SOFIE DAHLQVIST

only love can leave such a scar

Kategori: Utstyrslar


T-shirt från 2hand, mammas gamla väska, skjorta från H&M och jeans från Cheap Monday

Nu måste jag plugga. Urk.

Rejecting which is greed of another need

Kategori: Blandat


Hallå bloggvärlden!
Jag vet att jag inte varit här och stökat på ett tag, och jag vet att ni saknat mig. Men trots att bloggen går före allt annat så gör den inte det.
Var inte oroliga, jag har haft det roligt ändå, nästan roligare till och med.
I fredags jag hos Malin med Malin, Sofia och Lova. Det var en salig blandning av skratt, pizza och gamla minnen. Jag drog hemmåt vid tolvsnåret.
Sedan på lördageftermiddagen var det fullt upp med hemkunskapsboken i högsta hugg. Enligt mig, inte superkul, men defintivt ett måste då det vankas prov imorgon. Vid fem knackade Josefin på och gårkvällen blev en härlig en med gamla idolklipp och god mat. Vad som var lite sorgligt var att när vi såg på idol blev jag himla deprimerad när jag till exempel såg Daniel Breitholtz och gamla juryn som var så mycket bättre än nyvarande juryn. Daniel och CO sopar mattan av nya juryn.
Och inte blev det ett dugg bättre när man blev påmind av Lars Eriksson, om ni minns? Han som sjöng It Ain't Me Babe med Bob Dylan och sin egen låt Rejected Love. Vart tog han vägen? Varför kan inte dessa människor få skivkontrakt, jag skulle då bannemig köpa det, det lovar jag.
Dagen idag spenderades i varje fall på bokmässan i hopp om att kunna se Håkan klockan tre i V-hallen. Men vi fick inte plats, föga förvånande, men jag är djupt besviken. Både på arrangemanget och på att jag inte ställde mig och köade tidigare.
Hem från bokmässan kom i varje fall två böcker, och någon gratispenna. En av böckerna var Norwegian Wood som jag har ett vagt minne av att ha läst lovord om på någon blogg. Får se hur den är.
Och så såg jag både ett och två bekanta ansikten, både författare och vänner. Så dagen var ytterst trevlig om man bortser från det tråkiga slutet.
Och nu sökte jag lite på Lars och såg att han visst fått skivkontrakt. Glädjeskutt!

Jag är alltid tryggast när du är en liten bit ifrån en rörelse i ögonvrån

Kategori: Utstyrslar


Kjol från Zara, tröjan är en present från Julia, väskan är secondhand och skorna från Din Sko

Halli hallå!
Dagen började prima, inte för jag kommer ihåg varför, jag bara kommer ihåg att jag sa det. På franskan såg vi på film som vanligt, denna gången forsatte vi på en om Edith Piaf. Gripande är ordet!
Ännu en bit in på dagen när jag och Julia gick till hemkunskapen var skolgården full av flygande äpplen. Jag som aldrig vart mycket för varken snöbollskrig eller något sådant fick plötsligt en adrenalinkick och böjde mig ner efter ett äpple som jag började kasta. Och var inte orolig, jag träffade en gång på hundra gånger, och jag tror den jag träffade klarade sig utmärkt.
Hemkunskapen gick inte fullt så bra med själva brödet, eller ja det blev bra tillslut. Men jag hällde i massa med mer mjöl än vad man skulle ha och det var fortfarande slemmigt. Efter de var klara sa Sigrid, som för övrigt fått ett nytt exotisk namn, att det var helt normalt med två och en halv extra deciliter mjöl.
Nu ska jag snart iväg på dans men innan jag far iväg vill jag bara skriva ner en liten konversation från just hemkunskapen så jag minns den för resten av mitt liv: Blablabla... Sofie till Gabriel: Du kanske borde tänka på att tänka någon gång! Gabriel till Sofie: Nej för det gör du ju aldrig (sarkasmen är överväldigande). Sigrid till Gabriel: Nej för hon har en hjärna! Det skrattade jag mycket åt, minsann.
Det var allt. Goodbajs!

dansa fastän hjärtat brister

Kategori: Musik


Nytt från Säkert finns längst ner i den här playlisten.

