SOFIE DAHLQVIST

when the violence causes silence

Kategori: Film


Idag fick jag min födelsedagspresent utav Märta, Elin och Vendela. En väldigt trevlig sådan, spenderad på ett café och i en biostol. På caféet fick jag en cafe mocca crema, var det så kanske? I vilket fall var den god!
Efter någon timme där var det sedan dags för bio, Melancholia. Mina förväntningar var väl sådär, är inte mycket för dessa filmer med tema jordens undergång, tycker det är lite fånigt. Det ska vara så märkvärdigt.
Och märkvärdig var precis vad filmen var, tyckte jag enda fram till sista sekunderna. Liksom bara första delen var alldeles för märkvärdig med dessa långsamma klipp på rymden, Kirsten Dunst i slowmotion och gud vet vad. Men tänka sig, sista scenen fick minsann hela filmen att bli till ett mästerverk på ett par sekunder. Och jag lovar, både jag, Elin, Märta och Vendela stod satt mållösa i stolen ett par sekunder efter den var slut.
Ett mästerverk, men enligt mig beror det mest på den allra sista scenen, så det är inte en film jag ser om. I så fall för att förstå mer, men då kommer upplevelsen inte alls vara densamma.
Nu ska jag i varje fall gå och lägga mig och förbereda mig för nians sista skoldag.

it opened up a path in front of me and if I chose it was clear my days were light

Kategori: Utstyrslar


Skjorta 2hand, tröja från Zara lånad av syster, örhänge gjort själv av fjäder från Panduro

Nu har jag bråttom. Ska ner till 761 och sedan till Heden för att fika med Märta, Elin och Vendela. Sedan blir det bio, Melancholia. Kirsten Dunst's comeback, får se hur den blir.

you say you're lookin' for someone who'll promise never to part

Kategori: Film


'Tell me you don't love me
I don't love you
You're a liar'

bara så länge det finns stjärnor över oss

Kategori: Personligt


Igår var jag och Ms Märta i Haga och diverse andra delar av stan. Anledning var för att vi skulle på preliminär intagningsmöte på Rudebäck men också för att det är så oerhört trevligt. Jag har däremot bytt från Sigrid Rudebäck till Polhem här om dagarna, och jag planerar inte att byta även fast det faktiskt kan bli lite lockande. Men nej, jag står fast vid mina observationer!
På Rudebäck träffade vi också Rebecka Greberg, det var ett tag sedan. Hon var klart lika härlig som på den gamla goda tiden.
Efter besöket på Rudebäck tog jag och Märta oss en till fika innan vi gick runt lite i affärer på jakt efter kläder till balen. Och jag ska avslöja att jag idag då jag var i Kungsbacka med Paulina, Alexander och Lisa köpte ett par till shorts. Så det blir svårt att välja till balen, ja!
Skit samma, både torsdag och fredag och varit gosiga dagar bortsett från förkylningen. Men den ger sig nog av snart ska jag se!

following close but nearly twice as slow

Kategori: Musik


Just det, jag nämnde inte att jag igår var på jakt efter något att ha på mig på balen, och äntligen har jag hittat något! Paulina gjorde mig sällskap och snart också Elsa. Efter det begav vi oss lite spontant till Mölnlycke för att se på Alines klasskonsert! De visade upp egenskrivna låtar, vilket var himla trevligt att lyssna på. Fick dock bege oss innan den var riktigt slut för att hinna med bussen.
Lyssnar just nu på Beirut, himla bra, ja!

oh I told you all along there was no point looking to me

Kategori: Personligt


Det var på restuarang Masala som jag, Robin, Märta, Paulina och Zalle var i lördags. Trots min bristande hälsa var det en otumordentligt trevlig kväll, mycket bättre en rök i ögonen i Rådasjön. Jag åt någon indisk gryta, det var himla gott. Och tacka vetja de där bröden som var till. Himla gött alltså.
Idag har jag varit hemma från idrottsdagen, av flera själ. Största själet är väl att jag är sjuk och då inte finner någon mening med att stå där och vifta med en flagga i en timma tills jag ska åka ändå. Så jag unnade mig en sovmorgon och lite Harry Potter på det.
Nu ska jag snart ta bussen in till Heden.

