SOFIE DAHLQVIST

NYC andra dagen

Kategori: Foto


Andra dagen var vi uppe tidigt i ottan dels för att vi skulle besöka frihetsgudinnan, men tidsomställning gjorde det också naturligt att gå upp lite tidigare. Vinden var kylig när vi vandrade i Battery Park för att hitta kön till biljettköpet. Med biljetten i hand gick vi sedan vidare för kontroll av väskor och annat, det är ju så i USA. Säkerhetskontroller överallt efter elfte september.
Men snart var vi, med många andra turister, ombord på båten mot Liberty Island. Vinden slet i håret och kamerorna klickade ikapp när vi närmade oss frihetsgudinnan. Vi steg av på Liberty Island och tog oss en närmare titt på Frihetsgudinnan innan vi åkte tillbaka till Manhattan.
Då styrde vi stegen mot Brooklyn Bridge, andra målet för dagen. Det var en lång väg dit, och en lång väg över och tillbaka bron, så benen var inte glada efteråt. Men synen av New York från Brooklyn Bridge var häftig, synd bara att en stor del av bron var täckt av plast eller något på grund av vägarbete.
Efter det tog vi en taxi hem om jag inte minns fel. Och efter att ha vilat på hotellet en stund var det upp och hoppa och shoppa! Vi gick i H&M och Forever 21, mer hann vi inte. Eftersom Forever 21 var 4 våningar så tog butiken en stund att gå igenom. Och med mig hem den kvällen hade jag en kofta och en ring. Prima!
Vad som slog mig denna kväll, som jag skulle vilja kalla vår första kväll i New York eftersom att vi den föregående var så trötta, var att staden var mindre glamorös än jag trott. Förutom Time Square lös inte gatorna festligt, utan var rent ut sagt ganska skabbiga. Så det var något som inte stämde med mina förväntingar. Vad som däremot gjorde det var att New York är en stad som aldrig sover. För vilken tid på dygnet det var tycktes aldrig spela någon roll, gatorna var fulla av folk ändå.

Kommentarer

 • märta säger:

  Alltså, jag ryser, fuläckligsuperbajsigblä duva. VARFÖR? vafan.

  2010-11-14 | 21:39:06
  Bloggadress: http://martasphoto.blogg.se/
 • Jenny säger:

  Åh älskar femte, sjätte bilderna samt de på frihetsgudinnan! riktigt bra :)

  sv: Ja och ett + att bullen var en utav de godaste som jag har ätit :)

  2010-12-06 | 21:00:04
  Bloggadress: http://nattkatten.blogg.se/

Kommentera inlägget här: