SOFIE DAHLQVIST

it's your right to laugh at me and it turn that's my oppurtunity to feel brave

Kategori: Personligt


Trevlig torsdag. Tokig torsdag. Kommer inte på mer adjektiv (om du nu är adjektiv) på t, så det fick räcka.
Det jag ville säga var att denna torsdagen har varit väldigt bra. På franskan frågade Jacob om jag skulle åka på språkresa. Det tyckte jag var trevligt, trots att det är både roligt och skrämmande att han sitter och mumlar franskatexterna tyst hela tiden.
På svenskan bekantade min grupp sig ytterligare med August Strindberg. Och den bekantskapen går både upp och ner, ja, hans liv var en riktig berg- och dalbana.
Bäst var bilden. Skissen var jag inte speciellt nöjd med, slutade med att jag tog en svamp och körde runt den lite tills det såg någolunda bra ut. Men sedan fick jag ett staffli, en duk, tre penslar, en palett och ett förkläde. Kände mig som Picasso själv när jag målade tre gråa sträck med omsorg. Ännu gladare blev jag när Charlotte skrattade och erkände att hon kunde alla repliker i Skönheten och Odjuret när jag sa "Min far är inte tokig!".
Bilden tog slut men färgen på fingrarna blev kvar. Jag och min svenska grupp satt en stund och spånade på grupparbetet. Vi drog vidare till Hani's där vi fortsatte plugga på svenskan, fast bara jag, Sigrid och Pau, Julia behövde gå. Jag och Sigrid åt oss alldeles för mätta på två alldeles för goda mackor (åt dock inte Sigrids, men tippar på att den var god). Vid fyra begav jag mig till dansen men kom på att jag glömt pannbandet på fiket. Så på vägen dit såg jag både ett och två och tre och fyra och fem och sex bekanta ansikten. Sofia, Ulrik, Astrid, Shadi, Vanja och Vendela. De sistanämnda träffade jag sedan två gånger till på vägen till Broslättsskolan.
Där var det dans, inte så mycket för mig, och heller inte mycket för resten. Men jag tog lite kort och vi lyssnade på Phantom of the Opera.
Här hemma har jag pluggat musik och slitit mitt hår medan jag gjort matteläxan. Och så har jag spelat lite piano och nu är det dags att sova.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: