SOFIE DAHLQVIST

deep blue day

Kategori: Personligt

Ja, idag fyller jag alltså 16 år. Och min dag har faktiskt varit fantastisk. Trots en seg början med huvudvärk på SOn blev dagen en riktig höjdare. Och jag ger den eloge till er, mina vänner, att ha gjort denna dagen super. Extra mycket Märta.
Och även P3 ska ha en eloge. Fast busschafförer som går ut för att röka när de får chansen är jag inte mycket för.
Lyssna lite på Deep blue day med Brian Eno så lovar jag en fortsatt trevlig kväll.

it's a thing we can't deny

Kategori: Personligt


Lördag morgon. Vad har jag gjort det senaste dygnet? Jo, haft en underbar kväll och natt med nog världens bästa tjejer. Sista dagen som vårt lag, fast jag har ju i princip slutat, och det kändes riktigt sorgligt. Vi såg på filmen från Spanien som slutade med bilder från när vi började spela och jag ska då säga att jag var bara lite ifrån att börja gråta, vilket de flesta kände. Jag vet inte hur jag ska utrycka mig det här som jag vill eftersom det betyder så oerhört mycket. Vad som är säkert är att jag älskar er alla.

it came a heatwave a merciful save you choose

Kategori: Foto


Hej där ute! Sista dagen på lovet och det känns inte något speciellt. Var skeptisk till lovet från hela första början och måste hålla med om att jag fortfarande är det. Har haft alla förutsättningar till att ha det trevligt, men stress, kemiboken och allmän press har dragit ner betygen. Så allt som allt har lovet inte varit någon höjdare, just för att jag inte lyckats slappna av.
Så idag ska jag fortsätta som vanligt och vara stressad och pressad och imorgon ska jag ta världen med storm då jag ska låta det mesta vara och bara leva i nuet. Värt ett 1.028.394.920 försök i varje fall.
Annars har jag varit på promenad med mig själv idag, pluggat och redigerat bilder till musikvideon. Nu ska jag spela piano fast jag egentligen bara vill spela Sims.

Update: Jag har varit i skolan, och det var en trevlig dag, över förväntningarna! Kunde knappt sluta skratta. Efteråt var jag i stan med Robin och Pau, också väldigt trevligt! Mycket tjöt, det gillar vi! Dock blev det hektiskt med plugg här hemma, men nu är jag snart klar, så...!
Just det, jag skulle skriva att min blogg fyllde fyra år igår! Tjohoo!

guess there's a lot to learn all from a life of take-what-you-want days

Kategori: Foto


Lovets sista dag. För helgen räknas inte. Det här är lite av det jag gjort, det vill säga socialiserat mig med Zalle, Pau och Lisa en dag. Vi grillade och fick till en riktigt ståtlig eld. Vi såg på film och somnade lite tidigt, men finns det egentligen något gosigare än att sova? De senaste dygnet har spenderats hos Josefin med systern min. Vi såg på bio i bästa staden. Filmen hette King's speech eller något i den stilen och var bra. Kanske inte något helt marvellous men bra! Absolut! Sedan for vi hem till Josefin och vi hade det riktigt trevligt.
Annars har jag försökt ta det lugnt under lovet. Haft näsan i böcker, både August Stringberg och Kemiboken. Jag har pluggat och sett på Matilda av Roald Dahl.
De sista dagarna har jag tänkt spendera med mig själv de också. Trots dagarna som gått på detta lov har jag inte direkt återhämtat mig. Det blir vilavilavila i helgen alltså.
Och förresten, ingen missade väl att Rumi Neely blev årets bloggare? Inte gjorde jag det i varje fall!

there's a heavy cloud inside my head

Kategori: Personligt


Har gjort både det ena och andra idag. Gick upp i ottan och drog ner till Lenas gym där jag svettades bland en och annan pensionär. For tillbaka och gjorde lite mat. Efter det har jag mest gjort ingenting alls, och så är ju matteboken oundviklig. Men snart är jag ikapp igen!
Kom på för en stund sedan att det är Alla Hjärtans Dag idag. Ja, finns nog inte så mycket mer att tillägga.
Igår var jag på kalas hos kusinerna som fyllt år! Det blev lite för mycket av det goda (syftar på kakor, tårtor etc. inte sällskapet!) och även lite sällskapsspel.

yeah the bad guys know us and they leave us alone

Kategori: Personligt


Klockan är alldeles för mycket för Sofie, läggdags för längesedan! Men det är ju lov trots allt och kvällen idag har spenderats hos Lisa. Vi firade och åt och samtalade i soffan. En sjudundrande trevlig kväll, och jag fick till och med se på Melodifestivalen!
I bussen påvägen hem satt jag och Pau och pratade om allt möjligt. Om tider som gott och tiden som är. Det är faktiskt en stor skillnad där.
Jag hoppade av bussen på Valås backen i hopp om att komma hem oskadd (vilket jag också gjorde). När jag skulle svänga upp för backen kom familjen jag sett gå från bilen när jag var påväg till bussen några timmar tidigare. Lustigt!
Nu har jag haft lite efterfest framför datorn, och nu kallar sängen.

with your feet in the air and your head on the ground

Kategori: Utstyrslar


Tröja från Spanien, halsband från Gina Tricot, jeans från H&M och skor från Forever21

Längesedan hörni! Känner mig nästan lite ringrostig! Nu är det lov! Helt sinnesjukt faktiskt. Inte alls pigg på lov, skulle kunnat ha skola ett tag till men det är inte mycket att göra åt saken.
Rivstartar lovet med läxor och lite Placebo. Ikväll blir det Mello!

through the storm we reach the shore

Kategori: Personligt

Igårkväll sträckläste jag Hjärtans Fröjd.
Ikväll var det magi i luften.

you can hear the universe in her sea shells

Kategori: Personligt


Dagen idag var verkligen en lillördag! Jag och Elin spatserade på Göteborgs is/snö/slasktäckta gator påväg till och från Sigrid Rudebäck och Samskolan. Vi startade med att ta 7.25 tåget och tog oss fram bland alla människor i jobbrusningen. På spårvagnen lyckades jag ramla i en mans knä vilket var lite pinsamt. När vi klivit av vid Hagakyrkan hittade vi snart Sigrid Rudebäck och satt i hallen och tittade på folk som strömmade in. Vi råkade också snappa upp koden till porten, så se upp Rudebäck! Sedan var vi medverkande på en kemilektion stökigare än vad jag skulle kunnat ana. Och den snart pensionerade läraren stod och skrek och skrattade vid vita tavlan. Ganska oroande. Gör valet ännu svårare då Sigrid Rudebäck var det jag tänkt mest på.
Sedan for vi till Samskolan där ingen väntade oss, det var ju tråkigt. Vi tog en vända upp till bildsalen och sedan stack vi ner igen. Sedan bestämde vi oss för att äta och spatsera runt lite, vi skulle ändå inte hinna tillbaks till någon lektion. Sådanahär trevliga vardagar är det bristvara på!
Tillslut fick vi såklart bege oss till skolan igen där vi entrade med buller och bång.
Nu har jag äntligen kämpat mig igenom både läxa 12 och 13 i matteboken och pluggat lite musik på det. och Så nu unnar jag mig lite av Bob Dylan's It ain't me babe. Bättre blir det inte.

kanske tror du är gjord utav hårdaste betong vad gör jag här jag snubblar och halkar på ditt hjärta

Kategori: Foto


Måndag tänkte jag skriva, men kom då på att det är tisdag. Tisdag! Gud så skönt! En riktigt bra dag. Dock blir musiklektionerna bara värre och värre och jag måste nog förbereda mig mentalt för musiklektionerna framöver. Musikvideo är krävande. Sedan blev det en sväng till mitt andra hem med Pau, och vi jobbade på hårt det må jag lova! Imorgon tar jag en paus av gymmandet och far till Kungsbacka med Pau istället. Det var längesedan.
Men nu tänker ni förmodligen (vilket ni förmodligen inte gör) att vad är detta för underbara bilder? De är tagna av mig och Pau i ändamålet En Bild I Månaden. Inspirationen för månaden var vintern, vilket kan tyckas lätt. Men som vanligt sköt jag upp det och mina illusioner av vita vidder blev snart förstörd när det började töa något förskräckligt.