Sunny september

Kategori: Utstyrslar


Tröja från H&M, jeans från Cheap Monday, halsband från Gina Tricot, hårbandet är systers, ursprungligen från Indiska och väskan är mammas gamla

Mina läppar gör ont, för jag hittade ett läppsyl som minst av allt gjorde nytta. Det kliar som bara den, men vad göra?
Dagen har varit en bergodalbana, men säg en dag från de närmsta veckorna som inte varit det. Att kliva upp i morse var en pers, det säger jag er. Jag tror aldrig jag haft så svårt att gå upp som idag morse (okej, lite krydd).
Men i varje fall, så blev dagen inte bättre av hotelser om min högst privata blogg av Robin och Gabriel. Och om ni undrar varför jag har ett hårband på bilden, så vet nog en del i klassen varför, så ja det är ert fel. Och om Robin eller Gabriel läser detta, så ska ni veta att ni inte är ett dugg välkomna.
Vid lunchen blev det en väldans massa skratt tillsammans med Elin och Julia A. Ni får mig så glada!
På musiken blev vi typ klara med låten, så ja, undrar vad vi ska göra resterande typ 5 veckor. Nej, jag skoja bara, vi kommer nog ha att göra.
Och nu på eftermiddagen tänkte jag plugga, men det gjorde jag inte. Jag pratade med Linn istället. Och imorgon börjar operation Sofie, mot ljusare tider.
Och om jag skulle summera mitt sinnestillstånd skulle det väl bli just en bergodalbana.

its my own cheating heart that makes me cry

Kategori: Personligt


Hallå! Idag är det måndag! Och jag är trött, vilket till största del beror på att jag till idag sov hos Pau. Jag och Zalle och Pau var hos Pau och tittade in valvakan nämligen. Inte för att vi såg så mycket, Paus tv hade sitt eget liv.
Men nu i efterhand när jag fick reda på resultaten är jag riktigt besviken. SD i riksdagen. Det gör riktigt ont i hjärtat att veta hur lågt så många sänkt sig.
Men i varje fall, Zalleman skulle också sova över hos Pau var det tänkt, men så blev det inte för Zalles pappa var orubblig. Vid elvatiden for han hem igen och jag och Pau låg en lång stund och pratade om allt möjligt tills vi somnade så sött.
Och idag är det måndag som sagt. Och jag har haltat runt i skolan vilket inte är en utav mina favorit sysslor. Anledningen till detta stök var att jag i söndags skadade mitt knä igen, för vad blir, hundratusende gången? Om jag inte redan tappat hoppet så skulle jag kunna säga att jag tappat det. Men eftersom det redan är tappat sedan länge vet jag inte riktigt vad jag känner. Uppgivenhet tror jag.
Men dagen i helthet blev en tumme upp, med inslag av överviktiga tummar ner. Exempelvis gympalektionen som för oss sjuka/glömt gympa påsen/skadade bestod av promenad. Visserligen tog vi bussen upp, men sedan väntade alla hemska nerförsbackar till Kvarnbyn. Ack, knä och nerförsbackar är den värsta kombinationen i världen.
Nu ska jag snart på dansföreställning med dansen. Jag funderar på vad jag ska göra tills dess, om jag ska börja med någon läxa eller om jag ska läsa i min bok. Svårt val.

Saknade te havs/River en vacker dröm

Kategori: Blandat


Idag är det lördag! Och för någon timme sedan kom jag hem från försäljning med fotbollslaget. Trevligt att träffa dem, det var någon vecka sedan! Och snart bär det ju av till Barcelona, vilket ska bli så himla kul. Vilket inte var lika kul var att jag kom på att jag måste spara pengar till då också, hm.
Jaja, nu har jag precis gjort klart svenskan och ska fortsätta plugga. Sedan kanske jag tar mig en springtur, det vet man aldrig. Och ikväll blir det besök av kusinerna för vi ska fira Felicia. Trevligt!
Och så nedan bjuder jag på vackert och nytt från Håkan.

alla filmer alla böcker handlar om dig alla ryggar tillhör dig

Kategori: Utstyrslar


Tröja lånad av systra mi och den är från Zara. Långklänningen som jag har under är från Lindex, en riktig favvo. Skorna är från Skopunkten och nya nagellacket från Depend är på. Tygpåsen likaså.

