SOFIE DAHLQVIST

I know it's over and it never really began but in my heart it was so real

Kategori: Personligt


Varför detta kaos av bilder från diverse dagar? För att jag imorgon, klockan halv åtta, beger mig till Landvetter flygplats. Vad vi landar har jag faktiskt inte riktigt koll på, men någonstans i Tyskland, om det var München kanske. Slutdestinationer är i varje fall Österrike, Schweiz och Italien. Vad som väntas vet jag inte, men jag är inställd på två veckor då jag bara kan andas ut. Kanske lite bad, förhoppningsvis runt 24 grader sådär. Jag tror det kommer bli riktigt fint.

De senaste dagarna har jag gjort lite allt möjligt. Fikat med Sigrid - mycket trevligt! Därefter filmkväll och dagen efter picnik i Botaniska med Paulina, Märta och Gustav. Även den kvällen blev det film. Och dagen efter det åt jag pizza med Linn, nästa dag sjöng jag och Pau och Zalle i stan (som Zalle skrev om tidigare). Det var igår förresten och då hade vi också Harry Potter maraton. Surt att man somnade sista filmen. Idag har jag varit hos Maggan och sedan sov jag en stund innan jag lyssnade på Abba och stekte pannkakor. Sedan blev det Liseberg.
Var denna resumé aningens förvirrande? Ja, det är i varje fall precis så jag känner mig just nu; förvirrad. Men det löser sig förmodligen då man spenderat två veckor nere i alperna bland sjöar och annat fint. I

I shut the world outside until the lights come on

Kategori: Personligt

God eftermiddag, angenämnt!
Idag har vi spelat på stan, i den arktiska kylan som infinner sig på Göteborgs gator. 'Sommar', pyttsan! Även fast det inte klirrade i kassan alltför mycket under dagen har det trots allt varit gos. Det är väldigt många som kommer fram utan att ge pengar, det gör mig ledsen i själen. En del asiater kom fram och tog kort på oss, med oss och utan oss. Ja, på allting i omgivningen. En annan, gulklädd man kom och berättade för oss om att vi ska spela för Jesus, för det lönar sig. Annars kommer vi inte till himmelen tydligen. Äsch då, det får man väl ta då tycker jag allt. 

Nu sitter vi hemma hos Paulina och chillar på det när vi väntar på Sigrid och Linn som går på sina antikvariat. Vem vill gå på sånt? Vad är det ens? Pff (Google är din bästa vän!). I vilket fall som helst ska vi se på alla Harry Potter-filmerna, och jag kommer somna under den första utav dom. Det känns bra, sova är alltid gott. Sofie kommer nog bli ond på mig när hon ser att jag sover men äsch då, det får jag väl ta då tycker jag allt. 

Hoppas det står bra till med er gubbar och gummor, för nu vill Sofie sätta på filmerna, och jag ska sova i soffan. Godnatt, hälsningar Alexander Sahlin. <--- Singel (ring mig på 0739278173)

dedication devotion turning all the night time into the day

Kategori: Personligt


Nu är det dans på Brännö brygga!
Där var jag och Emilia igår. På Brännö. Någon dans var det dock inte, men mycket annat. Först strosade vi mest runt med varsin glass i handen. Efter några timmar i solen så funderade vi på att hitta någon cykel som någon verkade ha dumpat i ett dike. Vi hittade inget sådant, vad vi istället hittade var en cykeluthyrning, så nu har jag debuterat med att cykla tandemcykel. Vi cyklade överallt på ön, skrattandes och pratandes. Framåt kvällningen cyklade vi till Brännö brygga och började doppa fötterna i havet. Det hela slutade med två dopp vid Gubbviken eller vad det nu hette. Sedan cyklade vi iväg blöta och kalla och tog färjan hem. Väl hemma såg vi på Precious, mycket rörande film.

