SOFIE DAHLQVIST

airport

Kategori: Blandat

Hallå!
Nu är jag i Köpenhamns flygplats och har första 35 minuters resan avklarad. En trevlig åktur med en ännu trevligare tupplur. Såg också ett bekant ansikte, en tjej från Kvarnby. Vet dock inte vad hon heter, men ändå lite tokigt att se henne på planet. Får se om jag ser henne på nästa plan till The Big Apple!
Igår såg jag i varje fall på bio med Niels, Vendela, Nina, Amanda, Sofia, Foppa och Axel. Vi såg på Himlen är oskyldigt blå. Var skeptisk till en början, men filmen visades sig vara riktigt bra! Så tumme upp till det.
Nu ska jag sätta mig tillrätta, ta en tidning och lite fika. För här ska vi vara flera timmar innan vi hoppar på nästa plan. Detta blir väl det sista ni hör av mig till fredag.
Så, ha det så bra!

To banish you from my sight

Kategori: Utstyrslar


Secondhand kavaj som egentligen är min systers, Kent-tisha, Cheap Monday jeans, skor från Skopunkten och sex ringar från Lindex, Ullared respektive Spanien.

Igår snackade jag om att överleva denna dagen. Det var ju en lätt match!
Musik och No lite sådär, matte likaså. Men efter lunch blev skolan ett sprakande tomtebloss med syslöjd då jag broderade och jag och Linn och Sigrid och Elsa planerad julbak. Som det står nio ord tidigare, så är Linn äntligen tillbaka. Sluta var sjuk, för bövelen, det är inte kul utan dig.
Och sista lektionen, svenska, var en riktig känslosam en. Vi hade hyllningstal, och många var både roliga, hjärtskärande och intressanta på samma gång. Och Julia, tack för ditt tal till mig. Jag har inga ord som kan beskriva hur jag känner för dig men du vet att jag alltid kommer älska dig.
Och nu har jag packat det mesta för imorgon. NEW YORK! WOW! Men jag kommer sakna er alla här hemma otroligt, så det är tur att många ska se på bio ikväll, och tänk, jag har bestämt mig för att hänga med, så se upp, för här kommer SOFIIIIIIE!

they're building walls around us

Kategori: Personligt

Jag är sliten och trött och glad. Bara en dag kvar att överleva, sedan bär det av till New York. Yes, du hörde rätt!
Idag har jag spatserat runt i skolan, minns knappt vad som hände. När jag och Zalle begav oss till stationen såg vi i varje fall Marie komma gående. Då flydde jag till rulltrappan samtidigt som Zalle föreslog att vi skulle fortsätta och gå fram till henne sjungandes Hej Mickey. Okej, jag är feg och Zalle är rolig. Men när jag klivit av pendeln stack jag en sekund till Almås för att hälsa på. Det var trevligt även fast jag var där en bråkdel av vad jag skulle vilja vara. Efter det blev det stenhård träning med min sjukgymnast, Lotta the only one. Efter det dans med en trött Evelina.
När jag kom hem blev det ännu mer dans, eftersom jag tänkt ha dans som egen lektion i gympan. Det tog lång tid, men nu är det äntligen klart! Och jag kan bara säga såhär: Bered er på att jag kommer ha något helt amazing till idrottslektion med världens bästa låtlista! Ni lär inte bli besvikna!
Nej nu måste jag gå och lägga mig för föräldrarna står i dörren och skriker på mig. God natt!
En liten hälsning skulle jag vilja hälsa också. Till Märta är den tillägnad för du verkar lite nere. Kanske bara är jag som tycker det känns så, men i varje fall vill jag att du ska veta att jag älskar dig.

Innan dig skrämde inte döden mig

Kategori: Blandat


Mina supersnoffsiga ringar tyckte jag kunde på lite plats här på bloggen. De flesta är från min senaste visit i Spanien, men den svarta på lillfingret är från Lindex, Esc-ringen från Glitter och den stora silvriga saken från Ullared. Tänka sig. Gillar dem alla, men Esc-ringen, förlåt, men du är inte så snygg.
Nu ska jag gå och lägga mig efter en bra dag med lite lektioner och mycket plugg så jag kan sova lungt. Imorgon planerar jag att eventuellt klampa in på gamla klassen slöjdlektion. Får se vart morgondagen för mig helt enkelt.
Två hälsningar vill jag passa på att hälsa också. Krya på dig Linn och till dig Amanda, du är bäst!

You and me be running up that hill

Kategori: Inspiration


Bild från Weheartit.com

Även dennna kväll har jag inte fått något vettigt runt.
Har bara velat och hållt på.
Så nu ska jag verkligen ta tag i franska en gång för alla!
Tro det eller ej.
Och så ville jag säga att jag nu förstått någonting igen.
Jag har förstått hur mycket en person betyder för mig.
Och alltid kommer göra.

23:09

Kategori: Blandat

Jag pluggade inte bra idag. Jag pluggade långsamt. Gjorde bara två läxor. Jag är stressad. Jag är stressad. Jag går och lägger mig.

det är så logiskt alla fattar utom du

Kategori: Utstyrslar


Ny poncho sak från Spanien, ring som inte syns också från Spanien, halsband från Gina Tricot och skor som inte syns från 2hand

Första dagen sedan Spanien, check. Helt ok, mycket eftersom alla bekanta ansikten från Almås. Alltid lika kul att se dem igen, även fast jag får en liten klump i magen eftersom jag fortfarande tvivlar på bytet. Även fast jag inte skulle kunna byta tillbaka nu så undrar jag hur jag skulle vara om jag gått kvar.
Efter filmen på fässberg som också var helt ok var det dags för matte, sedan gympa bestående av dans (alltid kul) och sedan engelska. Måndagen den tjugofemte oktober är alltså ett stort OK. Men nu väntar läxorna så nu får ni bereda er på trubbel, dubbel trubbel.
Adjöss!

PS. Varför ser ingen att jag har slingat och klippt mitt hår? Ah, juste, det syns ju inte DS.

Viva España

Kategori: Personligt


Spanien plus sol plus bad plus shopping plus fotbollstjejerna kunde inte bli fel. Det blev det inte heller.
När jag steg av bussen i Lindome efter ett drygt dygns åkande kändes det som jag kastades ner på jorden igen. Tråkigt på många sätt, men att krama mamma var något jag längtat efter. Att sedan komma hem och prata med min syster och min far var också något jag saknat otroligt mycket.
Men dessa dagar i Spanien är oförglömliga. Vardagen ändrades raskt och det blev trevligt välbekant att gå upp och äta vidrig frukost nere i vårt halvdana hotells resturang. Dessa dagar fylldes av sol och bad vid havet och vid poolen på taket, hejande vid fotbollsmatcher, kvällsrundor vid små krimskrams butiker, en väldigt massa pomme frites och en visit till Barcelona. En resa fylld av både glädje och besvikelse, men mestadels vänskap och skratt. Santa Susanna, ett minne för livet.

jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

Kategori: Blandat

Sofie är redo för avfärd. Och imorgon klockan halv tio är det avfärd. Då väntar 30 timmar i buss, enda till Spanien. Ska bli ruskigt kul, jag hoppas det bjuder på massor av sol och bad och skratt! Så väskan är alltså färdigpackad, mobil och kamera på laddning och håret nyklippt och slingat! Det kommer bli toppen!
Och så tänkte jag säga adjö med en bild på världens absolut bästa kille. (Och ni behöver inte titta på mig för jag vet att min leende är fejk men jag var så nervös och lycklig att jag inte visste vad.)
Jag kommer sakna er alla i skolan och här hemma. Stora kramen på er och hoppas ni har det bra här i höstrusket medan jag är borta! Kommer sakna er så mycket!