Dagen i skolan var bra, men lite väl spänd. Kunde liksom inte sluta tänka på SO provet som väntade. Eftersom vi hade haft en läxa i vardera ämnen tills idag var jag också helt utpumpad eftersom jag suttit uppe en lång stund efter läggdags och pluggat igår. Med mycket godis till min hjälp. Gott, men inte lika kul när det tog slut och man var i desperat behov av mer.
Men tillslut blev det SO och tänka sig, det gick faktiskt bättre än hyffsat ska jag säga er. Så det blev en stor tumme upp på slutet av skoldagen.
Efter det följde jag med Victoria en snabbis till biblioteket. Victoria lånade två böcker och så tog vi varsin "Värsta Boken". Victoria om du läser detta så vill jag bara säga till dig att jag tycker det är väldigt tråkigt att du ska flytta till England nu när vi kommit varann närmre. Men tro inte att jag ångrar att vi blivit bättre vänner såhär sent, bättre sent än aldrig! Du är en väldigt härlig och ärlig vän!
Vad ska jag göra denna fredagskväll då? Jo jag hade tänkt att unna mig en riktig slappedag med kantarellmacka med familjen, lite läsning och läxläsning. Det sistnämnda låter kanske inte så roligt, man unnar sig knappt lite läxläsning om man säger så. Men jag tänker så att om jag gör dem nu så kan jag slappna av större delen av helgen.
Ja hej med er.

do you remember the first time

Kategori: Utstyrslar


Tröjan och väksan är secondhand, scarf från ullared, glasögonen från Glitter och nagellacket från Depend, nyinköp och trevligt. Inte lika snyggt som i flaskan dock.

Nu lyssnar jag på NO boken. En ganska entonig gubbe berättar för mig medan jag gör mina knäövningar.
Någon fotbollsträning blev det inte idag, så som regnet öser ner. Men jag har åtminstone gjort min franska och matten och nu lite på NOn. Vilket betyder att endast SOn och musiken är kvar. Jippie...

When the rain is blowing in your face

Kategori: Personligt

Ack, Sofie, vad du ställer till det för dig. En oj så lovande dag med ett ack så dålig eftersmak.

Min kära bok hade jag glömt hemma, så det blev inget läsande på bussen. Julia A steg på vid en station, fråga mig inte vilken, samma som igår i varje fall, så hon höll mig själlskap. Mycket bättre sällskap än min bok faktiskt.
Gymnastiken var förskräcklig, men det sa jag aldrig högt. Tänk om Nina skulle höra. Nej, det var en uppfriskande joggingtur säger jag istället. Även fast jag hade sten i benen.
Sedan var det en evighet med lektioner tills det äntligen var mat. MAT! Gott.
Vilket blev mycket bättre av mina härliga bordskompisar, Elin, Sigrid, Victoria och Märta. Jag har inte skrattat så mycket åratal, och det gjorde mig så gott. Så, till er ger jag dagens, vad ska vi säga, utmärkelse för mänskliga lyckopiller.
Att dagen slutade med musik (och huvudvärk) visste jag mycket väl, men att den skulle sluta med att bli sårad visste jag inte. Jag kanske verkar vara gjord av sten, men jag kan inte säga mer än att jag är så mycket känsligare än så. Kalla det löjligt, så kommer jag kanske över det. Jag är inte arg men sårad blev jag och jag orkar inte sånt här mer. Jag är väl för klen.
Och nu är mitt huvud ett virrvarr av måsten. Läxor på hög och kläder likaså. Mitt rum svämmar över. Det är kaos. Överallt runt mig, i mig.
Nu ska jag göra läxor.

