SOFIE DAHLQVIST

were there's music and there's people and they're young and alive

Kategori: Utstyrslar


I förrgår hade jag på mig linne från Bikbok, topp under från Gina Tricot (Linns), kjol från H&M (Linns), väska från H&M (systers), skor från Vagabond och halsband och ring från Forever 21 (syns ej på bild)

Har gått en vecka och en dag. Det är bra på Polhem, men det kan absolut bli bättre. Det är min status just nu.

och alla känslor slog och sprängde hela vardagen full med hål

Kategori: Personligt


Det är lördag vilket innebär en del saker. Bland annat betyder det att jag har första helgen sedan jag började gymnasiet, natur på Polhem. Det betyder också att det var två dagar sedan jag fikade med Aline som jag inte träffat på åratal, fast det kändes inte så länge sedan av någon anledning. Det betyder också att det var igår jag var med Vendela, Elin, Nina och Robin på Hoffmaestro och Timbuktu (och Kapten Röd).
Okej en sak i taget. Gymnasiet. Första dagen - perfa. Sedan har det liksom gått lite utför. Men det är väl för att allt är ansträngande, med att lära känna nya personer, vara utåtriktad och trevlig och i nytt sällskap hela dagen, försöka lära känna så många som möjligt så man får grepp på dem. Så just nu är jag ganska slutkörd, men jag försöker tro på min teori på att tiden löser allting trots att dessa första dagar har varit lite utav en pers.
Jag fikade med Aline som sagt. Det var jättekul att träffa henne igen, det var så länge sedan! Det var en härlig och varm torsdagskväll på Crêperiet och allt var bara för bra!
Och så gårdagen. Jag blev så glad att se lite bekanta ansikten att jag sprang i Vendelas famn när vi träffades. Så härligt utan denna spända stämning jag har fått utstå ett par dagar nu. Det var fina människor och bra, uppryckande musik och jag kom hem svettig och glad!
Vill bara förtydliga att min klass är bra. Bara lite mycket på en gång som jag kanske inte var beredd på.

sleight of hand and a twist of fate

Kategori: Utstyrslar


Skjortan är Linns, från Primark typ, halbandet också, byxor från Kappahl, skor från Vagabond och väska lånad av syster från H&M

Alltså, andra dagen klar och jag är fortfarande inte riktigt säker på att sommarlovet är slut. Blev extremt utpumpad idag på grund av lite sega reaktioner av alla nya intryck. Men jag försöker slappna av.
Träffade Linn en stund och hälsade på hennes nya klasskamrater, och innan dess hade jag och Stina följe. Sedan blev det en fika med Märta och nu försöker jag som sagt varva ner. Vill helst inte få ett nervöst sammanbrott innan jag ens börjat eller hur jag ska uttrycka mig.

I mostly like Dylan myself I said shocking

Kategori: Utstyrslar


Klänning från Weekday, skinnjackan är Linns (är den från Joy?), halsband från MQ, ringar från JC och H&M och skor från Dinsko

Nu upprepar jag mig som alla andra, men i varje fall, första dagen i gymnasiet är förbi och kommer aldrig mer igen. Och det känns bra! Inte typ woho, jag har fjorton nya BFFs, men det känns som en väldigt bra utgångspunkt och trots att man inte hunnit bekanta sig med alla känns allihopa trevliga. Jag är fullkomligt nöjd!

sist vi sågs var det vinter och en meter snö

Kategori: Kreativitet


Okej, nu har jag gått första dagen i skolan. Men innan jag går vidare vill jag med denna video hylla mina vänner, Göteborg och mina sista sommarlovsdagar. Min första kortfilm så ha överseende.

sleepless long nights that is what my youth was for

Kategori: Kreativitet

Nu är det bara cirkus trettio minuter tills sommarlovet är över. Och det har varit otroligt. Nu går jag snart mot gymnasiet, och än har mina ben inte ens skakat det minsta (det vill säga, jag är ännu inte nervös). Men det kommer nog ska ni se. Men jag ser fram emot att kasta mig in i en ny era. Detta betyder dock inte att jag stryker ett sträck över mitt förflutna trots att jag rensat alla sms och bytt telefonsignal.
Vad som kommit väldigt lägligt till skolstarten är däremot en hel hög med finnar i pannan. Men det hör väl till?
Jag hade gjort en film, men får lägga upp den imorgon eftersom min internet stökar! Adjöss.

