SOFIE DAHLQVIST

mister mojo's rising

Kategori: Kläder


Nya fashion against aids-kollektionen har landat hos H&M. Dessa två var helt okej saker, men kanske inte det jag sätter högst på prio-listan. Men snygga! 99 respektive 199 kr.

in the religion of the insecure I must be myself respect my youth

Kategori: UtstyrslarSkjorta från Lindex, klänning som väst från Indiska, halsband från Forever 21, brillor från brillor.nu, skor från Skopunkten och slutligen väskan från Urban Outfitters

Börjar det kanske bli tröttsamt? Men nej, jag måste upprepa mig, herregud vilka mysiga, soliga och bra dagar det är! Jag säger som Karlsson, jag är en man i mina bästa år!
Dagen idag har dock var aningens förpestad av en begynnande huvudverk, men annars har den typ gått på räls. Och svenskan gick ju himla bra, trodde jag skulle sitta hjälplös och slita mitt hår.
Idag har jag inget direkt planerat. Det är la bra. Kanske tar en promenix senare, jag får se. Det finns ju alltid saker att ta tag i.

Måste bara tillägga att Glasvegas nya är underbar. Ja. Underbar!

if I'm your world then the world is yours

Kategori: Foto


Ännu en bra dag, bättre än gårdagen till och med. Men nu är jag jättetrött och har inte pluggat speciellt mycket på svenskan, vilket betyder att jag kommer gå och lägga mig och skita i't, så jag fattar mig kort.
Efter skolan begav sig jag, Julia och Pau efter en stunds fixande från Julias sida, och mest ätande från mig och Pau, till en nyfunnen vitsippebacke i Dotegården. Otippat? Ja! Fin eftermiddag och kväll!

well the pleasure the priveledge is mine

Kategori: Personligt


Jag har precis pysslat klart med allt för dagen. Och jag är tveksam om det finns någon som kan vara mer nöjd med dagen än jag.
Liksom, sol gör saker och ting svårt att gå fel när man är på gott humör. Årets första glasspinne eller hur man säger var köpt och jag, Zalle och Pau satt och stekte mest hela tiden. Marie är ju bara för rolig och Torbjörn är skrämmande när han skrattar mycket, som om han inte var skrämmande nog.
När jag skulle på piano stog jag och drog i dörren till lektionsalen och knackade ett par minuter. När jag sedan ringde min lärare var det självklart ingen lektion. Då stack jag ner till tåget och satte mig och läste lite Agatha Christie medan killen bredvid skrapade trisslott. Jag ringde Emilia och vi bestämde oss för fika i stan. Och blev det fika? Ja, gud vad det blev fika av! Munnarna gick i ett och någon kanske är nyfiken om Emilia orkade hela chokladbollen. Svaret är nej!
Inte förrän kvart i tio var jag hemma. Och nu är det verkligen läggdags, Sofie!

I can barely look at you don't tell me who you lost it to

Kategori: Personligt


Gårdagen var varm, oh ja! Sommarn är redan här, kanske för tidigt att ta ut i förhand, men så känns det i varje fall. Jag som på sätt och vis hållt mig en del hemma under lovet kunde inte stå emot frästelsen att tillbringa sista kvällen i Barnsjön med diverse fina människor. För sista dagen var det faktiskt, denna måndag är bara en dag som kommer flyga förbi utan att man egentligen hinner med något av vad man har tänkt sig. Men vad gör det egentligen? Fem ynka veckor återstår av terminen och de borde inte hastas utan tas vara på. Lägga allt annat åt sidan och leva för allt vad jag är värd är min plan för dessa veckor. Vara ute mycket, umgås mycket, göra mycket, göra sådant som man liksom vill men inte blir av.
Men denna dag är som sagt ett undantag. För idag ska jag försöka plugga samtidigt som jag vet att resultat blir sisådär. Men det är helt okej!

