SOFIE DAHLQVIST

301213

Kategori: Personligt

Imorgon är det 31 december och efter tolvslaget är det nytt år. Det har gått så himla crazy fort att jag får ont i magen. Hur gör man för att få det att sakta ner? 
2013 har varit ett väldigt bra år, speciellt sommaren som var bland de bästa jag någonsin har upplevt. Får väl knåpa ihop en liten årsresumé sedan, när jag kommit hem från Stockholm.
För imorgon åker jag till Stockholm för att fira nyår. Jag, Stina, Stina, Hannah, Linn, Elin och Gustav ska fira tillsammans, först ska vi dricka lite champagne i Wennös kusins lägenhet (där vi bor) och sedan ska vi till Il Tempo och äta fyra rätters varav tre av rätterna innehåller massa lyxiga saker som jag aldrig ätit ens en gång (pilgrimsmussla, hummer, någon leversky och tryffelgrej, så himla fancy att jag inte vet vad jag ska ta mig till). Ska bli så fint att fira med mina fina vänner i lugn & ro. Resterande dagar ska vi göra massa fint, besöka Fotografiska muséet, träffa kompisar från i somras, bla. Julia och Linus, kanske shoppa lite och gå ut den 2e.
Jag är dock väldigt spänd inför imorgon och hela Stockholmsvistelsen. Det är väl bra egentligen att vara lite excited. Men känner mig lite mer åt spänd-rädd hållet men det är väl för att allt gått så fort och nu är vi här och jag hänger liksom kvar där bak ungefär. Allt kommer bli bra tillslut, och egentligen är det mesta som händer ganska värdsligt så man ska inte hänga upp sig på sina små snedsteg utan bara köra hårt. Det tycker jag i teorin i varje fall. Försöker leva ut det i praktiken också.
Så till alla er som jag inte är med på nyår, gott nytt år!

191213

Kategori: Personligt

Lov som sagt. Brukar få sån här typ rastlöshetångest, samtidigt som jag bara vill unna mig att inte göra någonting alls kan jag liksom inte riktigt slappna av. Såg precis Breakfast Club, den var asbra verkligen, dock väldigt abrupt slut. 
Igår var vi på källarn, typ hela min skola. So much fun. Kan ju inte dricka nuförtiden pga min piercing but it's ok, i know how to have fun anyway. Är lite trött på en viss person dock och det är egentligen så himla onödigt.
Det här är mina planer inför lovet:
Vila och se mycket film.
Mysa och drick glögg typ.
Skriva på mitt manus och bli någorlunda klar typ.
Göra lite matte och fysse. Blä.
Åka till Stockholm yeeeeah.
 

181213

Kategori: Personligt

Yeeeeah, jag har slutat skolan töntar!

121213

Kategori: Personligt

I tisdags åt jag och Nea på restaurang. Felt like we were on a date. Så kul vare, det var min födelsedagspresent till henne. Vi käkade svingoa hamburgare och åt efterrätt och massa gött. Gad det var trevligt.
Idag hade jag en väldigt bra dag, är klar med det mesta i skolan nu, har bara ett psykologiprov kvar att göra på måndag. Ett ganska mastigt prov i och försig men ändå. Men som sagt, idag har varit en riktigt bra dag. Först hade vi lucia vilket dock inte var så kul. Min svenskalärare hade tvingat mig och Emma att vara med som vanligt och inte vågar vi säga nej för då kanske svenskabetyget sänks och ajaj det vill man ej. Hursomhelst, var lite hes så mimade typ haha. Och höll på att garva ihjäl mig när alla skulle tända tomtebloss och jag inte lyckades haha. Sen sålde jag polkapost med klassen och det var så många som köpte, blev helt varm i hjärtat av att så många köpte och såg lite kära ut och det var julstämning. Åååh. Efter skolan träffade jag Stina (och Wennö och Felizia en kortis) och Kajsa och vi fikade på Kopps där Klara nu jobbar. Hur bra är inte det?! Hon kirrade gratis cappuccino till mig också, så glad blev jag då <3. Sen käkade jag middag med la familla och syrr och hennes pojkvän. Kul vare. Nu borde jag verkligen plugga till psykologiprovet. Men det är så mycket som ska pluggas. Blö.

091213

Kategori: Personligt

Bloggissssh, hellu. Pluggar just nu lite religion men kan väl inte påstå att jag är alltför fokuserad då jag bloggar samtidigt. Lyssnar med halva örat på ett youtubeklipp. Ganska intressant ämne egentligen, skapelsetro och etik och sånt. Riktigt intressant faktiskt. Även fast jag inte är troende är det så kul (tycker jag) att få höra lite olika teorier som man aldrig hört. Med vetenskap, i synnerhet naturvetenskaplig, accepterar man liksom allt man hör utan att ifrågasätta i princip, men det finns ju brister i många naturvetenskapliga teorier också. Så då skulle det ju vara härligt om man var troende och kunde liksom fylla i de bristerna med en gud. Synd att man inte är troende då. Kanske.
I helgen var jag bland annat hos Hugo på hans 19års fest. Massa trevliga människor. Dock väldigt hotfullt avslut, har varit i slagsmål för första gången i mitt liv. För att göra lång historia kort så var det några rasistiska vegetarianer som sa väldigt dumma saker. 
Nu ska jag äta julgodis :)

041213

Kategori: Personligt

Känns som jag gjort massa saker idag. Men jag återkommer till det. Först en lite filmrecension för ovanligthetens skull.
 
Jag såg klart Gökboet (One flew over the cuckoo's nest) idag, borde väl ha sett den tidigare, men bättre sent än aldrig. Min psykologilärare tipsade om den, hade självklart hört talas om den innan men visste faktiskt inte alls vad den handlade om (pin). Till en början och igenom större delen av filmen var det förskräckligt rolig, löved it 4 realz. Det handlar alltså om Mr MacMurphy som är inlagd på ett mentalsjukhus. Föreståndaren där är en riktig ragata och MacMurphy stökar till det rejält med massa bus. Okej om ni inte sett filmen fortsätt inte läsa nu, men slutet var så himla himla himla sorgligt, jag dog nästan. Efter sista rejäla hysset som MacMurphy ställer till med och då han egentligen planerat att rymma så tas han bort från de andra och blir lobotomerad (vet ej om man säger så, men kommer från lobotomi i alla fall som var en metod man använde på mentalsjuka förr då man gjorde två hål i huvudet för att "bota" vissa psykiska sjukdomar). Så himla hemskt, höll på att dö, sjukaste sorgligaste hjärtskärande slutet. Men helt otroligt bra film. Fem av fem inget snack om saken.
 
Okej, nog om filmen. Min dag idag har varit trevlig och händelserik. Började sent och det är ju alltid trevligt, strålande sol och härligt väder var det också. Sen köpte jag ett par fina dojs på Zara inför nyår tillsammans med Ida och Linn innan jag träffade Aline. Vi tog en fika på da Matteo, känns som två år sen jag var där. Svinkul att träffa Aline igen, känns som två år sen det med. We had a really great time och sen drog jag hem och tog bort diverse sociala medier som stör mig. Så no more fb och ingen ig ap och ingen twitter (twitter har jag dock inte så mycket emot). Nu ska jag läsa The Catcher in the Rye, andra gången jag läser den, för den är ju så himla BRA!