gonna build a mountain gonna build it high I don't know how I'm gonna do it I only know I'm gonna try

Kategori: Personligt


20 augusti det var igår det. Sista dagen med Victoria i Sverige, nästsistadagen på Göteborgskalaset och nästnästsista dagen på mitt helt otroliga sommarlov.
Dagen igår började med några timmar framför datorn och sedan blev det en tur i stan när jag lämnade CV. Sedan var det dags för bio med Elin och när jag tog ut biljetten stötte jag på ingen annan än allas älskade Alexander Sahlin. Det var längesedan och jag var så glad över att se honom.
Filmen vi såg var Crazy, Stupid, Love. En amerikansk film, men trots det mycket bra och underhållande. Allt blev ju mycket bättre när Ryan Gosling hade en stor roll.
I varje fall, efter det for jag till Victoria för att fira hennes sista dag i världens mest underbara land. På väg hem till henne när jag gick den gamla vägen vid järnvägen blev jag med ens väldigt nostalgisk. Hur många gånger gick inte jag och Amanda upp för trappan där till hennes hus där vi för sådär ett år sedan firade kräftskiva, min kräftdebut. Vissa minnen är så fina att de gör ont att minnas.
Hos Victoria firade vi med Linns underbara kaka och mina kokostoppar samt spökhistorier med ganska låg kvalitet. Men kvällen blev sent och alldeles för snart gick sista bussen och vi for hem. Victoria kommer igen i jul.

Och idag, den 21 augusti, dagen innan min syster fyller myndig, vad gjorde jag då? Jag var med syster och Josefin på Rix Fm Festival och diggade. Jag haffade också en autograf från Ulrik Munther till Märta. Så var det.

I'd keep the faith if only you you were the one to fire the fire

Kategori: Musik


I förrgår var Timo på besök i Göteborg. Mer om det längre ner.
Det var i fredags alltså, och jag och Linn rivstartade med en fika. Vad vi gjorde innan dess minns jag faktiskt inte. Det blev i varje fall varsin kopp med varm dryck till oss, jag tog en latte och Linn vitvarm choklad (?(Det var inte gott!)). Men det var trevligt, lite kyligt och mycket småfåglar.
Det blev bio sedan, Submarine. Rysligt bra enligt mig, annorlunda och brittisk, men verklighetstrogen (även fast vissa saker var kryddade).
Det var självklart på Bio Roy så sedan var det bara att eskortera oss själva till Götaplatsen där Timo Räisänen skulle spela. Han var ju här förra året också, den spelningen var bättre tycker jag, men My Valentine är ju oslagbar, och som Timo själv säger; en himla bra låt.
Efter det var det mörkt och ganska sent och 761 liksom väntade på oss nere vid Berzelligatan. Så då bar det hem

the hives the squares the air the news the cliffs the cops belongs to us

Kategori: Kläder


Gårdagen var toppen! Massor av trevliga tjejer var det, så middagen till Victorias ära var en riktig höjdare. För mig fick det bli en nachostallrik eftersom plånboken inte klarar mer i dessa tider, synnerligen då man varit även varit och shoppat hela dagen med Paulina. Håret är också nyslingat så nu är jag nästan redo för skolan på tisdag. Jag köpte en klänning från Weekday som jag tittat lite på innan, 300 kr, och skor från Dinsko för cirkus 400.
Idag har jag varit hos sjukgymnasten och fått klart för mig att alla sorts sporter får vänta en termin. Det kanske bara är bra, så jag hinner komma in i skolan innan allt annat sätter igång. Nu har jag mest begravt mig i Elle, och snart ska jag förhoppningsvis träffa Linn så drar vi in till Gbg. Yes.

the future was our skin and now we don't dream anymore

Kategori: Kläder


Nu är det inte mycket kvar och vad jag helst av allt vill ha (ja jag kryddar, att säga att det är vad jag helst vill ha är väl inte helt sant, men...) är en hel hög (helst) med nya kläder. Gärna allt ovan som är från Romwe, Bikbok, Topshop, Modekungen, Monki och Asos.

it was only a flicker of time turn around watch the worlds in our hands and realize