just a silhoutte against the rising sun

Kategori: Personligt


Sanningen är den att det är tisdagskväll och att jag precis lagt ifrån mig Hemmets veckotidning samt ett färdigt sudoku. Detta tyckte tydligen Linn inte var något för femtonåringar, men jag tycker sudoku inte kan bli bättre när man ska ta det lugnt och försöka bli frisk.
En annan sanning är att jag känner mig alldeles lugn. No-provet idag var inget hit, det kan jag inte påstå, men jag var i skolan och jag överlevde det. Det blev lovord för svenskaredovsningen vilket alltid värmer och engelskalektionen var trevlig då Linda visade bilder från hennes tid i England. Nu verkar det som om alla förstått hur trevlig Linda är, vad var det jag sa! Kommer nog nästan sakna henne mest av alla lärare när vi slutat nian.
Slutat nian. Mer om det någon annan gång, något annat år.
Bilderna kanske är missanvisande, de är från i lördags då jag och Linn rände i stan från 12 till sena timman (för min del). Vi både lyckades bli sjuka på köpet vilket självklart var tråkigt. Jag kan inte ha varit ett roligt sällskap eftersom jag inte sa något, min röst var påväg att försvinna. Dessutom är det aldrig roligt att leta efter balklänning i flera timmar och inte hitta något värdigt.
Men Linn hämtade sig inte från den akuta förkylnings/huvudverken utan var tvungen att gå hem trots att vi vilat upp oss på Espresso House med fika och flera glas isvatten. Så klockan sju vinkade jag, Märta, Robin, Zalle och Paulina hejdå till Linn, medan vi istället begav oss för att leta reda på en restuarang där vi kunde spendera.
Fin kväll, oh ja, på någon indisk liten restuarang. Det var gott och jag åt alldeles för mycket. Trots att sällskapet och filten var väldigt trevligt så mådde jag himla dåligt på vägen hem i bussen.
Kom just på att jag inte publicerat bilderna från restuarangen. De får faktiskt komma senare, för nu ska jag krypa ner i sängen med Dostojevskijs Brott och Straff. Godnatt!

when you gonna realize they're only pretty lies

Kategori: Foto


Som i princip resten av Göteborg var också jag på Liseberg igår för att se Veronica Maggio. Se och se, vi satt ihopträngda på två filtar och lyssnade för det mesta. Är inte så värst inlyssnad på hennes nya låtar men en fin kväll vare, trots att det blev lite kyligt framåt kvällen.
Idag ska jag inte till stan igen och försöka hitta något värdigt att ha på balen. Vid tolv beger jag mig och nu lyssnar jag på husguden, Joni Mitchell.

rumors say that you're very sorry oh no you're not sorry

Kategori: Personligt


Lördagkväll med Axel, Julia och Emilia hos Paulina. Självklart vankades det ESC. Det var mysigt och jag vaknade precis till sista poäng delades ut. Dock var jag inte nöjd alls med resultatet, Irland var ju riktigt party.
I varje fall, vaknade runt 9 idag och vi åt sedan lite frukost och pratade om diverse saker. Nu är jag hemma för att ladda kamera och mobil och sedan bär det av till Paulina igen för att spela in svenska filmen.
Så nu lyssnar jag på Shout Out Louds och väntar på att timmarna ska ta slut.

down with your bones so white

Kategori: Personligt


Fredagkväll i Rådasjön i förrgår. Lite bättre humör denna gång, lite finare väder och lite roligare kväll. Dock började den bäst och dippa liksom allt eftersom tiden gick. Men helt ok kväll.
Och igår var det lördag. Shoppingsugen till tvåtusen alltså. Så det bar iväg till stan där jag och Aline rivstartade med en fika på Espresso House. Det var synnerligen längesedan, senaste gången vi sågs var någon gång i julas. Så det fanns en del att prata om.
Efter det var tanken att jag skulle hitta något att sätta på mig på balen, men det slutade med en topp och ett par shorts. Inte fy skam det heller, men inget att ha till balen.
En fin dag var det, och det var så roligt att träffa dig igen! Nu får det inte dröja alltför länge till nästa gång!

in the cultural sense I just speak in my future tense

Kategori: Personligt

Fredagskväll hos Nina.
Finfin eftermiddag, kväll och natt! Finfin!

where the birds wait and the tall grasses wave

Kategori: Personligt


Här är bilder från lördagen. Mer än så orkar jag inte skriva för nu måste jag PLUGGA!

oh it's been hard to be strong with all of this going on

Kategori: Foto


Första maj idag, och här har ni bilderna för Aprilmånad. Temat var drömmar och det var som vanligt jag och Pau som tagit bilderna.
Idag har jag faktiskt fått en del gjort, men jag är inte på långa vägar klar. Mer om gårdagen kommer kanske senare, det återstår att se.