SOFIE DAHLQVIST

cut out all the ropes and let me fall

Kategori: Personligt


Bilder från dirtyglam och weheartit.

Bara för att det inte gick så värst bra på biologiprovet och för att det bara är tre dagar kvar till lov så tänkte jag fördiva lite tid här. Det är höst (tror jag, även fast jag tycker den går ganska obemärkt förbi) och jag är läpsylberoende som alla höstar, alla andra årstider för den delen också.
Tiden går fort och det gäller att inte stanna upp och titta tillbaka, för då mister man det som är nu. Det är väl det problemet jag får dras med med mig själv. Jag har nu gått på Polhemsgymnasiet sedan den tjugotredje augusti om jag minns rätt, och det är inte fy skam. Ganska bra faktiskt. Ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att det faktiskt är väldigt bra ändå. Men det känns liksom som att tiden stått stilla ett bra tag. Det går liksom inte vidare, bara trampar på samma ställe.
Min vardag är helt omvänd jämfört med min tidigare, och just därför märker jag inte så mycket skillnad. Den har inga likheter med min förra vardag. Eller det kanske är att ta i, jag är i varje fall densamma, och det är jag ganska säker på. Jag har det kul också. Lever livet. Jo, men visst är det bra. Grejen är den att jag liksom väntar på en explosion. Men alla nya intryck har jag redan tagit in, så jag vet inte vad den explosionen skulle kunna vara förnågot.
Okej nog. Jag tycker lite synd om den som har läst igenom dessa trassliga tankar à la Sofie. Ha det.

a destination known only by the one whose fate is overgrown

Kategori: Personligt


För precis en vecka sedan vid den här tiden var jag och Lisa framme i Stockholm City. Vi bodde på Sjöfartshotellet på söder och gick runt i stan mest hela tiden då vi var där. Vi åt brända mandlar, jag köpte lite lättmjölk, ett fodral till mina beloved västtrafikkort och en present till bästa Paulina som fyllde år igår. På söndagkvällen var det Britney Spears och det var minsann en show utan dess like. Det kanske inte var så bra egentligen, men alltså vilken grej!!! Vilken show alltså! Helt otroligt.
På måndag morgon begav vi oss till Götet i X2000. Framme på ett kick och tillbaka till verkligheten.

see what your man has done to the world see what the world has done to your man

Kategori: Personligt

Goodbye Götet, imorgon morgon entrar jag Stockholm. Men var inte oroliga, Stockholm må vara huvudstad, men den enda rätta staden för mig är Göteborg (kan ändras under livets gång).
I varje fall, idag har jag haft en mysig (och billig) fika tillsammans med Agnes, Emma och Anna. Fint ska det vara, minsann. Det var trevligare än trevligt och sedan träffade jag några från min klass och var i Domkyrkan för första gången och lyssnade på kör. Maffigt men ibland kan jag liksom sväva iväg på sådana tillställningar. I vilket fall väldigt vackert.
Sedan drog mölndalarna och jag hemåt och nu ska jag borsta tänderna och ladda inför Stockholm. Vilket äventyr!

a million secrets safetly hidden deep inside my mind

Kategori: Personligt


Nu börjar jag rosta av mig. Fikar i princip varje dag, kommer hem och äter (alltså om jag fortsätter såhär lär ni snart se mig i Biggest Loser) och tittar på läxorna för att sedan ge upp och göra något annat som känns trevligare. Idag fikade jag då med Linn och Stina, och när Linn inte såg åt jag upp 90 % av hennes blåbärspaj. Alltså det är farligt att ha mat i närheten av mig. Skit samma, onödig info, det var en fin dag, lite höstlöv på vägen till och ifrån Great India och lektionerna var inte alltför jobbiga. Nu är det studiedag och sedan Stockholm. De bör se upp därborta när jag och Lisa är på antågande. Det är det enda jag säger!

som slog sönder våra liv till ett fullständigt normalt tillstånd där allt är trasigt

Kategori: Personligt


Well, well, well, nu sitter jag här igen med en kopp te och Jocke Berg i mitt sällskap medan läxorna väntar på mig borta i köket. En helt vanlig onsdag som råkade bli lite extra bra av lite allt möjligt. Suben på Subway var god, beep-testet var falskt alarm (ersatt av lite oldies i gymlokalen), dock var utbudet på Esters inte så bra men jag och Emma tog ju en fika efter skolan. Himla trevligt, hoppas hon njöt av fikan i the very best av Haga; sockerkringlan eller något sådant.
På lördag åker jag och Lisa till Stockholm. Och på fredag är det studiedag. Kanske blir det första som spenderas för studier, men på kvällen är det kulturnatta. Nej nu sitter jag bara och fördriver min dyrbara tid, adjök.

