SOFIE DAHLQVIST

rejected which is greed of another need

Kategori: Utstyrslar


(Förskräcklig bildkvalitet, men så kan det bli ibland på kvällskvisten)
Kavaj från Filippa K, linne från Urban Outfitters, jeans från H&M, mobilväska från Monki och skor från Dinsko

Vad gör jag nu förtiden? Jag läser Catcher In The Rye så fort jag får en ledig stund på bussen, jag pluggar stenhårt inför engelskaprovet (vilket i princip innebär Abba på högsta och allsång), jag äter thai, jag drömmer i hemlighet om en vit Iphone, jag spelar piano hos Andreassons och går och rycker i jackor timman innan (som jag måste döda på något sätt), jag blir i chocktillstånd minst en halvtimma efter explosionen på kemin (det hände inget men jag trodde jag mött min sista stund), jag sover i min nyinköpta säng och letar vidare efter skrivbord.

I doubt my reply would be interesting for you to hear

Kategori: Litteratur


Det blir stundtals lite tyst här på bloggskrället, men så får det vara ibland. Ville bara meddela att jag i fredags besökte bokmässan tillsammans med Josefin och systra mi. Var först där för att titta på böcker och frossa i skönlitteratur. Men när jag gått i 10 cm klackar en hel dag så började de djuriska instinkterna ta överhand och det slutade med att jag sökte mig till alla ställen där de fanns gratisgodis. Gratis är gott ni vet. Men det var en fin, fin början på fredagen! Sedan åkte jag vidare till Lisa i Kärra för lite filmkväll med tjejerna och några av hennes gamla vänner. Blev inte direkt filmkväll, men trevligt var det!

inget är på riktigt längre

Kategori: Personligt


Härlig vecka med långa sovmornar, god mat på Ericsson, lite extra Markus Krunegård ur högtalarna, inte så himla mycket läxor på en hög, lite mindre regn (dock mycket blåst (kanske regnar det lika mycket som det brukar)). Man skulle sammanfatta det som om mina framtidsutsiker är ljusa. Funderar på att gosa ner i soffan framför någon film, men tror inte det. Det blir att plugga till några Kentdängor eller Agneta och Anne-Frid.

du sa att rädslan den går över men den där oron stannar kvar

Kategori: Utstyrslar


Skinnjackan är Linns, tröjan från H&M, mobilväska från Monki, shorts från Ullared och skor som inte är med på bilden är från Dinsko. Hade på mig detta på Håkan alltså.

den fria viljan var vår tonårsdröm

Kategori: PersonligtHelgen har varit super! Fredagen var otrolig, med Håkan i solen med allt fint folk, nollningsfest på fredagskväll, på lördagen så var det klassdag vilket innebar typ bästa dagen på länge. Typ bästa helgen helt enkelt. Plus att jag hunnit göra alla läxor vilket är lite utav ett mirakel.
Men Håkan var skitbra. Dock saknade jag lite gamlingar.

du bara får mig att hänga hänga kvar för jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än

Kategori: Personligt


De senaste dagarna har jag fikat på fik med Gustav och Paulina och så råkade även Hannah och Stina vara där. Det var gott och trevligt framförallt (min cheddarmacka var torftig, inte alls som cheddardip på McDonalds). Vi fördrev tiden så som man gör och skrattade medan bekanta ansikten strosade förbi vid Science Fiction bokhandeln. Sen har det varit ganska tidiga dagar i skolan och ja, dagarna har flygit förbi helt enkelt. Imorgon blir det Håkan och sedan vidare. Vilken toppendag.

som får en att ropa till balkongen kom ner

Kategori: Utstyrslar


Väst lånad av Linn, linne från Gekås, byxor 2hand och skor från Skopunkten

Första dagen i skolan efter nollning. Wow.
Fick tillbaka kameraskrället idag. Fett lätt gott.

det finns en ny raskolnikov nu

Kategori: Personligt
Söndagkväll med två steg från paradise, "det finns en ny raskolnikov nu". En röra i huvudet av bilder från nollningen, rå fisk, presseningar med hundmat, morgongympor i ösregn och Dobbys ord "I'm a free elf" ekande i huvudet. För nu är vi fria, nollor, nu är vi ettor. Efter lång möda, fy farao vilken vecka. Men låt oss ta allt lugnt och sansat från början.
För en vecka sedan, tror jag, var jag med Linn, Pau, Alexander och Hannah. Målet var Utbyberget med fantastisk utsikt över stan, men det slutade med att vi gosade i Paus soffa framför årets första idol. Mycket trevlig kväll med ekande skratt, förbluffande skratt åt "Tänk på döden" skylten och självupphettande kaffe.
Måndag var hemsk. Morgongympa i regn och jag var helt säker på att alla på Polhem var helt rubbade. Nollarna åtminstone. På kvällen var det kuddkrig och det var inte heller speciellt upplyftande.
Såpabrottningen och Harry Potterdagen var bra och hyffsat roliga, men skulle kunna vara roliga på riktiga om vissa kunde vara trevligare. Men det var bra, jag lovar. Riktigt kul emellanåt.
Jag är glad att jag skippade lådbilsracet då en från Stinas och Dalias klass bröt någonting. Han opererades typ igår.
Sedan dags för dödsnollningen. Lite för rolig och inte speciellt skrämmande, men man hade liksom lärt sig hur man skulle hantera de tuffa nollarna. Så det blev inga ägg och inget rått kött för mig, men däremot brustabletter, rå fisk och bläckfisk. Jag glömde att nämna disco på spårvagnar också. Och osynlig fotbollsmatch i Nordstan.
Men när Über dubbade oss till ettor var det som om jag blev 100 kg lättare. Gud vad bra jag mådde. Och nu kan jag gå till skolan och faktiskt njuta av det. Heja heja det känns så bra!

Och inte nog med det, Håkan på fredag. Orkar dock inte med folk som trängs för att stå längst fram och sedan inte kan någon låt. Men det ska bli jättekul, jag laddar för pommesfrites och chilicheese.

"och blir det inte bättre lägger jag ner det så är det"

Kategori: Inköp


Lördag och helg, änna gött. Har varit på loppisen vid Ikea och sålt gammal skit! Är faktiskt bra mycket rikare nu, har även kapat en snygg väska, fem spänn. Dock inte lika snygg som Kajsas, som också var där och sålde. Vi lämnade våra mödrar i sticket lite då och då, bland annat för att ta en lång fika med prinsesstårta och kaffe. Det var gott.
Planerna för idag var kalas med kusinerna men de var sjuka så nu tänka jag underhålla mig med lite kemi och matte. Kanske ska jag testa på att trycka lite på gasen och bromsen också, nu när jag fått körtillstånd.

will you tell me when your lines are fading

Kategori: Utstyrslar


Klänning från Topshop och kofta lånad av Linn, ursprungligen från Twist and Tango

it's no good with your hair and your shiny blue eyes

Kategori: Personligt


Torsdag, hjälp, vad dagarna flyger förbi. Var med Julia, Gustav och Emilia och fikade, det var himla fint att träffa dem allihop. Det blev en cappucino i solen vid Kronhusbodarna. Vad mer finns det att säga än att ni betyder så otroligt mycket?