standing in the sunlight laughing hiding behind a rainbows wall

Kategori: Personligt


Bild härifrån.
Jag är helt slut i benen.
Så går det när man cyklat hela dagen, stulit (jag skulle säga lånat) en kanot och haft det lite för trevligt tillsammans med Paulina. Någon fisk blev det inte, men tur var väl det, för ingen utav oss skulle vågat dra den från kroken.

allt som är kvar är ett fotografi och alldeles utanför flyger hela livet förbi

Kategori: Personligt


Just nu sitter jag hemma. Har varit hemma i sådär en timme kanske. Är ganska hungrig och börjar bli en aning sömnig. Lyssnar på Brian Eno.
Just nu tänker jag tillbaka på klassresan med klass 9C. Klassresan i de värmländska skogarna som bjöd på allt mellan himmel och jord. Besvikelse, jo visst, gånger tusen, åskväder, skyfall men också hjärtliga skratt och ord som rörde om där allra längst in.
Just nu tänker jag på att jag aldrig mer får tillbaka den här tiden som just gått mig ur händerna. Tiden som jag vid vissa tillfällen bara önskade att gå. Aldrig mer kommer jag få tillbaks de sekunder då vi satt under tak medan regnet öste och åskan mullrade, aldrig mer kommer jag få tillbaka tiden då vi satt allihopa och grillade marshmellows, aldrig mer kommer jag få tillbaka tiden då vi spelade badminton i solen och skrattade så vi knappt kunde stå, aldrig mer får jag tillbaka tiden då vi badade i det kallaste vattnet jag någonsin badat i.
Jag vet att jag aldrig mer kommer få uppleva detta igen. Men vad jag också vet är att det inte är slut här. Och att ni alltid kommer finnas kvar hos mig.

I stole my personality from an anonymous source

Kategori: Personligt


Kläderna i mitten som jag hade på skolavslutningen: Klänning från Topshop, skor från Vagabond

Onsdagen som var var den sista officiella dagen som klass 9C. Den började som vanligt med alldeles för många skolavslutningar och en alldeles för dålig repetoar av kören. Sedan transporterades alla till klassrummet där Marie och Torbjörn bjöd på glasstårta. Flera lärare kom in för att säga hejdå till oss, det var ju gulligt av dem. Vi fick diverse saker, brev från sjuan, betyg och så vidare. Stämningen var aningen tryck, man liksom väntade på att någon skulle bryta ihop eller så. Men det hände inte och enda förklaringen till det är väl att det här är för otroligt för att vara sant.
Efteråt drog jag hem en stund innan jag gick hem till Pau. Lite senare for vi till Liseberg för att mysa till Johnossi tillsammans med Zalle. Vi åt glass, hamburgare, pomfritt och dipsås. Gott. De i kassan var väldigt trevlig, yes!
Efter en väldigt trevlig stund på Liseberg for vi vidare till Rådasjön. Där stannade vi inte så länge utan for efter kanske en timme hem. Det var skönt att komma hem lite skapligt.
Och nu ska jag snart ge mig av för att åka till Branäs på klassresa. Så ha det!

please please god pull the stars to align

Kategori: Personligt



Ja, det här är endast ett litet hörne av den fartfyllda balen som höll hus i Kvarnbyskolans matsal den sjunde juni. Det var dans, det lovar jag, och trots att jag fått med många partyglada på bild så verkar de som var mest i farten inte ha fastnat. Men så är det ju, eller vad säger du Linn?
Det var i vilket fall en helt otrolig kväll och jag dansade i mina 11 cm höga Vagabondisar tills jag trodde att benen skulle vikas under mig. Fullt ös, full fart hela tiden. Det var grejer det!