Än finns det tid

Kategori: Inspiration


Bild från Weheartit
Jag längtar till vintern. Till kylan, den friska luften.
Mörkret, molnen från när man andas.
Bylsiga koftor och mössor.
Känslan av att vara levande.
Att känna.
Jag har saknat den känslan.
Och det känns mer än bra att vi är nära nu.

Tiden rinner förbi stora människor har ingen tid

Kategori: Utstyrslar


Blus från H&M, halsband från Gina Tricot, skärp och byxor lånade av systern min och skor från Skopunkten

Sitter här och tänker att jag borde göra vad som helst, men inte det här. Men inget annat känns mer lockande en trygga gamla tröga datorn. Så här sitter jag och skriver onödigheter som för mig, förhoppningsvis, ska leda till att jag kan titta tillbaka på vad jag gjort, minnas och ta lärdom av det.
Idag har jag varit med Julia och Paulina, första gången bara vi tre sedan vi började skolan. Mycket välbehövligt tid med dem med alldeles för många toastar och cheerios för min del. Men det är gött med lite extra fett på magskrället.
Jag vet inte vad mer jag ska skriva mer än att jag tror det finns vissa människor som är menade för varandra vad som än händer i deras liv. De kan sluta som varandras motsatser, ändå finns det inget emellan dem, inget som kan skilja dem från att ha ett band till varandra. Ett band som föralltid finns kvar, trots förändringar. Ett sådant band som jag har till er, Pau och Julia.

When I'm telling a story and you find it boring

Kategori: Personligt


Två bilder från lördagen som spenderades med Frida, Stina och Felicia i stan. Det var en mycket trevlig dag, som började lite lamt, men bara blev bättre och bättre. Vi for runt över en stor del av Göteborg i jakt på godbitarna, vilket i och försig ledde till ömmande fötter. Men eftersom vi pausade två gånger, ena gången på donken och andra på ett café, var det ingen större skada skedd. En väldigt trevlig dag, vilket sällskapet stod för helt och fullt.
Även fredagen spenderades med Frida och Stina, då de kom hem till vår enkla boning. Trötta som vi var somnade vissa av oss framför Harry Potter men en ytterst fin kväll.
Nu dröjer det lång tid tills vi ser dem igen, vilket är synd.
Men nu måste jag verkligen gå till dansen, så, adjöss!

Ung och glömsk

Kategori: Utstyrslar


Skjorta från H&M, nytt halsband från Gina Tricot, jeans från Cheap Monday, väska seconhand och skor från Skopunkten

Det var längesedan.

100910

Kategori: Utstyrslar


Skjorta från Filippa K, blusen är en present från Linn, skärpet secondhand, jeansen från Cheap Monday och väskan mammas gamla. Skorna, som inte syns, är från Din Sko.

Tänkte börja med att bara säga att jag klarade mig igenom en hel danslektion igår. Överlycklig, det var vad jag var. Oj, vad jag har saknat det.
Dagen idag har varit helt okej. En knäpp vikarie på NOn, hypnotiserande indianrytmer på musiken, inte speciellt god bamba mat, filmer av både det ena och det andra på svenskan och SOn är ord som beskriver denna dag.
Och nu är jag alltså hemma och ikväll kommer Frida och Stina hit, från Katrineholm! Eller de är redan här, just nu befinner de sig på Liseberg! Sju ska de vara här, och det ska bli så trevligt så!

Happy up here

Kategori: Utstyrslar


Tröja och skärpet 2hand, väskan är mammas gamla, kjolen är från Monki och skorna från Skopunkten, riktiga godingar!