jag har lämnat allt som tynger mig

Kategori: Foto


Det är påsk, jag har fått ett påskägg och ätit godis för första gången detta året. Den du!
De senaste dagarna har spenderats tillsammans med Josefin och min syster. Vi hann med både det ena och det andra men trots det flög dagarna förbi. Vi hann i varje fall med lite (fönster)shopping, en snabb photoshoot, film och lite stek på gräsmattan. Nu får vi hoppas att vi hinner träffas snart igen innan det blir sommar, då är det alltid knivigt att få ihop en dag då alla kan.
Och detta lov lider mot sitt slut. Jag måste säga att det nog blivit ungefär såsom jag tänkt mig. Jag visste att det skulle bli mycket att ta igen och även fast många böcker fortfarande ligger på hög har jag gjort en del i varje fall. Det har varit strålande väder och dagarna jag spenderat med mina vänner har varit storslagna.

norwegian wood

Kategori: Film


Gårdagen var en höjdare, visst var den Linn? Strosa runt på stan, fönstershoppa på NK och fika på Condeco. Babbla på om livets goda och mindre goda. Lagom temperatur och strålande sol. Nej, jag måste erkänna att det var en dag som jag sällan kommer glömma, och jag undrar till och med om det inte var den bästa på länge.
20.30 började Norwegian Wood på Bio Roy och jag satt spänd av förväntan. Cirka tio andra var i biosalongen, rätt så komiskt. Filmen började bra tycker jag, det stämde väl överens med mina bilder från boken. Watanbe, Midori och Naoko var precis som jag tänkt mig. Den var gripande, men lågmäld och ganska seg, men man var liksom inne i den ändå.
Men efter sådär en och en halv timma började jag undra hur lång den skulle vara och när den väl var slut så visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka. Den var storslagen men hårdsmält, och jag tror att jag kommer gilla den bättre om ett par dagar då jag fått smälta allting.
Att gå till tåget i sommarnatten borde kanske vara fridfullt, men jag som ofta inte är rädd, var himla rädd. Så när vi var i Liseberg så kunde jag äntligen andas ut.
I varje fall så var det ännu en otrolig dag spenderad med en så fin människa!

I dreamt you were mine

Kategori: Personligt


Bilder från gårdagen som spenderades i Slottskogen med Linn, Sigrid, Victoria och Elsa för att fira Linns födelsedag. Solen sken mest hela tiden och parken var full av picnikande människor, eller andra som bara satt  ner och läste. Härlig dag som man helst skulle vilja ha varenda dag, vilket jag misstänker att det nästan kommer bli till sommarn.
Idag vaknade jag sent, så har inte hunnit göra så värst mycket. Just nu lyssnar jag på The Vaccines och innan dess på Glasvegas nya. En höjdare!

for her it was another failure stored in her soul

Kategori: Personligt


Hallå! Klockan är mycket, men så blir det ibland. Trots att det inte blev någon sömn alls på lanet så är jag inte speciellt trött nu, det var mest när jag kom hem.
För just det, gårdagen spenderades i Bölettrakten där i princip hela klassen lanade. Lan och lan, något blev det och lyckat blev det också. Timmarna från sex till cirkus åtta på morgonen var bäst, i det lilla omklädningsrummet med Michaela, Paulina, Elin och Niels trots det inte speciellt sköna underlaget. Några bomber och tårar i ögonvrån. En egendomlig men fin morgon. Dessutom så tittade jag och Niels, Elin, Jonathan och Nina nästan på soluppgången.
Men det var inte det jag ville säga med detta inlägg. Jag ville först säga att Linn fyller 16 idag och att hon är värd den bästa födelsedagen som är möjlig att få!
Och så för det andra, så ville jag räkna upp några saker som gjort mig glad de senaste dagarna. För jag lägger så mycket energi få saker som egentligen inte är värda en tanke.
Vad som gjorde mig idag var när jag vid tvåtiden gick ner för Valås Backe. Precis när jag gick över gräset på väg till busshållplatsen kom en kille cyklande. Och precis när han körde förbi mig släppte han ner händerna och lät dem hänga längs sidorna. Det såg så otroligt fridfullt ut. Och så solen på det, behöver jag nämna att jag rös genom hela kroppen.
En annan sak som gör mig glad är mönster i molnen. Inte figurer, utan när det bara är lite vågiga moln mot en blå himmel.
Vad jag också gillar är när äldre människor sträcker ut handen när de ska svänga med cykeln.
Jag gillar också när man hittar en låt som man bara har hört utan att veta vad den heter. Hände för bara en stund sedan, så jag tycker ni alla ska ge Gnossienne no 1 en chans.
För att det inte ska bli alldeles för glatt så vill jag avsluta med vad jag inte gillar.
Det är tiden. Eftersom den praktiskt taget inte finns utan bara är ett påhitt av människor för att sortera upp dagen så tycker jag det är så dumt att man kan bli så påverkad av något som egentligen inte existerar. Nu vet jag inte om jag har vetenskapliga bevis, men tiden kan väl lika gärna inte vara någon tid? Och därför tycker jag det är dumt att den kan pressa än så otroligt mycket.
En annan sak jag inte gillar är när busschaffören går ut och röker när bussen stannar en längre stund. Speciellt inte om den har solglasögon.
Nu ska jag sova. Jag tror jag behöver det.

