SOFIE DAHLQVIST

don't know why nobody told you how to unfold your love

Kategori: Personligt


Den senaste tiden har jag haft lite ångest av diverse saker. Mestadels av mitt knä som stökar igen, jag är verkligen inte på humör för det. Speciellt inte när det inte går att få tag på min läkare och speciellt inte när jag ska på skidresa om två dagar.
I helgen gjorde jag dock enmassa roliga saker. Jag träffade Märta, Pau, Linn och Elin över hemmagjord sushi, dagen efter var jag med syster på Vintagemarknad som var lite för alternativ, mörk och lite för oss, på kvällen var jag hos Pau tillsammans med resten av nio c. Kärt återseende som vanligt. På söndagen partade jag och Jonna och Clara med Monopol och Grease hemma hos Clara. Igår fikade jag med Alexander, Pau, Lisa och Alexanders flickvän Frida. Och idag har jag läst fysik med Beatles i lurarna.
Tänkte att detta var den tråkigaste redogörelsen jag någonsin skrivit. Men den ska ju också få finnas.

and when the stars shine so bright on the cold december night

Kategori: Personligt


Trots att snön är kall och väldigt kall så hade jag och Elin det väldigt kul när vi rullade runt i den i tunna kläder. Mina fingrars känsel existerade dock inte efter att jag rullat runt men ändå. Vi sprang upp på berget för att fånga solen som gick ner och efter det myste vi i värmen hemma hos Elin och då hade Linn kommit också. Vi åt bulle och varm (ljummen) choklad.
Har lite panik över att jag inte pluggat så mycket som jag borde men nu finns inget mer att göra åt saken. Mår bra, trots att jag är väldigt snuvig, lyssnar på musik och ska snart gå och lägga mig och läsa en bok.

såg på när vi drog iväg såg på när vi växte isär

Kategori: Musik


What a night! Vilken hunderbar P3 Guld-gala det blev! Ett riktigt party från start till slut.
Dagen var lite motigare. Jag och Linn kämpade i snön för att hitta hittegodssaken och hittade äntligen fram (trodde vi). Men tydligen skulle man inte vara hos Polisen men de hjälpte oss att hitta vägen. När vi kom fram var det inte öppet. Toppen! När vi kom hem åt vi massa köttfärssås och sedan började vi fara mot Lisebergshallen. Vi slank in bland våra vänner som stod längst fram i kön och tyckte det var mycket fiffigt. Stod en kvart typ innan insläppet och sedan chillade vi lite, längst fram, åt godis och så vidare. När galan startade var jag på bästa humör trots lite huvudvärk och jag dog lite när Markus Krunegård stod livs levande några meter från mig. Ny låt och allt, hoppas det blir nytt album och ja. Hade dock hellre hört Samma Nätter Väntar Alla eller Jag Är En Vampyr eller något, men han äger i vilket fall. Vi avslutade med ett besök på finrestaurang McDonalds tillsammans med Per Lernström.

all we are saying is give peace a chance

Kategori: Inspiration


Rumi är kung! (För den som inte förstod är bilden från Rumi's legendariska blogg fashiontoast). Allt känns bättre när det är lördag och helg, man ska träffa finaste vännerna, när man ska på P3 Guld (äntligen ska jag få se Markus Krunegård, tror jag dör dödens död), när man har fått en naturlig förklarig till en dålig vecka osv. Ska om sex minuter rulla ner till bussen i virvlande snöflingor, ett glatt humör och med ett Stimorol Senses Sweet Mint i munnen. Drömmer om allt möjligt, som födelsedagspresenter, sommarn, snön, resor, festivaler. Som genom ett trollslag är jag på alldeles förträffligt humör igen.
Igårkväll så var jag hos Felicia och det var trevligt änna. God mat och fint folk.

jag som alltid ville vara fri vill fångas nu av din sköra röst som alltid sprack när du behövde tröst

Kategori: Personligt


Är bara trött på Alkemedis princip, på att det är mörkt ute, att vintern är så lång, att det inte är någon vinter, att Biggest Loser inte är lika roligt som det brukade vara, att man måste skriva om något naturrelaterat ämne i projektarbetet i trean, att allt är som vanligt, att allt bara händer. Jag behöver lite krydda, nu är liksom inget nytt längre. Behöver spice up my life eller något. Dessa dagar har jag lite ångest över läxhögarna som växer medan jag är ute och roar mig, lyssnar på musik på högsta volym, dansar balett, stretchar och sover samtidigt med mera. Allt är liksom inte riktigt som det brukar men ändå tråkigt. Vintern är för lång, men den har inte ens börjat.

it's time to spread our wings and fly don't let another day go by my love it'll be just like starting over

Kategori: Personligt


Jag har läst igenom mitt biologihäfte och nöjer mig nog med det ingör imorgon då det blir prov för hela slanten. Man måste ju prioritera. Och jag prioriterar att dricka te i soffan med familjen och andra oväsentligheter. Dessutom så blir liksom allt annat än vad man har på prov mycket roligare för stunden, så man får ju passa på liksom, känner nästan för lite kemi.
I vilket fall som helst så fick jag ett helt fantastiskt, oemotståndligt, älskvärt osv osv skal på posten idag. Trots att det tillkom en tullavgift på 160 spänn så var det värt vartenda öre. Gör en liten vild krigsdans av glädje. Skalet är självfallet från Society6.
Inte nog med att det är biologiprov imorgon, jag hade även tänkt ta mig en sväng till Dansforums öppet hus och testa på balett. Känns oerhört spännande. Känns liksom som om jag börjar där så är min invalidstämpel borta för gått. Då är jag hel och frisk och vig och stark och dansande och framgångsrik. Det är mina planer i vilket fall.
Idag var Markus Krunegård på radio också. Och då längtade jag så fruktansvärt till lördag. Kan knappt vänta.

living is easy with eyes closed misunderstanding all you see

Kategori: Personligt


En superduperlördag var det igår. Strosa först mest omkring hemma och fick lagom mycket gjort. På eftermiddagen tog jag och Märta en fika och sedan kom Aline. Vi såg på My Week With Marilyn på Biopalatset och den var faktiskt ganska bra, vilket inte händer så ofta tycker jag.
Idag ska jag mest vara hemma och lyssna på bra musik och försöka ta tag i lite läxor. Dock är liksom allt annat mer lockande. Sedan kanske jag borde träna också, men blir liksom aldrig frisk. Vilket elände. Jaja, det är som det är och så är det. Ha en bra söndag gott folk.

how can I have a feeling when i don't know it's a feeling

Kategori: Musik


Hur bra här det inte när man vaknar halv nio, går upp och steker pankakor till lite bra musik, upptäcker att Feist kommer till Way Out West, nästan äter 6 portioner pannkakor själv, går iväg i duggregn till bussen som går till tåget för att åka till skolan som börjar 12.30 på grund av inställda lektioner. Och sedan åka hem igen cirkus en timma efter, spela John Lennon's skiva Imagine. Det är livet som jag känner det.

the more you ignore me the closer I get

Kategori: Utstyrslar


Tröja är en present från Märta, kommer från Bikbok, halsbandet en gammal goding från MQ

Ännu en första dag på en ny start. Kom upp precis när jag skulle och behövde inte stressa något alls på morgonen. Kunde tvärtom chilla lite i soffan i tjugo minuter eller mer. På vägen till pendeln så var jag sådär upprymd som man blir sådana här dagar. Inte för att man nödvändigtvis längtat efter det, det liksom bara blir så ändå. På bussen över älven fick jag väldigt ont i magen av nervositet, andra var nervösa inför första dagen första terminen men jag är nervös inför första dagen andra terminen. Tokigt det kan bli. Jaja. Det var väl ett helt okej återseende med själva skolan och lärare och allt men det var himla trevligt att se alla fina klasskamrater. Bättre än julafton typ. Spännande liksom. Lektionerna var inte fy skam och jag bestämde mig för att ge Rune, vår nye matte och fysik lärare en chans och tyckte om han mycket. Inget slår Lillian, men men. Lunchen var största kaoset, men allt som allt en fin dag. Lite deprimerande bara att det var kolsvart när vi skulle bege oss hem. Men med lite bra musik i lurarna ljusnar det mesta.
Och nu hade jag tänkt att plugga så länge och mycket jag orkar. Biologiprov om en vecka, jag har aldrig varit så sent ute. Övertalar alla andra att det är lungt, så jag känner mig lite lugnare själv. Funkar inte så bra bara.

men plåtarna till himlen var slut när vi kom dit och priset vi betalat för att klassas som elit var att vi blev som dom andra