Oh, jag är så glad! Så blir det ibland. Lite för många saker går alldeles rätt, lite för många skratt tränger sig ut ur min mun och så vidare. Resultatet, en mycket glad Sofie som glömmer allt som får henne ledsen i ögat för en stund.
Jag och Linn fikade efter lunchen vilket ledde till en arg Katrin, när jag kom ett par minuter sent. Ska skriva ett mejl som den sanne pluggis jag är och säga att det aldrig ska upprepas! Men fikan var ljuvlig, både kaffet och sällskapet.
Vi lagade pizza på hemkunskapen, och Elin var en utomordentlig teammate! Sedan stannade jag en halvtimme eller något sådant efter skolan och dansade lite med Vendela och Nina. Inte fel det heller. Och nu blir det mer dans. Ja, when I'm in the dancemood kan inget som har med dans att göra vara fel. Och tänk, nu är jag in the dancemood.
Allt för mig!

Nighty

Kategori: Smink


Inspirsation och fascination för idag.
Bilder från Wehearit.

Tell the devil that he can go back from where he came

Kategori: Utstyrslar


Kavaj från Lindex, blus från Zara, byxor 2hand, skärpet är mammas och skor från Skopunkten

Är helt och hållet slut i alla bemärkelser. Precis hemkommen från Lova där jag, Pau, Julia, Sofia och Lova partajade. Det var längesedan vi sågs, men humöret var på topp.
Nya (?) klassen är för allt i världen underbar, men sådär trygg och lugn som jag kände mig stundtals idag kan jag bara känna mig med vännerna som funnits där sedan lågstadiet. Det är som om något osynligt föralltid binder oss samman. Och även fast vi är mycket olika, och dragit iväg åt olika håll, så sällskapet av er alltid en trygghet som är svår för mig att beskriva.
Och för att byta ämne lite fräckt så är jag väldigt pressad av min franska läxa som jag måste ta tag i. Jag som ville se på idol. Ja, det är synd om mig.

Det är bortom min kontroll

Kategori: Utstyrslar


Skjorta lånad av min kära syster, den är från Gina Tricot. Linne från Lindex och shorts secondhand. Väskan är mammas och skorna från Skopunkten.
Hej dundrande huvudvärk och ni andra!
Hemma från en skoldag som till största delen spenderades på Röhsska museet till allas glädje, min i varje fall. En intressant och kul visning bjöds vi på där genom mer än hundra års designutveckling. Såg mycket som var godis för ögat.
Resten av skoldagen blev delvis mycket trevlig, delvis mycket tråkig mest på grund av dunkande huvudvärk. Sista lektionen, musik, var inte trevlig alls, ack mitt huvud. Vi gör ju låtar såhär i nian, och jag vet inte om vår kommer bli en större hit. Jaja. Idén är lysande, nu är det vårt ansvar att den blir lysande.
Efter skolan var det piano. Ingen större hit det heller och jag fick en mycket tråkig låt i läxa. Mitt eget fel, eftersom jag ber Anita välja.
Nu blir det läxor och om inget oväntat kommer ivägen blir det nog även en tur till fotbollen. Ska titta på.

Put the stars in our eyes and with heart-shaped bruises

Kategori: Utstyrslar


Skjorta från H&M, klänning från Monki, väskan och skärpet är mammas och skorna är de nya skyhöga från Skopunkten

Hallå! Jag är hemma och jag är sjuk!
Det är just därför jag snart ska dra vidare till dansen!
Dagen idag var hyffsat great, men ganska tråkig när man tänker efter. Man får hoppas att morgondagen är ett riktigt fyrverkeri!
Vad jag hade tänkt tillägga lite på slutsnärten är att förhoppningsvis blir det en mycket trevlig promenix med Pau ikväll (inte i skorna jag spatserat runt i idag, det lovar jag). Och sedan så vill jag säga att Vendela är tapper som kämpar genom en hemsk gymnastiklektion.