on the wind that lifts her perfume through the air

Kategori: Kläder


Bilder från Missoni Mare, Mara Hoffman och Lisa Maree.

Badklädermania! Inför årets säsong måste jag haffa snyggaste bikinin (helst!). Har hittills inte sett något lovande varken på H&M eller Gina Tricot som brukar ha finfina badkläder. Ett par fina baddräkter har jag dock sett, men är mer inne på bikini i år.
Det bäst tänkbara vore ju en bikini från Missoni, men det kommer aldrig hända så det är bara att sluta drömma. Men dessa godbitar skulle jag då inte tacka nej till!

Idag har jag klippt och färgat mitt hår. Såg himla ljust och trevligt ut hos frisören, men här hemma märker jag att skillnaden som vanligt är hårfin. Men det gör inte så mycket.
Senare ska vi få besök och nu ska jag försöka göra något roligt, eller plugga. Får se vad det blir.

oh the lights outside they're as bright as the sun

Kategori: Personligt


Sen kväll för invalid Sofie, är trött som bara den. Men vill liksom skriva när andan ännu lever liksom.
Har för en stund sedan kommit hem från musikcafé där Zalle och hans band spelade och jag och Pau var där och hejade på. Himla bra var det, heja heja! Jag är en vampyr, mums! Trots att deras medverkande var svårtoppat var de andra riktigt bra de med och det bjöds på rysningar från topp till tå, även en kopp kaffe.
Nu lyssnar jag lite på Annika Norlin, hon sviker änna aldrig. Nu är det påsklov vilket är skönt, men inte speciellt roligt egentligen. Kommer förmodligen behöva vara hemma för det mesta på grund av knäet, men i slutändan kommer jag nog inte alls varit hemma speciellt mycket. Tokigt känns det i varje fall att det redan är dags för påsk, det var ju jul nyss!
Jaja, nog tjöt. God natt!
Nej förresten, jag ångra mig. Jag måste ju berätta om fikan med Jonathan, Elin, Paulina och Linn, himla trevligt och intressanta diskussioner. Livet är fullt av saker att grubbla över, mina vänner! Sedan blev det bandövning, det var längesedan, vilket märktes. Men nu har vi lite under kontroll igen.
Så nu är jag klar. På riktigt. Hejdå!

so take all your bags and don't unpack them until you reach Brazil

Kategori: Inköp


Skjorta från Lindex, hatt från H&M, brillor från Brillor.nu och smycken från Forever 21

Här ser ni inte bara lite av det jag hade på mig idag, nya skjortan jag fyndade på Lindex, utan även mina sprillans nya brillor. Nu är det vår. Har man nya brillor så är det ingen tvekan längre liksom. Om man som jag också har en stråhatt, som jag fått av Zalle och Lisa (tack och bock), så finns det knappt något kvar värt att ha!
På bilden blev jag klar med min tavla. Blev inte riktigt som jag tänkt mig men det jag tänkt lägga till skulle jag nog ändå inte klara av att göra snyggt, så jag är glad att jag tog Charlottes råd.
Ja, och imorgon är det fredag vilket kan betyda en hel del saker. Första dagen på lovet. Sista dagen innan lovet. Dagen då jag gått fyra dagar i skolan med kryckor. Dagen då jag klarat av fyra dagar i skolan sedan operationen. Sista dagen i taxi till och från skolan. Dagen då musikprov väntar. Dagen då keminationella återvänder.
Jag kan fortsätta i en oändlighet skulle jag kunna tro. Har förresten inte skrivit att Victoria är här, vilket hon är. Har saknat henne!
Linn, om du läser detta, kom till skolan fort igen. I just can't get enough av dig you know!