häll ut havet enda bort till horisonten tysta ner musiken

Kategori: Blandat


Nu ska jag gå och lägga mig och läsa. Jag är stressad, men hoppas att det löser sig någorlunda imorgon. Spanien med fotbollslaget kommer i varje fall perfekt. Jag behöver en paus. Och det gör ju inget att vi ska till värmen heller (fast kylan är inte så tokig den heller) och inte är det fel att de bästa fotbollstjejerna ska med också. Det kommer bli toppen.
Julia Amundsson är det på bilderna, och hennes tuffa skejtboard. Det var utanför skolan när vi inte kom in innan utvecklingssamtalet. Och hon är så fin så jag tyckte det var mer än rätt att jag skulle visa dem här. Ja, det var det, nu ska jag sova! Godnatt!

jag har inga starka armar att bära dig på jag är inte mycket inte mycket att titta på

Kategori: Utstyrslar


Kavajen är secondhand, klänningen från Gekås, skorna från Skopunkten och Håkanpåsen

Dagen idag var bra! Det var den! Och Marie, Thomas och Linda gjorde den till något extra. Men över är dagen inte, nu väntar sjukgymnastik, utvecklingssamtal (hjälp!) och dans. Så, so long!

Men ändå så pass nära att en tyst och stilla natt när man sitter under stjärnorna kan höra festens skratt

Kategori: Personligt

Jag är hemma. Från en dag/kväll jag sällan glömmer.
Samvetskval hade jag hela dagen om det verkligen skulle vara någon idé att åka in vid tretiden, att det skulle vara väldans försent. Men jag, Zalle, Karin och Pau tyckte det var värt ett försök och begav oss in till Bengans. Vid pendeln stötte vi också ihop med Hannah, för andra dagen i rad. Det var trevligt.
I varje fall, väl vid Bengans såg vi att kön inte alls var oändlig så vi ställde oss muntert och köade. Efter en stund dök några bekanta ansikten upp, Stina och Felicia, och de hoppade in vid oss. I någon timme höll de oss sällskap innan de gick, de tyckte väl inte det var värt. Men vi stod kvar och köade på våra ömmande fötter och såg både ett och två lyckliga ansikten när folk kom ut från Bengans.
Och så gick det en lång tid. Men när vi nästan var framme vid Håkan berättade en sur gubbe att endast de som skulle ha sina skivor/böcker signerade fick gå fram. Och det var bara Zalle som hade köpt skiva. Men eftersom Zalle är världens bästa Zalle, jag kommer alltid vara dig evigt tacksam, så lät han mig ta skivan och få den signerad av världens bästa Håkan. ÅH! Jag kan inte förstå att det är sant. Jag fick inte ur mig något vettigt, men det var ungefär vad jag väntat mig. Åh. Han betyder otroligt mycket.
På vägen hem i spårvagnen hörde jag av mig till Linn, vi skulle kika praoplatser. Så vi tittade runt en stund men kom sedan fram till att vi inte riktigt hade orken. Istället gick vi på en promenad runt om i Göteborg.
Åh den här dagen är en av de bästa! Åh! Jag har inga ord för hur mycket den betytt.
Och Linn, jag lever! Kommentera eller något så jag vet att du lever!

önskar att jag bara drömde

Kategori: Utstyrslar


Kavaj från loppis, väska och klänning från kvalitetsvaruhuset Ullared och dojjor från Skopunkten

Dagen idag var väl bra? Jag tror det. Lite huvudvärk på slutet, och en glömd ring på gympan, men överlag bra. Mer än så minns jag knappt från idag, och inte orkar jag tänka efter heller. Nu ska jag snart på dans. Trevligt!
I övermorgon släpps Håkans nya skiva. Ja!

Paus mellan varven

Kategori: Personligt

En helg utan dess like till tempo. Danskväll, Ullared och pluggpluggplugg. Mer hinner jag inte säga. För nu blir det mer plugg. Ha det bra (så någon har det). Hallå med er.