hearts are often broken by words left unspoken

Kategori: Personligt


Weheartit
Mycket händelselös dag. Har i och försig tagit tag i en och annan läxa och så har jag bytt min bokhylla som höll på att explodera. En ansiktsmask och lite läsande är annat småtjaffs jag sysselsatt mig med denna söndag.
Är smått orolig över imorgon, eftersom jag ännu inte känner mig frisk. Men eftersom det rök en hel vecka med klassresan och torsdag fredag då jag var sjuk känns det inte bra att missa mer. Så jag kommer antagligen masa mig till skolbänken även om jag rosslar som en valross.
Vad som pågår i mitt huvud går inte direkt att sammanfatta, men jag kan försöka. Såhär när man är sjuk tänker jag alltid på vad jag ska ta tag i när jag blir frisk. Det vill säga, jag ska börja träna som sjutton och få snyggaste snyggingkroppen. Jag ska även börja lära mig min kamera mer och läsa lite kameraböcker. Sen ska jag ta mig tid att gå ut och fota lite då och då. Att börja sy lite skulle inte heller vara fel, eller att leta reda på gosiga loppisar och secondhander.
Som ni ser. Det kan fortsätta i oändligheterna. Men det jag saknar att göra mest just nu är att umgås med mina vänner.

Vem har lurat alla barnen det här är inte allt som finns

Kategori: Foto


Bild från världens vackraste resa. När vi var i Christchurch, Nya Zeeland. Såg på TV om jordbävningarna där. Det gjorde riktigt ont att höra det.

Evening sun, mosquito bites and Last Chance Saloon

Kategori: Inköp


Ja, här hade vi då fyra sprillans nya grejjor. Eller en utav dem är sig lite till åren, men nya i min gaderob i varje fall.
Till att börja med har vi halvmaxiklänningen från Monki i en ljuvlig aprikos/nude färg. Lovely! Den vill jag gärna ha på mig medan jag spatserar ner för New Yorks gator. Den gör sig dock inte så bra på bild, eller så är det bara min putande mage som förstör alltihop. Den gick på åttio kronor på rean, really nice enligt mig själv!
Sedan kommer vi till skor par ett. Och nu kommer Linn slå ihjäl mig av två anledningar. Första: Jag har inte speciellt mycket pengar kvar till vår shoppingtur, andra: jag köpte Palladiumkopior som Linn suktat efter så mycket. Och senaste vi pratade om dem så sa jag att de är så förra säsongen (vilket de är i och försig). Som jag sa innan det är de i och försig kopior men ändå, hur kunde jag?
Jo, Linn jag har faktiskt bästa ursäkten! För jag ville ha de andra skorna under, och när man handlar på Skopunkten får man ju andra paret för halva priset och så var det på den vägen. Så jag råkade liksom bara köpa dem.
Okej jag känner mig som ett ruttet ägg, men om man bortser från det är jag nöjd! Fyrahundra kostade kilklackarna och ordinariepris för tygskorna var trehundra men nu fick jag dem för 150 kronor.
Påtal om skor, så såg jag ett par riktiga snyggingar på Bianco tror jag. Men precis när jag gick in i affären blev jag överfallen av biträdandet som började tjata om att de var så läckra, och att de var de sista de hade i hela stan och att de varit med i Metro. Jag frågade lite artigt vad de kostade, inte för jag trodde de skulle kosta en billig penning, dessutom hade jag ju redan köpt två par skor. 1200 sa hon då. Inte så förvånande men jag fick slingra mig iväg därifrån, hon ville verkligen att jag skulle ha de där skorna som varit med i Metro.
Och överfallen blev jag också av alla representanter från de olika partierna som hade satt upp sina bord i Frölunda torg. Jag gick fram för att ta mig en godis och blev dränkt i hundratals olika broshyrer. De förstod nog inte att jag var genomförkyld och att det enda jag ville ha var en godis.
Tillbaka till mina inköp, sist ut har vi mitt loppisfynd, som jag fyndade först av allt för en tjuga på loppisen på Ikeas parkering. Riktigt tjusig tycker jag!

Affectionate

Kategori: Utstyrslar


Tröjan är mammas gamla, men ursprungligen från Indiska tror jag. Sjalen och byxorna är från Ullared skämmigt nog och skorna från Din Sko.

Har inte så mycket mer att tillägga mer än att man har bästa insynen på mina näsborrar på bild ett och även att jag sakta men säkert börjar noppra bort mina ögonbryn. Snart är det inget kvar av dem! Och jag som älskar stor ögonbryn. Jaja.