Kategori: Personligt


Gårdagen, tisdag, spenderades först i Angereds icke omtalade vackra sjöområden. Jag, Vendela, Nina, Jonathan, Gabriel och Robin var där och paddlade kanot genom kanaler och på sjöar. Vi stannade till två gånger vid land för att fika. Det var en fin upplevelse, men inte trodde jag att det skulle vara så ansträngande inte.
På kvällen begav sig jag, Elin och Linn till Göteborg i hopp om att njuta av Göteborgskalaset till fullo. Istället så njöt vi av varandras sällskap på piren och Condeco på Linnéplatsen. En kväll som blev både lång och minnesvärd.

ner för backen över torget

Kategori: Foto


Dagen idag spenderades med Vendela, och det gjorde natten och gårdagskvällen också. Vi for upp 4.30 och begav oss med buller och bång till Isaks mosse för att fånga soluppgången som förmodligen var förtrollande bakom de tjocka molnen. Resten av dagen har vi spenderat i stan och tagit lite kort, druckit lite kaffe och förberett oss inför gymnasiet på vårt alldeles egna sett. Det var en jättetrevlig dag, och som grädde på moset ska jag avsluta detta inlägget med en tjuvlyssning (från tjuvlyssnat såklart):


Upptåget mellan Uppsala och Gävle


Kille 1 ~15 (entusiastiskt): Alltså jag känner värsta killen från Gävle, han är 13, bor själv, har körkort, kör bil…
Kille 2 ~15 (skeptiskt): Kör han bil?
Kille 1: Alltså nä, han kör inte bil.
Kille 3 ~15 (också skeptiskt): Men vadå, bor han själv?
Kille 1: Nä…
Kille 3: Bor han i skogen eller?
Kille 1: Nä, han bor hos sina föräldrar.
Tystnad.
Kille 1: Men fatta, killen är 13!

way out west

Kategori: Musik


Oj, oj, oj... Vart ska jag börja egentligen?
Vi kan börja med det lite sämre, så sparar vi det gottaste till sist.
11 augusti närmade sig, och Linn upptäckte att hennes mamma hade beställt fel biljett. Därför blev det mycket dealande på både Facebook och Blocket, men när vi väl trodde vi hade en säljare sålde han den till en av hans kompisar. Så början var ganska jobbig, eftersom jag och Linn hade planerat att gå tillsammans sedan flera månader tillbaka.
Men istället så började festivalen med filmvisning av Håkan Hellströms dokumentär, 2 steg från Håkan. Bredvid mig i biosalongen på Bio Roy satt inga andra än Stina Wennö, Hannah Wergeland, Stina Nilsson och deras två vänner Julia och Elvira. Filmen var en riktig höjdare och det kan hända att jag själv var med i den!
Sedan blev det mat på McDonalds för tredje gången den dagen (för mig alltså). Sedan skyndade vi iväg mot Annedalskyrkan i hopp om att få plats på James Blake. Men det var ju inget snack om saken, upp till 900 platser fanns och det var redan 400 insläppta plus att kön var några hundra meter. Istället for vi till Brewhouse. Dit kom också Emma Jacobsson och Agnes Hoffman och vi såg på Twinflower band, Nina Natri och inte minst Those Dancing Days. När det var dags för de sistnämnda 00.00 blev det riktigt drag och sedan br det av hemåt.
På fredagen var festivalen igång på riktigt, då kom man ju in i Slottsskogen. Jag och Agnes satt en stund utanför och väntade på insläppet. Fint väder var det och snart kom Emma så då var det dags att ta sig an eftermiddagen. Det var Edward Sharpe som sparkade igång det hela och sedan var det Janelle Monaé, därefter de inte alltför ödmjuka The Hives. Vi åt någonstans där omkring, och för mig blev det thaigryta; 80 riksdaler. Efter det var det Fleet Foxes, som jag gärna hade velat sett närmare, men jag ångrar inte att vi satt och köade till Robyn istället, för gud vilket drag det var! Hon dansar helt otroligt, jajamänsan! Dags för mat igen, denna gången falafel, sedan gick vi till Linnéscenen för att se IamamIwhoamI (som jag äntligen har lärt mig siga rätt). Himla bra sound och en förkärlek till orginella framträdanden skulle jag tro.
När klockan närmade sig tio var det fullt med folk (b.la. Oskar Linnros gick förbi oss, hihi) framför Flamingo scenen där Prince skulle spela. Det var riktigt häftigt, yes, speciellt när han spelade Purple Rain (vilket var den enda jag kunde, senare spelade han Kiss men då hade vi redan gått).
Dag 3 vilket innebar sista dagen och lördag startades upp med Twinflower på Linnéscenen. Därefter blev det lite godis och sedan var det dags för Tallest Man On Earth. Ödmjukare kille får man leta efter! Sjöng nästan på pricken som Bob Dylan och de höga ovationerna som följde efter hans sista låt talar för hur bra det var. Sedan åt vi varsin langos medan vi lyssnade på The Jayhawks och njöt av solen. Noah and the Whale var på tur och inledde med Bohemian Rapsody och hela publiken sjöng med. De var riktigt bra och gjorde en cover på Robyns Call Your Girlfriend, 10 poäng till Sverige. Och dessutom har jag aldrig sett någon med så mycket utstrålning som deras violinist.
Säkert stod på tur och jag hade gärna stått längre fram när Annika Norlin uppträdde på Flamingoscenen. Men det gjorde inte så mycket, hon nådde enda fram ändå och det var  dans med Dansa Fastän och Vi kommer att dö samtidigt du och jag. Hon avslutade med Allt som är ditt, och enligt min mening kunde hon inte gjort det bättre. Hon är änna bäst.
Under Wiz Khalifa var vi utanför festivalområdet en stund, jag, Hannah, Stina N, Stina W, Felizia, Julia, Elvira och Kasper. Vi var ute där lite för länge så jag hörde när Pulp började sin spelning med Do You Remeber The First Time. Det var lite surt, men vi såg lite ändå så det var okej. Tiësto följde med armar viftande i luften och en enorm hoppande folkmassa. Riktigt ös, som vi ändå lämnade efter en stund för att köa till Kanye! Där var det trångt må jag lova, men trots min motvilja till hans musik var spelningen helt otrolig. En perfekt avslutning på 3 perfekta festivaldagar (om man bortser från Linns frånvaro).

