SOFIE DAHLQVIST

240215

Kategori: Personligt

Heya! (som alla säger här haha?)
 
Tiden går så fort här, gud hjälpe. Det beror väl på att en fått lite mer utav ett vardagsliv så det liksom bara rullar på ni vet.
 
För cirkus en vecka sedan hade jag världspremiär; jag spelade och sjöng på en bar (open mic) för första gången i mitt liv. Var väl ingen drömspelning, hade ingen stor public (typ Emma och Stina och personalen), managern var sen så jag fick bara spela hälften så många låtar som det var tänkt och jag drack lite mycket vin innan jag skulle köra så hade lite svårt att kontrollera rösten haha. Men det var lärorikt! Och imorgon är det på't igen, då ska jag spela på jobbet. Gud hjälpe! Hoppas det går bra. Vill golva dem alla. (Btw om ni har tips på någon låt på svenska som jag kan spela kan ni väl kommentera, är lite inne på Ted men hittar ingen som passer min röst tycker jag ''/).
 
Så vad händer här mer? Vi har upplevt Melbournes omtalade ambivalenta väder, staden blev översvämmad en dag. Det var spännande men mest irriterande för vi fick hoppa av tramen och gå massor. En har jobbat på. Druckit öl. Espresso Martini. Kaffe. Jobbat på Lentils. Varit vid stranden. Typ det.
 
Om en vecka blir jag alone i denna staden. Waaaaa. Men jag är ganska så säker att jag kommer rocka den. Ska bara hitta någonstans att bo hehe.

170215

Kategori: Personligt

Hej!
Min uppdatering är kass jag vet. Men har så mycket för mig nuförtiden att jag har svårt att hinna med min bloggis.
 
Men jag ska försöka. Lite trist att det inte blir några bilder då jag inte tog med sladden till min kamera (och en inte kan sätta in minneskortet i datorn på biblioteket). 
 
Jag hade kommit till när vi flyttade in här på Rathdowne st. Sedan dess har det hänt a lot såklart. Ska försöka återberätta det i stora drag:
 
När lägenhetsletandet var över fortsatte min jakt på en cykel (vilket jag tyckte var nödvändigt dels för att det är oerhort käckt med en cykel i denna staden, kan i princip cykla var en vill (forutom till stranden)). Jag letade förbrilt och nöjde mig tillslut med en lila däven cykel. Och den gillar jag väldigt mycket. Så nu cyklar jag hela tiden: till diverse gym där jag kirrar gratisveckor, till jobbet på Lentils (som jag ska berätta mer om), när vi ska handla och när vi ska till Fitzroy (firren är bäst!).
 
Så för ca kanske 3 veckor sedan så var vi och åt mat på Lentils på Abbotsford Convent som min sånglarare hade tipsat om. Det ligger i Abbotsford då och jag tycker det är så himla vackert. Vi visste inte riktigt om deras koncept ännu men jag såg att de sökte volontärarbetare och jag tänkte att det kan vara något for mig. Stina var ocksa sugen och så började vi jobba där någon vecka efter. Så såhär är deras koncept: De serverar frukost, lunch och middag varje dag och en får äta sa mycket en vill och man bidrar med så mycket en vill. Dock är maten inte gratis, utan det är liksom till för att även personer utan pengar ska kunna komma dit och äta sig mätta och istället kanske bidra med sin arbetskraft eller något annat. Så nu jobbar jag och Stina där, igår jobbade vi vår 6e gang tror jag. Jag älskar det. Maten är fantastiskt god (allt är vegetariskt/veganskt och ofta indiskt), människorna där är oerhort öppna och likasinnade och måna om varandra. Vi har precis börjat lära känna alla lite bättre, och jag ser verkligen fram att bli homie med allihopa. Dessutom är cykelvägen dit typ det vackraste jag sett.
 
Sedan har jag ju även fatt mitt buskie permit, så jag har spelat 3 ggr hittills. Mestadels väldigt skoj och jag har fått härlig positiv feedback, ibland är det lite mer påfrestande. Men på onsdag har jag faktiskt ett gig på en bar där det är open mic, så det ska bli väldigt skoj (men läskigt). Så därfor övar jag stenhårt just nu. Efter onsdag ska jag spela mer på stan också, behöver bara spara min röst lite tills imorgon.
 
Vi har varit ute en del och det finns många härliga stallen. Favvosarna för mig hittills är Section 8 i CBD, Black Cat och Rice Queen i Fitzroy. Sedan har vi varit på en klubb, the Perservance, 3 ggr. Väldigt skoj första och andra gången, lite uttjatat den tredje då de kör typ exakt samma musik varje gång? Dock härlig musik. Tim (en härlig grabb på vårt jobb) tipsade även om en bra beer garden (vilket det finns många av här) i Northcote. Den var trevlig!
 
Vi har brunchat en del och är typ stammisar på ett cafe hundra meter från där vi bor, cafe BU. Där har vi även börjat snylta av deras toapapper haha. PS. de har verkligen världens godaste kaffe här i Melbourne, det är sjukt.
 
Nu börjar den 3e mars närma sig, då Stina och Emma drar till Nya Zeeland och jag stannar kvar. Det känns lite läskigt men ska bli spännande. Det känns bra att jag har de på Lentils, de kommer givet hjälpa mig att hitta nånstans att bo (om jag inte löser det själv det vill säga). Kommer typ inte köpa någon mat överhuvudtaget då utan bara äta där och jobba där och spela gitarr då och då for att få lite extra pengar. Ett helt ok liv enligt mig!
 
Idag ska vi på Rooftoop Cinema och se Mean Girls. Det ska bli skoj hörni!