Saturday's child is full of woe

Kategori: Blandat


Jag är tillbaka!
Sjuklingen lämnade idag sin boning för att ge sig ut på en efterlängtad shoppingtur med inslag av en ganska usel loppis på IKEAs parkering. Men vet ni vad, vem fyndade inte en urtjusig kavaj för tjugolappen om inte jag! Kände mig som värsta världsvana loppishandlarn som fyndar godbitarna.
I vilket fall som helst blev den inte lika snygg när jag kom hem och hoppade in på mina favoritbloggar och såg att de fyndat något som var tvåtusen gånger snyggare. Men då bestämde jag mig för att så var inte fallet, och att min kavaj är den snyggaste!
Sedan bar det av en lång sväng till Frölunda Torg. Anledning var för att vi ville haffa en gratis bok, för på biblioteket hade de någon sådan tillställning. Värsta boken hette det eller någonting. Mer om det sedan.
Nog med babbel, snart så kommer en hög med bilder från dagen, både bilder på inköp och ekiperingar.

Monsters are real and goasts are real too they live inside us and sometimes they win

Kategori: Inspiration


Citat i rubrik av Stephen King
Lea, Rumi Neely och Weheartit
Inspiration som får mig att tänka på sommaren som varit och hösten som ska komma.

Patienten

Kategori: Musik


Idag är det fredag! Och jag är sjuker och hemma och tar hand om mig själv. Har precis läst ut Patienten, så jag hade tänkt att göra en liten recension.

Patienten av P.D. James är en kriminaldeckare som utspelar sig på en privatklinik i form av en vacker herrgård på den engelska landsbyggden. Journalisten Rhoda Gradwyn är där för att låta sig ta bort ett ärr. Operationen går precis som den ska, men dagen efter hittas hon mördad i sin sjukhussäng.
Polisintendent Dalgliesh och hans kollegor kallas in för att utreda fallet.

Boken är mysig och lugn, med mycket beskrivningar över omgivningar och så. Detta leder till att den också blir lite tråkig på sina ställen enligt mig. Den tog en stund att komma igenom, men som sagt var det mycket mysig läsning och på sina ställen även mycket spännande läsning. Avslöjandet av mördaren var oväntat och plötsligt men ändå lite utav en besvikelse.
Nu blev det mycket negativt. Men överlag så tycker jag Patienten var trevlig läsning, men inget utöver det vanliga. Får nog en trea av fem eller något i den stilen. 

Lights are low tension's gone

Kategori: Utstyrslar


Klänning från H&M, kavajen är secondhand, väskan mammas gamla, skorna från SkoBoo och solglasögonen från Gina Tricot

Bilden är tagen i skogen i Ramsvik på den oförglömliga tipspromenaden. Solen lös in mellan tak av löv så att fläckar med sol gjorde stigen om möjligt mer magisk.
Och nu sitter jag och lyssnar på musik och försöker tillfriskna. Vill för allt i världen inte missa imorgon. Dessutom är det tråkigt att vara sjuk.

Shoemania

Kategori: Kläder


Nu när det äntligen är ny månad och det finns lite stålar i plånboken igen är det som står högst på önskelistan ett par nya dojjor. Har siktat in mig på ett par snyggingar från Din Sko, men jag måste erkänna att dessa är mycket lockande de med. I högsta grad priset i varje fall, för en hundring är vad de kostar.
Och det är väl just priset som får mig att börja tveka för jag vet att jag aldrig skulle köpa dess like för ett öre mer (tror jag). Är inte tokig i leopardmönster och tycker att skorna i allmänhetet utstrålar lite lågbudget.
Men de är ju snygga, inget snack om saken, och en hundring är som sagt en hundring. Ska man slå till?

andra september

Kategori: Personligt

Godmorgon gott folk!

