SOFIE DAHLQVIST

Paris del 4

Kategori: Personligt

Paris del 4 alltså. Sista dagen i vårt älskade Paris var tyvärr blåsig och regnig, men inte desto mindre magisk. Notredam, de latinska kvarteren och Saint Germain stod på schemat. Vi fikade på café de Flore och fick sällskap av Nea. Vi gick i Shakespear Bookstore och sedan i Merci shop, sjukt fina grejer men vi var något för trötta (och något för fattiga). Därefter fikade vi igen på ett fik Nea tipsade om, butiksbiträdet kunde lite svenska.
På kvällen gick vi och åt på cheri bibi (ännu ett tips från Caroline ofc). Det var fantastiskt gott men tyvärr började Linn må lite dåligt framåt kvällen, så det blev inget barhäng som vi planerat. Men tur var väl det egentligen, klockan fem åkte vi från lägenheten till flygplatsen och sen väntde kalla Sverige...

Paris del 3

Kategori: Personligt

Söndag i Paris. Caroline hade tipsat oss om att det bara var öppet i Marais under söndagar, så vi spenderade alltså dagen i Marais. Vi åt Paris bästa falafel till frukost och råkade smita in i någon undangömd trädgård. Därefter gick vi mest runt och tittade i affärer och tog sedan en kaffe på ett härligt fik.
 
På kvällen gick vi till världens ballaste ställe. Ett typ "hemligt" hotell som Caroline såklart hade tipsat om. Efter många om och men kom vi slutligen in till hotellet. Jag kan typ inte beskriva denna kväll på något bra sätt. Men det var fantastiskt/magiskt/mystiskt. Och servitören var fantastisk.
 
Nu har jag kört igenom 3/4 dagar. Bara sista dagen kvar. Men den kommer nog i nästa vecka, för idag åker jag till Stockholm. YE!

Paris del 2

Kategori: Personligt

Försöker dämpa höstdeppen (som är oundviklig för mig) med att tänka tillbaka på Paris. Ni tycker kanske att det var ett himla tjöt om Paris, MEN DET VAR DET BÄSTA EVER.
 
Okej, dag 2. Också idag skiner solen och det är sommarväder. Jag går liksom barbent!? Fantastico. Vi strosar runt i Montmartre och äter ost och dricker vin på inte vilket café som helst, nej, på CAFÉ DE DEUX MOULINS. Exstasen var total. Linn kan understryka det! (För er som inte förstår vad jag pratar om är caféet vi åt och drack på självklart detsamma som där Amelie Poulain (i Amelie från Montmartre) jobbar). 
När vi var klara med Montmartre tog vi metron för att besöka Musée d'Orsay. Linn var trött i benen och det fanns väldigt mycket att titta på (och allt var inte jättekul). Men neo impressionism-delen med bland andra Van Gogh var trevlig, och självklart Monet. Dessutom hade de Rousseaus Snake Charmer, det tyckte jag var ball. Vi gick när vi hade fått nog och gick genom Jardin Tuileries och kikade lite på Louvren, det fick räcka för oss. Ingen Mona Lisa denna gång.
Vi åkte hem en sväng och vilade innan vi på kvällen gick ut och åt, jag åt musslor och Linn någon oklar kycklingrätt. Servitrisen var väldigt oklar btw. Därefter gick vi till rue Mullar som Caroline hade tipsat om. Där var vi på tre jättefina/skojiga/festliga ställen med Johanna och Nea. På morgonen gick vi hem över kullerstenen till rue Custine. En fantastisk dag, en fantastisk kväll.

Paris del 1

Kategori: Personligt

Åååh Paris. När jag tänker tillbaka på mina och Linns fem dagar där så blir jag helt lyrisk och lite vemodig. Det var den bästa resan i mitt liv, inget snack om saken. Och jag som var rädd att jag skulle besviken pga höga förväntningar. Tänk vad fel jag hade!
 
Vi bodde hos Caroline i Montmartre via air bnb. Vilket var en stor del till varför resan blev så fantastisk. Första två dagarna var det fantastiskt väder, 20 grader och sol. Vi var uppe i Eiffeltornet, hade picknick med vin och baguette i Champs de Mars. Vi gick en bra stund på Palais de Tokyo och längs Avenue Montagne till Champs Elysées. Vi drog hem till Rue Custine och tog en napp innan vi gjorde i ordning oss för kvällen och drog till Popin som Linn hade kollat upp. Underbar liten bar där vi träffade en trevlig argentisk brud och där alla dansade sönder på ett minidansgolv i en slags källare. De spelade Common People, Toxic, Beatles och Elvis Presley och jag var fett nöjd med min första dagen i romantikens huvudstad!