Och för er som inte orkade läsa det där (mot förmodan) så hade jag tre otroliga dagar som jag sällan glömmer. Det var en blanding av sol, en och annan cola, riktigt bra musik, klappande nävar, gott sällskap, skratt och fullkomlig glädje! En ultimat blandning!

I can't wait

Kategori: Personligt


Okej, nu är det lördag och sista dagen på Way Out West. Trots att Linn aldrig fick tag i en biljett har jag haft det otroligt bra med Emma och Agnes, Stina N, Stina W, Hannah och fler. Nu är det en hel dag kvar som ska bli lika bra som föregående. Mer om alltihopa något annat år för nu ska jag tagga med Twin Shadow, Kanye West, Noah and the Whale, Säkert! och lite frukost!

blås din vind ur din tro på att tron i sig själv räcker till

Kategori: Personligt


Det var ett tag sen! Och jag njuter av sommar i fulla drag.
Den senaste veckan har jag både varit med fina vänner Slottskogen, besökt släkt i Skåne och därmed träffat mitt kusinbarn Lilly och dessutom roat mig med både åkband och Harry Potter marathon.
Idag morgon så har jag ätit frukost, ätit en halv grapefrukt och lyssnat in mig till Way Out West. Tagga tagga tagga, så kommer Linn hit och sådär lite mer än en timme.

they wont give peace a chance there was just a dream some of us had

Kategori: Personligt


I söndags kom jag hem från Katrineholm, men även innan dess har jag roat mig. En dag fikade jag med Hannah, en annan badade jag med syster och Josefin och träffade fina andra vänner som jag inte träffat på ett tag. Vi såg på Skönheten och odjuret, nog världens bästa film (lite krydd).
Ja, och sedan bar det av till K-holm. Där träffade vi farmor och Lasse, farfar och Ingegerd och Stina och Frida. Det var himla trevligt och vädret höll sig trots att det visades både regn och åskväder.
Igår var jag med Linn vid havet. Vi åt jordgubbar och badade faktiskt. Fin dag.
ALL ELOGE (?) TILL ELIN SOM HAR GJORT DESIGNEN!