Idag är jag sjuk. Det var längesedan jag var sjuk på riktigt, och jag måste erkänna att det nästan känns lite mysigt välbekant. Tröttheten och ömheten i kroppen, den ömmande halsen, den rinnande näsan. Vad som är skrattretande är att om jag ändå hade gått till skolan hade jag snart varit påväg hem, eftersom vi slutar tolv varannan torsdag. Så kanske hade det varit värt det, men inte har jag haft det så tokigt hemma här i sällskap av mig själv.
Jag vaknade vid tiotiden och det enda jag gjort sedan dess är att ha ätit frukost bestående av två brustabletter, zink och multivitamintabletter, några droppar enchinatex, nässpray, halstablett, te, flingor och fil och en knäckemacka.
Och nu sitter jag här med tandtråd och tänker på imorgon. Då är det kulturnatta. Får se om jag är frisk, för jag och Linn hade nämligen tänkt ta vår efterlängtade shoppingtur och kinaresturang besök imorgon. Och så hade vi tänkt avsluta med lite kulturnatta. Men jaja, jag får se vart morgondagen för oss.

stjärnfallet

Kategori: Personligt


Eftersmaken av klassresan är bitterljuv. Det beror delvis på att jag nu när jag kommit hem är helt slut och förkyld till tusen. Vad som gör att det ändå är ett litet leende på läpparna är att denna resa landade skyhögt över mina förväntningar. Den var allt vad sensommar ska innebära.
I bussen dit var det fart och fläkt med bergsprängarn längst bak i bussen. Jag satt bredvid Linn och jag kan garantera att våra munnar fick rejäl gympa så som vi babblade på.
Väl framme välkomnades vi av en sur en vid namn Torbjörn. Regler räknades upp i oändligheter men när han var klar var det snart dags för mat.
Efter det var det dags för en tipspromenad på våra hiskilligt vackra klippor som bara finns såhär på västkusten. Jag, Linn och Victoria gick tillsammans, på säkert avstånd från alla andra och njöt av solen som strålade, varandras sällskap, skönheten till jord och friheten som kändes nästan påtaglig. Höjdpunkten på promenaden var när vi kom fram till havet efter att ha gått i klippor länge. En enormt enastående utsikt väntade på oss där och vågarna slog mot stenar och vinden rev i håret.
När vi var tillbaka vid lägret var vi väl försenade men vad gjorde det? Till kvällen blev det pizza och efter det bastu och badande. Kvällen utomhus slutade på klipporna långt ute på stranden och kvällen inomhus slutade i en överbefolkad stuga med fina människor.
Dagen efter trampade jag, Linn, Sigrid och Victoria ut med en båt. I en dryg timma lyckades vi hinna med att både kämpa mot vågorna, guppa på svallvågor och stiga av på en ö. På ön fick vi inte vara ifred länge förrän Foppa och Jocke kom. När vi såg dem komma så gjorde vi inget mindre än att börja fly för allt vad våra ben klarade. Vi hoppade över små helvetesgap och sprang i högt gräs och ljung. Vi sprang och hoppade, adreanlinet pumpade. Den stunden var jag konstigt lycklig. Sedan gömde vi oss i stickit gräs bakom en klippa innan vi återvände till båten för att åka tillbaka igen.
En stund innan middag åkte vi ut en gång till, bara en liten stund den gången.
Sedan blev det korv med bröd och 7up. Stämning var på topp och jag tror ingen vettigt människa kunde neka till att vi nog måste vara en av de bästa klasserna i världen.
Efter det drog vi ihop ett gäng som stack iväg till klipporna vid tipspromenaden. Jag och Pau tog oss en fin pratstund, även jag och Märta. Solnedgången var orange när våra skratt ekade i den varma sommarkvällen.
Det blev lite bastubadande den kvällen med. Även skönsång och oförglömliga samtal på bryggan. De betydde mycket. Vad som också betydde en hel del var den sista tiden på den lilla klippan, eller större stenen om man ser det, där vi låg ett par stycken. Himlen var stjärnklar och månen steg bakom jorden. Så plötsligt fick jag bevittna mitt första stjärnfall. Och andra. Och tredje.
Och så idag är jag tillbaka igen. Visst känns allt lite för vackert för att vara verkligt? Men denna resa är ett minne jag sällan lär glömma.