SOFIE DAHLQVIST

130314

Kategori: Personligt

Miss that little sucker väldigt mycket. Alltså min piercing! (Ursäktar den ganska obehagliga bilden, men det var typ den enda jag tog på min piercing...) Den är ju long gone...
Hursomhelst, den här veckan har varit väldigt väldigt bra och rolig. Igår var jag och Kajsa på publik och kings och det var superduperkul. Imorse fixade vi ihop en liten frukostpicknick som vi smaskade på i morgonsolen. Drömdag.
Imorgon är det 100dagarsfest. Det är helt knäppt att det är färre än 100 dagar kvar nu. Crazy as hell. Hursomhelst ska det bli väldigt sköj och min outfit rockar 90-talstemat.
Är lite ledsen över kents nya singel dock... Lär ju inte bli något höjdaralbum om singeln var det bästa de hade att komma med. Men guess att alla tappar la stinget förr eller senare. Skit va deppig, nej, det ska jag ej vara. Men de kan ju bättre i know dat.

120314

Kategori: Personligt

Idag är en sån dag.
En sån dag när det är sol och blå himmel och solbrillz och jag cyklar till bussen. Då alla borde lyssna på Ted Gärdestad, då man blir entusiastisk och vill ta tag i saker och ting. 
Denna dagen i ära vill jag dela med mig av lite utdrag från den bok jag läser just nu, Naiv super av Erlend Loe. Det är andra gången jag läser den och började läsa den i förrgår påväg in till Pustervik och insåg då hur fantastisk den är. Insåg även att den är det bästa botemedlet mot meningslöshet. För den handlar så mycket om just den, uppgivenhet, meningslöshet. Egentligen är den fett deppig men det är den inte. DEN TAGGAR MIG SÅ MKT.
 
Här har ni några utdrag. Läs den för guds skull.
 
'Jag är övertygad om att det handlar om ivern. Att den saknas. 
Jag måste hitta den. Ta tillbaka den.
Den finns där ute.
Antagligen är det gagnlöst att prata om det.
Det är lite zen.
Så länge jag försöker, kommer jag aldrig att klara det.
Bara när jag inte försöker kommer jag att klara det.
Helvetes buddhister. De tror att de är så jävla smarta.'
 
'Paul är inte rädd för de stora tankarna.
Nu skriver han om evighet. 
Det som är viktigt att veta om evighet är att det inte bara är ett väldigt stort tal, skriver han.
Evighet är något helt annat än det som bara är enormt och ofattbart stort. Om universum har obegränsad tid till förfogande, betyder det inte bara att allt kan ske. Det betyder att allt kommer att ske.'
 
'Det som är häftigt med allt det här, är tanken på att jag inte bett om att få vara här. Jag bara är här. Det är alla andra också. Vi är här tillsammans. Men vi har inte bett om det.
Det är inte vårt fel.'
 
Slut på citaten.
Något som gör mig arg är onödiga saker. Det är onödigt att vara vresig, oskön, sne osv. Låt bli med det då. Det är ju så himla lätt att vara snäll.

100314

Kategori: Personligt

Här är en liten emotionell bild på mig. Wee. Ska till stan och Pustervik och Nea. Kul ju. Gör en liten ny spotifylista. Kul. 
Vad snackar jag ens om. 
Whatever, ska ta tag i skolan på riktigt snart. Men har liksom noll drivkraft, motivation, noll lust att lära. Och det är faktiskt jobbigt även fast det kan ses som en skitsak.
Btw en ganska intressant grej från dagen, jag och Clara redovisa om Made in Dagenham, en film om i korta drag feministers kamp. Blir galen för att vissa inte kan förstå feminismens innebörd. Hate when people liksom glömmer vad folk gjort för att få oss dit vi är idag.
However
 

100314

Kategori: Personligt

Just nu verkar det som om inget riktigt vill sig. Som om jag får ha kul och vara glad ena stunden för att sedan inte vara så glad. Men så är det ju alltid, men det är liksom mer så nu än det var innan. Är fett ambivalent liksom. 
Don't feel like goin into it. 
Kan väl säga såhär, repeat på denna, vilket betyder att det är sådär. Tur i alla fall att Göteborg börjar bli så vårvackert och att bollen äter så nöjt på sin macka!

020314

Kategori: Personligt

Hann med två feta fikor i helgen också. Frulle på da Matteo och så lite söndagsfika idag på Gunnebo. Drömhänget. 

020314

Kategori: Personligt

Jag har haft en fantastisk helg. Jag har fyllt år och fått massa fina grattis och blivit uppvaktad av mina vänner. Sen var det synd att vi inte kom inte på kentgolvet på Henriksberg haha, jag som hade taggat i hundra år haha. Men helgen har varit riktigt riktigt riktigt bra. Trots min eländiga tandverk.