upp som en sol ner som en pannkaka

Kategori: Personligt

Hallå där! Jag mår inte speciellt bra och funderar på när illamåendet ska lägga ner. Får ju inte behålla något av det jag äter. Dessutom skakar jag och håller på.
Och till råga på det är mitt knä alldeles prima. Varför ska resten av kroppen lägga av då är frågan.

tillbaka från sjukhuset

Kategori: Personligt

Hallå där! Vill bara skriva att allt gick bra och är bra med mig trots att det var den längsta dagen och natten i mitt liv. Men nu har jag i varje fall en sena i knäet som ska agera korsband.
Fred ut!

at long long last

Kategori: Personligt

Den här dagen har varit lång. Jag har pluggat som en dåre för att bara kunna pilla naveln när jag är på sjukhuset, men om jag känner mig rätt så kommer jag plugga en del där med. Jag menar, något måste jag ju göra.
Men nu ska jag packa väska med massa gosaker, en bra bok, en sämre bok, en engelsk bok, en mattebok och lite fler böcker. Sedan ska jag sova och imorgon blir det lite sovmorgon. Förutom att jag ska upp och dricka vatten klockan 7 eller något, för sedan blir det inget mer vatten innan operationen. Jajamänsan. Allt detta förberedande, duscha si och så med den tvålen, ät inte bamyl, treo etc en vecka innan, alvedon går bra samma dag, men inte ipren bla bla bla, hur gör de med det när det kommer in akutfall? Det är dagens fråga, och nu ska jag packa för att sedan sova.

Adjö så länge och önska mig lycka till!

he went a bit rough on my poetry

Kategori: Inspiration

alors je sens en moi mon coeur qui bat

Kategori: Inköp


Här har ni lite av det jag lyckades haffa igår. En efterlängtad mockajacka (dock himla plastig) och en virkad topp istället för virkade shorts. Kostade 100 respektive 200 kr, secondhand och H&M.
Idag har jag pluggat och förberett mig mentalt inför operationen.

the way the sunlight plays upon her hair

Kategori: Personligt


Hej där ute hälsar täppt Sofie. Det är helg och långhelg för mig eftersom jag ska operera mig på måndag. Äntligen!
Fredag är det och snart ska jag äta, men tänkte först berätta vad som gjort detta till en sådan lysande dag. Förutom att symaskinen krånglade var det knappt inget som gick fel.
Efter skolan for jag Pau och Zalle till stan där jag frågade om virkade skjorts på H&M. Som jag trodde; slut. Men till min lycka skulle de kanske få in fler.
Istället fick jag med mig en virkad tröja. Biträdet sa nämligen, vi har inga virkade skjorts, men vi har en virkad tröja. Hon viftade lite med den; jag tittade på den och tog den. Så nu är den i mina ägor.
Efter Götet for jag och Pau vidare till Kungsbacka. Det var minsann ett tag sedan. Vi storshoppade på Röda Korset och efter vad som känns som år har jag äntligen funnit min första mockajacka. Den ligger nu i hallen och väntar på att användas.
Jag köpte också ett halvt nattduksbord. Andra halvan ska jag köpa imorgon.
Sedan hoppade vi in på Café Karma, där jag praoade för cirka ett år sedan, för att ta en fika. Det gjorde vi också, men tråkigt nog var det ingen där som jag kände igen.

Här hemma är det bara jag och mor eftersom Felicia har åkt till Paris den fuskisen. Så nu är hon där och kanske vandrar hon på Champs Elysée just i denna stund. Jag är inte avis, inte.
Pappa skulle till Nefertiti eller något sådant tjaffs, så som sagt bara jag och mamma. Nu ska jag lämna er i fred, adjöss.