Okej, lite mer ingående fast ändå kortfattat. På dagen så var det körrep och fixning av lokalen med festkommiten. Sedan iväg till stan med Emilia och bli sminkade på Make-Up Store. Sedan vidare hem, lite panik, och sedan vidare till Kvarnby för att dansa, dansa, dansa.

har gått på knä så många år i den här staden

Kategori: Musik


Den senaste tiden har jag haft fullt upp så jag har inte haft tid att dokumentera denna fartfyllda vardag! Något som jag absolut måste berätta om är lördagen den 4 juni som spenderades på Slottskogsvallen framför världens bästa Håkan Hellström. Jag och Josefin var där och typ tjugotusen till. Vid niotiden anlände Håkan och det var igång. En fantastisk konsert som inte kunde sluta med annat än sprakande fyrverkeri.

man måste genom skam man måste genom drömmar

Kategori: Musik


Nu är det dags! Yes!

he gave me back my smile but he kept my camera to sell

Kategori: Personligt


Härlig dag som spenderades mestadels i Gunnebo, det var åratal sedan jag var där! Molnig dag som senare sprack upp till en lagomvarm dag. Jag, Josefin och Felicia hade picnik på gräset vid fontänen. Sedan gick vi en sväng i trädgården.
När vi varit där ett tag for vi till Josefin och såg på Nyckeln till Provence. Sedan bjöds det på mat, alltid lika god! Och på lördag blir det Håkan, eller hur Josefin?

du bad mig ta kärlek lätt som en vind men jag var så ung och dumdristig

Kategori: Personligt


Gårdagen då! Började med att jag och Elin låg mestadels och stekte på Vendelas gräsmatta. Oj, vad det var skönt. Vi pratade också om ditten och datten, yeah, det finns mycket att prata om.
På kvällen tänkte vi debutera med första doppet. Så blev det inte för tiden rann iväg som den brukar så det blev bara ännu lite mer stek vid Horsikan. Efter det blev det glass och jag tog en Tiptop innan vi gick till Elin. Där satt vi på baksidan vid betongväggen och käkade hamburgare och efter en hyffsat lång stund kom Robin. Vi begav oss hem igen vid 23.30. Alla dagar borde vara lite mer som den dagen.

blir det krona kommer jag härifrån och blir det klave ligger jag snart under jorden

Kategori: Personligt


Bilder från dagen för två dagar sedan: tisdag. En dag som kommer att gå till historian. Sista skoldagen med klass 9C. Aldrig mer kommer vi sitta tillsammans i ett klassrum i Kvarnbyskolan för att lära oss för livet. Det var sista dagen och den är sedan två dagar förbi, och ännu förstår jag det inte, och det lär jag inte göra på ett tag heller.
Sanningen är den att jag inte minns så mycket från dagen, men vad spelar det för roll egentligen? Det är inte den sista dagen som är det viktiga, det är alla dessa dagar som jag fått tillbringa med varenda en av er. Innan jag började i sjuan trodde jag aldrig att det skulle kunna bli så bra som det blev. Jag såg det som ett nytt spännande kapitel som förhoppningsvis skulle bli trevligt, men jag kunde aldrig ana hur bra det skulle bli. Jag trodde, och tror än, att det skulle vara omöjligt att de allra finaste människorna skulle kunna hamna i en och samma klass. Men det visade sig att allt var möjligt.
Dessa åren har bjudit på berg- och dalbanor känslomässigt och alla andra mässigheter också. Men om man jämför allt jag upplevt innan mot dessa tre år så bleknar allt. Ni har fått mig att nästan förstå vem jag är och ni har fått mig att förstå hur mycket man kan älska sina vänner och hur fina vänner man faktiskt kan bli bortskämd med.

Jag trodde inte jag skulle komma in på det där, så jag avslutar abrupt. Skulle ju skriva om tisdagen hade jag tänkt. I vilket fall, på kvällen for jag och Pau till Kungsbacka efter att ha bakat sisådär 70 maränger. Stök beskriver hur det såg ut i köket när vi var klara. I Kungsbacka var vi för att se på när ett par stycken från klassen spelade på teatern, det var utdelning av ett stipendium. Det var en trevlig konsert med fina inslag, och Gabriel som var med och tävlade om stipendiumet borde helt klart ha vunnit. Det är la lite skämmigt att säga att jag inte trodde han var så bra, men så var fallet. Han golvade oss alla, jajamänsan.
Det var en fin kväll i vilket fall.