And we'll laugh and toast to nothing and smash our empty glasses down

Kategori: Personligt


Idag hade jag tänkt att plugga, plugga, plugga. Men sanningen är att det inte blev en ynka sekund plugg. Det är sanning bakom plugghästen Sofie. Hon äter kola gjord av den bäste av den bäste (Zalleman) tillsammans med just Zalleman och Linn och förövrigt vill jag tillägga att ni är underbara, är otroligt glad att ha privlegiet att få vara eran vän. I varje fall, kolan var god, men dåligt samvete har man. Imorgon börjar därför ett nytt liv vilket kan sammanfattas såhär: en promenad, tvåtusen glas vatten, bara nyttigheter och en gnutta självförtroende om dagen är bra för magen. Vilken tur att det är orientering imorgon då, då har jag promenaden avklarad redan på morgonen.
Och nu ska jag snart gå och lägga mig, är precis hemkommen från en möte med fotbollen om Spanien. Nästa helg bär det av. Oj, oj, vad det ska bli kul, vi ska röja!
Ja, och nu ska jag sova. Natti!

Ett år sedan om fem dagar

Kategori: Foto

For you to race me home when it was nearly getting dark

Kategori: Foto


Hej i höstmörkret! (Har ni sett överflöd av färgglada löv? Inte jag i varje fall, här är allt gul/grönt/tråkigt! Jag vill ha kyla och röda lönnlöv och mysiga ljus.)
Idag skulle jag varit med Sigrid och Linn, men stackars Linn blev utelåst och satt och frös utanför sin boning. Sedan tröståt hon på McDonalds den stackarn (förlåt om jag lämnar ut dig helt här på bloggen med stort B).
Men jag och Sigrid var till en början lite skamsna, vi visste ju inte hur vi skulle få tag på Linn. Men efter en stund insåg vi att hon antagligen inte skulle komma så vi hittade på något roligt istället, prata, käka, chilla, plugga, you name it. På vägen från pendeln såg vi också ett bekant ansikte, alltid trevligt. Vi hade en great time och tog lite snygga kort på de sista minutrarna innan vi skilldes åt vid pendeln. Det var en mycket trevlig kväll med mycket skratt och babbel, och detta tack vara Sigrid!
Nu ska jag göra något annat tror jag. Kanske piano eller matte. Eller engelska. Gud vad kul att skriv skräckberättelser, en riktig tumme upp till Linda. Och förövrigt gick det utomordentligt bra på redovisningen för Linda också, ännu större tumme upp.
Jaja, nog tjöt. Adjö med er.

Jag slängde bort någon slags vän

Kategori: Utstyrslar


Klänning lånad av Linn, kavajen är syrrans, mössa från Lindex, väska 2hand och skor från Skopunkten

Hallå! Nu är jag här hemma med Sigrid. Vi har det mycket bättre utan Linn... VART ÄR DU?

Kanelbullens dag

Kategori: Blandat


Ni har väl inte missat kanelbullens dag hoppas jag! Inte har jag gjort det. Jag och familjen har myst med kanebullarna framför både Halv Åtta Hos Mig och Biggest Loser. En sådan kväll för mig är helt enkelt svår att toppa.

On a monday I got my striped britches

Kategori: Utstyrslar


Linne lånat av systeryster, ursprungligen från Monki, kavaj från Lindex, halsband från Gina Tricot, jeans från Cheap Monday och skor från Skopunkten

Måndagar. Vad ska man tycka om dessa dagar som kommer så oinbjudna efter helgen?
Dagen idag var allt om allt en höjdare. Inte speciellt mycket att göra på hemkunskapen, inte så mycket på SO lektionerna heller. Fast det vi gjorde var i varje fall intressant, och då blir alltid timmarna kortare. I bamba var det köttfärssås och spaghetti som var mumsigt. Mattelektionen var helt OK och sedan stack jag från gympan och engelskan för att åka till läkarn. Där fick jag också besked om att det kanske är knäskålen som hoppar ur led så nu fick jag en remiss till magnetröntgen. Och om det är knäskålen som stökar kunde man ordna det med lite träning, så det så. Äntligen lite framsteg på den fronten.
Men det som gjorde måndagen lite mindre trevlig var saknaden av Victoria. Jag vet inte vad jag ska göra åt saken, det är ett stort tomrum kvar efter dig. För att trösta mig intalar jag mig att du har det toppen i England (vilket du säkert har) och att det inte alls är så långt kvar till jul, då du kommer hit till kalla Sverige och hälsar på. Jag saknar dig något fasligt.
Och nu ska jag återvända till mina böcker eftersom jag nyss fick besked att dansen är inställd idag. Krya på dig Annika!

and on the top of the list there's you I'm gonna be with you

Kategori: Inspiration


När man själv inte är speciellt talangfull får man glädjas åt andras. Som människan som tagit denna magiska bild. Från Weheartit såklart.

