SOFIE DAHLQVIST

little darling it's been a long cold lonely winter

Kategori: FotoWell, well, well, det är 30:onde mars och jag tjuvstartar med månadens bild, tema; frihet. Som vanligt är det jag och Pau som pallrar oss ut för att ta en bild som vi tycker är personliga efter temat. Så här är de!

Idag har jag gått i stan, så nu verkar vaderna. Antagligen för att jag lämnat gymmet ett tag eftersom näsan vägrar sluta rinna. I varje fall var jag i stan med Paulina, Robin, Julia och Emilia. Dock gick Robin och Pau vad som kändes som direkt. Det var i varje fall härligt väder och solen sken som den ska.

flavours of the day

Kategori: Kläder


Det vankas bal! Okej, inte riktigt än, men jag kastade mig för ett par dagar sedan in i jakten på den perfekta balklänningen, men måste säga att jag inte funnit den än. Däremot annat snyggt som kanske inte riktigt passar, för som det är nu har jag hellre snyggaste skinnbyxorna från Bikbok eller byxdressen jag suktat efter i vad som känns som år från Topshop. Resten är från Nastygal, Asos och Weekday. Mumma!

Måndag! Friska tag med huvudverk. Helt okej dag, minns knappt vad vi gjort. Det enda jag tänker på just nu är att jag måste börja ta tag i tiden igen för den glider så lätt mellan fingrarna... Men jag tror allt bör vara under kontroll efter morgondagen. Då ska jag sätta pennan i bläcket igen.
Ni missade väl inte heliga timman hoppas jag. Ny säsong av Project Runaway; Heja Ping!
Nu blir det snart sängen men först Madonna!

Förresten tror jag mig vara klar med mitt smyckesträd! Halvt i varje fall.

så visslar fåglarna i träden det finns ingen poäng i att vara fri längre

Kategori: Foto


Vilken fin dag! Bitande kallt, dock, men fin. Såhär om kvällning for jag iväg på cykeln, första gången i år, till Barnsjön.
Nu har jag lite kvar att göra, men funderar på att skjuta upp det. Funderar även på att inte skjuta upp det.

win lose or draw the fight

Kategori: Personligt

Snart så är mars månad slut och då kanske det blir fason på det här bloggskrället. För igår kom jag fram till att mars inte är min månad alls.
Idag hade jag tänkt gått upp i ottan och se när solen gick upp, men så blev det inte. För när klockan ringde tjugo över fem hade jag helt enkelt inte lust och stiga upp.
Men nu är jag uppe och har ätit en vrålfrukost. Jag ser verkligen fram emot denna lördagen som jag tror kommer bli en riktigt härlig sådan. Jag har inga planer förutom att ta hand om mig själv och tvätta mitt ansikte.

Gårdagskvällen var en riktigt lyckad sådan. Jag, Emilia, Märta, Sigrid och Elsa såg på premiären av I am number four. Inte riktigt min typ av film, men den var helt okej. Lite mycket influenser hit och dit av Twilight och det kan ju aldrig bli positivt.
Sedan åt i varje fall vi och en hög till på Pizza Hut. Det var riktigt roligt, och trots att jag aldrig trodde det kände jag mig lite vuxnare och lite lyxigare då jag beställde in en Louisinapizza. Sedan blev det bussen hem vilket var en ganska minnesvärd åktur trots allt som kretsar i mitt huvud. Jag kanske inte gav sken om att jag tyckte det men det tyckte jag i varje fall.

Nu laddar jag för att spela Sims med lite Glasvegas - Go Square Go!

burn them and what stays in your heart will stay; keep them and what vanishes will vanish

Kategori: Film

I don't care if you really care as long as you don't go

Kategori: Utstyrslar


Kavaj från Lindex, skjorta från secondhand, byxor Kappahl och skor från Skopunkten

Hello världen! Imorgon ska jag prata engelska, ja det är engelska nationella. På onsdag är det No nationella och jag sitter just nu och pluggar. Det är väl i och försig en defintionsfråga, för plugga gör jag inte, men jag tänkte plugga om en stund. Lyssnar istället på Lovefool... Mm, det var tider det.
Idag dansade vi i skolan. Nej det tar vi sedan, vi börjar med So redovisningen. Den gick toppen!!! Kunde knappt gå bättre skulle jag kunna tro. Mamma mia heja heja!
Okej, dansen. Väldigt roligt det med. Och när jag säger väldigt så menar jag väldigt! Det kändes som om jag gick i 4an igen, och det kändes bra! Mot slutet blev det kanske lite mycket, men är grymt pepp inför imorgon på Möllan. Måste bara hitta något att ta på mig, vilket är lättare sagt än gjort, och sedan ska jag entra Möllan med storm.
Och om No, jag har faktiskt pluggat, men somnade efter ett par sidor. Och eftersom heliga timman närmar sig, ni vet väl vad jag menar, så finns det inte mycket tid kvar att plugga på. Så adjö med er!

och tänker tänk på mig

Kategori: PersonligtIgår var det party hos Elsa som fyllt sexton. Det var mycket dans från min och Linns del men vi fick liksom aldrig igång de andra. Så kan det vara! Men jag åt mycket och kvällen bjöd både på Melodifestival, mellospel, tipspromenad eller något i den stilen och trevliga människor. Jag får aldrig nog av er!

I've got a feeling in my stomach I start to wonder what his story might be

Kategori: Inköp


Nya grejer! Lite från secondhand, lite från H&M. Letade febrilt efter något till imorgon kväll, och fann det tillslut. De kostade 10 kr, 10 kroch 149 kr från vänster till höger och den sista är från H&M som någon kanske gissat.
Idag har jag annars haft ett rött ansikte på grund av ansiktsvatten och trots det har dagen varit toppen. Bussresan var dock en pina då jag stirrade stint ut genom fönstret för att försökte dölja mitt ansikte.
Ikväll ska jag mysa med familjen, tror jag. Och eftersom nationella närmar sig måste jag nog plugga. Fya.

bring out the charge of the love brigade

Kategori: Inspiration

himmel blå himmel blå

Kategori: Inköp


Det är vår! Yes! Och jag trodde inte jag kunde bli så glad av bara det faktumet. Vårkänslor rusar i hela mig, snön är nästan veck och solen skiner. Jag har köpt en ny himmelsblå skjorta från Gina Tricot för lite mer än två hundralappar. Jag har haft en toppen helg med två fina kvällar, en hos Vendela och en hos Sofia. Idag är jag hemma och hade tänkt att plugga och skaffa ett Tradera konto.
Det enda minuset för dagen är att mamma och pappa lagar kolpudding. Och inte nog med det, jag kan inte övertyga dem att man måste ha sås till. Hur ska jag få ner kolpudding utan sås?

it's your right to laugh at me and it turn that's my oppurtunity to feel brave

Kategori: Personligt


Trevlig torsdag. Tokig torsdag. Kommer inte på mer adjektiv (om du nu är adjektiv) på t, så det fick räcka.
Det jag ville säga var att denna torsdagen har varit väldigt bra. På franskan frågade Jacob om jag skulle åka på språkresa. Det tyckte jag var trevligt, trots att det är både roligt och skrämmande att han sitter och mumlar franskatexterna tyst hela tiden.
På svenskan bekantade min grupp sig ytterligare med August Strindberg. Och den bekantskapen går både upp och ner, ja, hans liv var en riktig berg- och dalbana.
Bäst var bilden. Skissen var jag inte speciellt nöjd med, slutade med att jag tog en svamp och körde runt den lite tills det såg någolunda bra ut. Men sedan fick jag ett staffli, en duk, tre penslar, en palett och ett förkläde. Kände mig som Picasso själv när jag målade tre gråa sträck med omsorg. Ännu gladare blev jag när Charlotte skrattade och erkände att hon kunde alla repliker i Skönheten och Odjuret när jag sa "Min far är inte tokig!".
Bilden tog slut men färgen på fingrarna blev kvar. Jag och min svenska grupp satt en stund och spånade på grupparbetet. Vi drog vidare till Hani's där vi fortsatte plugga på svenskan, fast bara jag, Sigrid och Pau, Julia behövde gå. Jag och Sigrid åt oss alldeles för mätta på två alldeles för goda mackor (åt dock inte Sigrids, men tippar på att den var god). Vid fyra begav jag mig till dansen men kom på att jag glömt pannbandet på fiket. Så på vägen dit såg jag både ett och två och tre och fyra och fem och sex bekanta ansikten. Sofia, Ulrik, Astrid, Shadi, Vanja och Vendela. De sistanämnda träffade jag sedan två gånger till på vägen till Broslättsskolan.
Där var det dans, inte så mycket för mig, och heller inte mycket för resten. Men jag tog lite kort och vi lyssnade på Phantom of the Opera.
Här hemma har jag pluggat musik och slitit mitt hår medan jag gjort matteläxan. Och så har jag spelat lite piano och nu är det dags att sova.