SOFIE DAHLQVIST

why do all my dreams extend just around the riverbend

Kategori: Personligt

Förutom att det varit en väldigt kall dag idag så har den varit superduperbra (har varit varm inombords hahahaha). Har just tagit en paus från pluggandet. Halvkursprov i kemi imorgon, weho. Var med mina klasskamrater och pluggfikade innan, det var fint! Känns nästan okej inför provet också, det är alltid najs. Ska snart återgå till pluggandet igen, gör det lite roligare genom att lyssna på Walt Disney Song Collection och tänka på att det är 1 december på lördag och att man får börja lyssna på julmusik då. Hurra! 
Just det, fick en kommentar i förra inlägget om vilket objektiv jag använder. Då hade jag Nikon 1 med detta objektivet. Har även detta och detta till den kameran.

that bridge is on fire back to where I've been I am froze by desire no need to leave

Kategori: Personligt

Helt. Stört. Magisk. Kväll. Gad. The xx. Visst har jag sett dom innan på Hultsfred, men detta var något helt annat. Helt sjukt säger jag bara. Och Oliver Sim är ju typ bäst i världen. Helt magisk kväll.

we can be heroes just for one day we can be us just for one day

Kategori: Personligt

Helgen i bilder. Har bestått av mys hos Ronja (först hos Johanna) med Gustav och Emma, frukost på bussen, jobb, mat på bussen till Liseberg, jul på Liseberg med Emma O, Olivia och Johanna, smakprovat alla fudge och allt annat på hela lisse, Ullared med moder och syster, fika med Ellen och Stina. That's it!

said losing love is like a window in your heart everybody sees you're blown apart

Kategori: Personligt

Hej idag var jag i skolan som man sig bör på en torsdag. Imorgon däremot har vi bara utvecklingssamtal. Riktigt festligt. Förutom ett inte jätte tillfredställande fysikprovsresultat så mår jag utmärkt. Sitter och lyssnar på Tallest Man On Earth och mår finemang.

remember that time you told me you said love is touching souls surely you touched mine

Kategori: Personligt

Idag tog jag Stina, Stina, Felizia (och en stund Jonathan) en fika på Da Matteo. Det var trevligt och gott, jag var på brabra humör. Mitt goda spralliga humör berodde på massa trevliga saker under dagen (despite the horrible morgon): jag och Alexander delade på minibordet på naturspecialiseringen som faktiskt var helt ok intressant tills jag somnade, fysikprovet gick bra förutom de frågorna jag inte hann svara på, trevligt följe av Thomas och Axel när jag och Julia var påväg till Mocca (när vi skildes åt gjorde jag det tysta skriet som jag och Stina sedan kom på att man skulle kunna filmatisera), asknasig engelska lektion när jag skrattade gott åt allas roliga talkshower. Och så bar det till Matteo då, och jag och Stina var på knashumör, och just det, vi fick oss en liten pratstund med Ellen också. Finemangfin dag. 
Dock ångest för imorgon. Beeptest är inte min favvogrej. 
Men gud, jag har ju inte berättat om min helg. Klassfesten var asknasig men fin av en anledning. Äsch pallar inte skriva mer.

in the end the love you take is equal to the love you make

Kategori: Personligt

Idag har varit summasummarum en grym dag! Haft sina dalar haft sina toppar, men allt som allt finemangfin! Lite av de saker som var bra var: naanbröden på indiska, en kommentar här på bloggen från en av mina favvobloggerskor, pepptalk med världens bästa Emma Jacobson, en utomordentlig och extraordinär fika med Aline och Gustav på café Berlin där alla Linns kompisar var + bästaste Alexander från min klass! Just nu känner jag mig 99 % superglad och nöjd och 1 % orolig, förvirrad och stressad! Väldigt bra helt enkelt! Dessutom glittrade parishjulet vid Liseberg precis! Magical!

she'll carry on through it all she's a waterfall

Kategori: Personligt

Jag har studiedag imorgon så därför festade jag och mina vänner till det med en riktigt lyxig fika. På sista bilden ser ni Lindome Skyline, slående vackert! Mina planer för imorgon är en liten sovmorgon, sen ska jag se första delen på Breaking Dawn (som jag inte sett ännu). Sen ska jag in till stan och se del två med Julia och Clara. Sen hade jag tänkt play som guitar och plugga och läsa och mysa och njuta och ta hand om mig själv. 
Nu ska jag snart sova. Natti.

one life but we're not the same we got to carry each other

Kategori: Personligt

Jag tycker det har blivit svårt att blogga. Jag vill vara ärlig men jag vill inte lämna ut mig. Och vem vill läsa om ytligheter och vardagshändelser? Kanske någon, men vet inte om jag vill skriva om det.
Just i detta nuet nu mår jag väl inte jippie ja, men för det mesta nuförtiden mår jag ändå bra. Tills det händer något som får mig ledsen liksom. Man skulle väl kunna säga att jag är lite skör, vilket jag i och försig brukar bli när det blir kallt och mörkt. Så tro liksom inte att jag inte är glad, typ i skolan, när jag skrattar och är glad och så vidare, då är jag glad, jätteglad. Jag tycker så mycket om min klass, alla får mig att må bra och vissa får mig att glömma allt jag skulle kunna vara mindre glad över. Men, för att citera författaren till "Extremt högt och otroligt nära" (grym bok btw) så: "jag har tänkt mig ur lyckan en miljon gånger, men aldrig in i den en enda gång". Mina ganska intesiva och ofta varande lyckoanfall kan liksom bara rinna genom fingrarna om något gör mig ledsen. Jag känner mig liksom bräcklig. 
Jag vill ha ork att ta tag i saker som jag skäms över. Jag tänker inte bara på skolan typ som jag tappat greppet om, utan typ min familj och sånt. Jag vill att det ska bli bra. Jag vill inte behöva ångra när jag blir äldre. Jag vill visa alla hur mycket jag älskar dom innan jag förlorar chansen. Jag vill se allt mer svart och vitt, så jag inte skulle övertänka för mycket och sumpa chanser. 
Jag tränar inte speciellt ofta längre och skyller det på mitt knä som kanske behövs opereras igen. Men jag vet att det inte lönar sig att skylla ifrån det på annat, men jag antar att jag inte har tillräckligt med kraft för att ta tag i det eller något. 
Mamma, pappa förstår inte. 
Jag vill inte fira jul i Skåne för jag känner inte min släkt. De känner inte mig.
Jag vill bara make love not war. Men inget blir som jag tänker mig. Till exempel ville jag vara ärlig men inte lämna ute mig med det här inlägget. Men jag lämnade ute mig. Haha, jag skäms lite, så jag hoppas ingen läser det här inlägget. Och för att förklara lite ytterligare, så mår jag väldigt bra just nu. Despite all this liksom. Men alla har sina dalar liksom. Anyway, jag mår underbart och det är er förtjänst bland annat: Linn, Alexander, Emma, Emma, Stina, Axel, Thomas. Inte för att ni andra inte gör mig glad, men för att dessa gjort mig extra glad det senaste.
Som sagt, hoppas ingen pallat läsa. Nighty night.
Ps. jag skyller detta inlägg på obesvarat sms och min depplista Ds.
Ps2. JAG ÄR GLAD OCH LYCKLIG Ds.

I'm so tired of playing these games we'd just be running down the same old lines

Kategori: Personligt

Hej, nej min uppdatering har sugit men jag pallade liksom inte riktigt och jag pallar inte riktigt nu heller.
Sanningen är väl den att jag liksom ena stunden mår toppen och andra stunden typ inte toppen och inga undantag från detta lovet liksom. Det jag egentligen vill göra just nu är typ leva sunt, odla mitt eget levebröd, fjällvandra, leka som när man var barn. Helst av allt vill jag göra det sistnämnda, men det skulle liksom aldrig gå och jag skulle må sämre om jag försökte för då skulle jag bara bli ledsen över att inte veta hur man leker längre och typ att jag skulle känt mig onaturlig osv. Min syster är i alla fall hemma från Prag, det är ju kul. Jag har saknat henne. 
Imorgon är det skola och det ska bli kul på ett sätt för jag mår bra i skolan men jobbigt för att jag inte uträtt en del saker som jag tänkte göra innan jag kom tillbaka. Men men. Det ska bli fint att träffa alla mina goa klasskamrater som får mig på bra humör, vissa mer än andra kanske hehe.
Jo, måste ju nämna att vi var på Postkodmiljonären med klassen och att jag fick träffa Anders som jag inte träffat sen han flyttade till Paris. Anders <3 Ja, det var trevligt, det var ett sånt där härligt vi springer mot varandra och kramar varandra moment. Och så var han så fin på Halloween, utklädd till fransman, lite min idé, jag är så stolt hihi.
Sen har jag jobbat en del och det känns helt okej nu förutom ångestklumpen i magen. Den är i varje fall mindre nu.
Det fick bli en fin bild på Linn för jag tycker om henne! Adjöss gott folk!
Ps. Jag älskar reklamer på tv som är liksom en hel persons liv och som innehåller typ sjuttiotalet och nån söt tjej och kille som blir kära och så växer de upp tillsammans och blir gamla tillsammans. Eller typ den "då ses vi på lördag" med pappan och fotboll och det. Det är fint tycker jag. Ds.