Kategori: Inköp


Med denna väska i mina ägor är jag typ fullkomligt lycklig. 800 kronor på Bianco.
Vad har jag gjort en dag som denna? Dagen före vardagen sätter igång igen, helt skoningslöst. Nog med överdrifter, i vilket fall, skola imorgon. Förstår inte vårt schema så jag vet inte riktigt hur många kollegieblock jag ska försöka få ner i min väska. Sanningen är den att det inte får plats särskilt mycket i min nya, helt underbara väska, men det är ju inte huvudsaken. Är dock lite sur för att vi börjar halv nio, trodde att vi började tio. Halv nio första dagen är ju rena rama otrevligheter. Usch och fy.
Men jag ska inte klaga, man har ju haft ett långt lov och det tackar jag för. Ett fint lov var det också. Och nu ska jag nog avnjuta dessa sista timmar ihopkurad framför tvn med mor och syster!

laissez moi vous émerveiller et prendre mon en vol nous allons en fin nous régaler

Kategori: Personligt


Jag har inte levererat så bra de senaste dagarna. Men nu är jag här, med lite fransk musik (Le Festin, från Ratatouille) och en uppäten avokado i mitt sällskap. I förrgår träffade jag Josefin, lika trevligt som alltid, igår åt jag sushi tillsammans med Julia, Emilia och Gustav och idag träffade jag Aline och Märta över en fika som sedan bar av till Märtas place. På grund av allt fikande och så vidare den senaste tiden börjar jag bli ruinerad, det blir ju inte bättre av att jag precis köpt biljett till Emmaboda (hurra!). Drygt 800 spänn fattigare, men det var det värt!
I varje fall, idag, en riktigt god biskvi på Hani's och riktigt gott tjöt tillsammans med Aline och Märta alltså. Behöver jag säga att jag ibland skrattade så att jag kissade ner mig och så vidare? Nej, jag tänkte väl det. Mycket kärt återseende, och som vi säger tjejer, detta borde göras om oftare! Mycket oftare! Ännu oftare. Äsch ni fattar grejen.
Ska nog lyssna på Le Festin en gång till sedan sätter jag mig med mor i soffan.

life is what happens to you while you're busy making other plans

Kategori: Personligt


Rivstartar året såhär den andra januari med att fika tillsammans med riktigt fina tjejer. Stina, Stina, Hannah, Linn, Felizia och Sally närmare bestämt. Kärt återseende och allt, imorgon åker en del av dem till Manchester. Det är en underdrift att påstå att jag är lite ressugen själv. Vilken härlig omväxling från vardagen.
Annars är vardagen rätt fin just nu, trots att jag är konstant förkyld. Jag har liksom precis fått ordning på mig själv lite samtidigt som jag liksom bara är, vilket är en stor, kanske den största, utmaningen för mig. Mitt nyårslöfte gör susen alltså. Imorgon ska jag och min syster träffa Josefin. Det ska bli trevligt, det var så längesedan. Det är så mycket som händer nu, hela tiden, så det blir mycket att prata om och ta igen.
Nu ska jag antingen fortsätta lyssna på musik en stund till eller bara gå och lägga mig. Eller läsa. Eller kanske se en film? Jag vet inte, men ha det vänner!

gröna röda gula ljus du var på nålar när du kom med ditt insmugglade rus

Kategori: Personligt


Nu är det januari igen. Januari 2012. Känns inte så mycket. Eller jo, det känns bra. Hm, ja det känns bra.
Nyårsaftonen igår spenderades med massor av trevliga människor. Jag och Linn åkte först till Ida Guldbrand i Kållered där vi peppade lite med Carola och non-stop. Sedan for vi iväg till Sara Aurells boning i Örgryte och åt middag. Finare middag har jag då aldrig ätit, det var tacos-variant på kanapéer-marängswiss (den som är riktigt med i matchen märker att jag är aningens ironisk, inte för att maten var dålig, inte alls, jag åt allt vad jag orkade och lite extra liksom). Sedan dansade vi till bra musik, pratade, skrattade och stökade.
När tolvslaget närmade sig begav vi oss till Götaplatsen där vi väntade in det nya året som resten av Göteborg. Sedan skålade vi och önskade gott nytt år som man alltid gör.
Jo men det var en finnemang nyår, och jag hoppas ni andra också haft det. Nu vänder jag blicken framåt för att ta mig an 2012 med nya krafter och förhoppning (klichékliché) och passar på att önska gott nytt år till mina fina vänner. Så gott nytt år!