Klockan är några minuter över nio, och jag tror faktiskt jag ska gå i säng snart. Läsa lite kanske, för det har jag inte hunnit med under veckan. Idag hade jag tänkt att på gjort en massa, men så blev det inte. Det slutade istället med en halv påse Malaco Tryly framför tvn. Men det är inte helt fel heller (om man bortser från skuldkänslan efteråt).

To pick you up each time you fall to gather flowers constantly

Kategori: Personligt

Hallå där! Vem är det som uppdaterar om inte Sofie?
Senaste veckan har varit delvis mardrömslik delvis helt okej. Den är inget jag kommer minnas, endast fredagen kommer lämna avtryck.
Jag minns knappt varför jag hade så lite tid, men alltid var jag hemma och pluggade på kvällarna tills ögonlocken vägrade hålla sig uppe. Ändå hann jag aldrig med det jag behövde, så det blev alltid samma visa nästa kväll.
Men gårdagen, den var en riktig pudding. Dagen i skolan var ingen höjdare dock, NO-prov som är för långt för lektionen, onda ögat på dig Marie. Oförberedd mattediagnos och ett besked på att favoritläraren Åke ska sluta till jul. Man kunde knappt klämma in mer dåliga saker på en dag.
Men efter skolan stack jag och Linn äntligen till stan. Vi kikade rofyllt runt här och där och planerade en fika innan vi åkte vidare till henne, sedan hem till mig och sedan vidare till Robin. Men såhär rofyllt och trevligt blev det inte för när jag tittade på klockan var den halv fem och tio över sex skulle vi ta tåget till Robin var det tänkt. Vi hade ingen present till Victoria så vi letade febrilt tills vi slutligen hittade en riktig godbit enligt mig själv. Jag hoppas Victoria gillade den också, och om du inte gjorde det tänk på att det är tanken som räknas.
Efter vi hittat present blev det ett lite mindre panikartat kaos bestående av en kopp cappucino, klädbyten i Linns fashionabla lägenhet, förvirrade telefonsamtal och en springmarsch sista biten till tåget. Jag hade på mig en av Linns klänningar som var bland det snyggaste och festligaste jag sett. På måndag får du tillbaks den och tack för lånet, ska jag tvätta den?
Vi kom i vilket fall rätt så skapligt till Robin ändå. Jag har aldrig varit hos hans mor innan, men om jag förställt mig hans hus i min huvud skulle det vara precis så. Lyxigt, stilrent och allt vad det innebär.
Så fort vi var hos Robin blev det i varje fall toppen. Med musik, kramar, skratt, dans, hamburgare, kameror med mera. Från fullt ös till sansat men trevligt prat i soffan. Jag har inte haft så kul på länge och det är er allas förtjänst.
Den här festen var ju ordnad för Victoria. För idag flyttade hon till England. Så när Victoria skulle gå var jag inte långt ifrån tårarna. Men om jag ska vara ärlig så kan jag inte förstå att hon just nu antagligen befinner sig på andra sidan ett hav. Det känns så overkligt.
Men Victoria, du ska veta hur mycket jag komma sakna dig här i kära Sverige. Inget kommer vara sig likt. Så det är tur att du kommer tillbaka till jul, annars skulle jag inte veta vad jag skulle ta mig till. Men ha det bäst i England och på snyggaste dialekten och om du känner för det, drick lite te åt mig fast du inte gillar te.
Nu har jag babblat på ett bra tag. Ville bara informera er om att jag är levande i högsta grad.