you can make it through these waves

Kategori: Personligt


Trots att vissa delar av mina senaste dagar går obemärkt förbi så finns det ljusklimpar som bara bländar det dystra i dagen och höstmörkret. Faktum är att detta är första riktiga höstdagen enligt mig själv. Det har inte något med färgade löv att göra, det handlar om en känsla som inte kan göras till av kala träd och röda löv på marken. Den kom bara över mig då jag först gick i höstblåsten med Aline och senare i regnet med Aline och Jonathan. Nu låter jag som den där jobbiga killen i 'Midnatt i Paris', som jag såg på med Linn och Sigrid i förrgår, som tyckte om att gå i regnet i Paris, blabla klichékliché.... Men sådan är jag inte, som jag skrev förut handlar det inte om regnet, utan om en känsla. Det kan regna hur himla fint eller lagom eller lugnt som det vill men man kan ändå bara känna sig blöt. Men så plötsligt blir man drabbad av en känsla som slår väldigt mycket.
Den höstkänslan bländar då alla mörka tidiga mornar, all otrevlig blåst och alla stressade människor. Allra bäst blir det när man kan dela den känslan med en vän.
Väldigt löjlig och sentimental blev jag ikväll då jag borde gå och lägga mig. Istället lyssnar jag på lite Mozart (med risk för ytterligare kliché) men det är perfekt för denna kväll. Nej, nu funkar det inte längre, tänkte försöka vara mindre löjlig och kliché och så nämner jag Mozart. Men han är himla bra. Yes det är han.
Skit samma. Och till alla er hundratals läsare, jag bjussar på finaste bilden på Clara och den länge bortgångna sushibiten. Bara för att hon bad om det och hittade hit trots att jag inte har någon blogg. Nej gud vad löjlig jag var ikväll. Usch. Nu orkar jag inte se vad jag skriver längre. Godnatt.

did I disappoint you or leave a bad taste in your mouth

Kategori: PersonligtFrån smashmydreamoflove, karinbylund och kidsister. Skriver såhär eftersom mitt internet är så stökigt och vägrar samarbeta.

Har nuförtiden inte tid att ladda in mina bilder, så därför blir det såhär (beror också mycket på att dessa bilder är så mycket bättre, men det är ju bara en parantes). Brist på tid och talang för att skriva skriver jag istället ett utdrag ur the Catcher in the Rye, J.D. Salinger, som jag läser just nu. Har hittat boken med precis min humor. Är sådär jobbig och fnissar och försöker hålla mig för skratt när jag åker tåg.

"I didn't say anything for about a minute. Then I said 'All right. What do they do, the fish and all, when the whole little lake's solid block ice, people skating on it and all?'
Old Horwitz turned around again. 'What the hellaya mean what do they do?' he yelled at me. 'They stay right where they are, for Chrissake.'
'They can't just ignore the ice. They can't just ignore it.'
'Who's ignore it? Nobody's ignoring it!' Horwitz said. He fot so damn excited and all, I was afraid he was going to drive the cab right into a lamppost or something. 'They live right in the goddam ice. It's the nature, for Chrissake. They get frozen right in one position for the whole winter'
'Yeah? What do they eat, then? I mean if they're frozen solid, they can't swim around looking for food and all.'
'Their bodies, for Chrissake - what'sa matter with ya? Their bodies take in nutrition and all, right through the goddam seaweed and crap that's in the ice. They got their pores open the whole time. That's their nature, for Chrissake. See what I mean?'"

Nu ska jag verkligen sova. Trött är jag.

rip the earth in two with your mind

Kategori: Blandat


Det hinner hända massor när jag bara lever livet utan att dokumentera. Men för att sammafatta mina senaste dagar så har det varit både sushi och pasta indiana, grupparbete på biblioteket med Zuhal, Emma och Egil (lite för mycket skratt och omformulerade meningar), två godispåsar till Emma efteråt, en fika med Elsa, Alexander, Linn, Paulina och Moa som var både skön och välbehövlig. Gårdagen spenderades med Märta och sedan drog jag till Bellevue med Emma och hennes vänner och drog hem ganska tidigt igen.
Värst vad tiden går utan att ge ifrån sig ett enda ljud. Så nu är det höst som Märta säger, men det känns inte i mig längre. Årstiderna liksom bara flyter ihop till en förvirrad men härlig gegga. Sommarn känns ju inte så långt bort och än mindre julen.
Nu ska jag inte plåga er med mitt tjat mer, utan iväg till stan och ta en fika med Leontina. Är sugen på Crêpes, kanske blir det en var för oss.