillslut, och 45 minuter är inte alltid att förakta.
Någon minut efter halv sju var jag utanför Paus hus, och Zalle var också där då. Jag minns inte riktigt vad vi gjorde men skratten ekade mellan Paus väggar.
Dock var jag hungrig och arg på att alla andra skulle komma senare så jag skulle behöva vänta på både maten och presentöppning. Men vi underhöll oss och snart var Märta där. Och när hon väl är där går ju tiden så fort, så snart var vi alla samlade, jag, Pau, Zalle, Märta, Lisa och Robin.
Vi åt och stojjade och snart satte vi oss tillrätta i sofforna med godis, chips och ostbågar för att titta på en japansk omtalad skräckfilm. Det visade sig vara en dålig amerikansk version på den så jag satt mest och roade mig hela filmen. Efter det blev det Scream, men min säng var himla skön så jag sov istället.
Zalle lämnade oss i natten vilket var sorgligt. Någon gång ska jag hämnas på hans föräldrar.
Vi vaknade utvilade vid tio och hoppade upp och åt frukost. Sedan åkte Robin sin väg på gymnasiemässa och vi började göra tårta till Gabriel som fyllde 15 i lördags. Tårtbakandet ballade ur och blev gräddkrig, men jag höll mig på säkert avstånd och dokumenterade med kameran istället.
När vi åkte iväg till Gabriel så började vi öva på att sjung Happy Birthday fyra språkigt. Inte dåligt ska ni veta.
Vi kom i varje fall fram till Gabriel, åt lite tårta, och sedan bar det av hemåt igen.
Då var det dusch, hopp i kläder, hälsa på Frida som var på besök, och åka i väg till Märta. Där gjorde vi oss iordning till Elins fest. Och mer om det i nästa inlägg (jag vet att ingen kan vänta!).

Kommentarer

 • märta säger:

  Haha, det var grymt!

  2010-11-14 | 18:22:29
  Bloggadress: http://martasphoto.blogg.se/
 • julia säger:

  underbara bilder!

  2010-11-18 | 12:38:24
 • lisa säger:

  åh du tar så fina bilder Sofie! då det var två fina dagar det ! <3

  2010-11-19 | 20:19:12
  Bloggadress: http://mizzlizz.blogg.se/

Kommentera inlägget här: