SOFIE DAHLQVIST

Paris del 2

Kategori: Personligt

Försöker dämpa höstdeppen (som är oundviklig för mig) med att tänka tillbaka på Paris. Ni tycker kanske att det var ett himla tjöt om Paris, MEN DET VAR DET BÄSTA EVER.
 
Okej, dag 2. Också idag skiner solen och det är sommarväder. Jag går liksom barbent!? Fantastico. Vi strosar runt i Montmartre och äter ost och dricker vin på inte vilket café som helst, nej, på CAFÉ DE DEUX MOULINS. Exstasen var total. Linn kan understryka det! (För er som inte förstår vad jag pratar om är caféet vi åt och drack på självklart detsamma som där Amelie Poulain (i Amelie från Montmartre) jobbar). 
När vi var klara med Montmartre tog vi metron för att besöka Musée d'Orsay. Linn var trött i benen och det fanns väldigt mycket att titta på (och allt var inte jättekul). Men neo impressionism-delen med bland andra Van Gogh var trevlig, och självklart Monet. Dessutom hade de Rousseaus Snake Charmer, det tyckte jag var ball. Vi gick när vi hade fått nog och gick genom Jardin Tuileries och kikade lite på Louvren, det fick räcka för oss. Ingen Mona Lisa denna gång.
Vi åkte hem en sväng och vilade innan vi på kvällen gick ut och åt, jag åt musslor och Linn någon oklar kycklingrätt. Servitrisen var väldigt oklar btw. Därefter gick vi till rue Mullar som Caroline hade tipsat om. Där var vi på tre jättefina/skojiga/festliga ställen med Johanna och Nea. På morgonen gick vi hem över kullerstenen till rue Custine. En fantastisk dag, en fantastisk kväll.

Kommentarer

  • LR säger:

    Saknar detta så mkt!!!!!!
    Vill bara hoppa in i bilderna <333

    2014-11-19 | 23:07:20

Kommentera inlägget här: