SOFIE DAHLQVIST

120315

Kategori: Personligt

Har kommer en uppdatering. Exakt en vecka sen sist tror jag.
 
Idag ar det torsdag och ca en vecka sedan jag flyttade in hos Sonja. Det har funkat valdigt bra, det enda som har varit aningen stokigt ar ju att hon bor valdigt off. En blir ju bortskamd nar en har bott pa Rathdowne Street med gangavstand till ca allt.
 
Det har varit en hektisk vecka minst sagt. Jag som har lite kontrollbehov och ar lite utav en perfektionist ville sjalvklart att Alice och Elin skulle fa den bast tankbara bilden av Melbourne sa jag slet mitt har innan deras ankomst for att fa ihop en harlig plan for veckan och sa de fick se alla godsaker. Och inte for att vara san - men jag har lyckats sa sjukt bra!
 
Pa fredagen at vi brunch pa Grub - alltid lika gott (dock var deras avocado smash inte den basta jag atit i Melbourne). Darefter var tanken att vi skulle kaka pa typ Vegie Bar eller Rice Queen men det var sjukt mycket folk ute och vi hade inte bokat (idiota) sa vi at en harlig pirre pa Little Creatures Beer Hall, vilket var skoj, da fick jag testa pa nagot nytt ocksa. Lite rooftop pa det och sedan Persa som var helt hysteriskt fullt. 
 
Lordagen... Hm vad gjorde vi da man tro. Jag minns verkligen inte. Skit i det da. Ah nu kom jag pa. Vi var pa Moomba. Typ som Gbg kalaset.
 
Sondagen sa var vi pa en liten laneway festival som var del av Melbourne Wine and Food festival. Pa kvallen gick vi till Rooftop bar och traffade pa ett harligt gang som visade oss en annan mysig bar. Harlig kvall. 
 
Mandag sa jobbade jag lite, och den forlorade sonen och new kid jobbade ocksa, long time no seen. Fick dock valdigt ont i mitt kna sa gick hem efter typ en h. Pa kvallen sag vi Ghostbusters pa Rooftop Cinema. Alltsa den filmen var ju lite knas haha. Men alltid harligt med bio och rooftop och kaffe och pommes frites.
 
Tisdag jobbade jag igen och at frukost med mina nya vanner Mel, Sophie och Rogelio. Sedan sa at vi pa Trunk Town pa kvallen. Lax och avocado sallad, flera glas vin, creme brule. Livet. Sedan given Section 8 visit och Mel rockade dansgolvet som alltid.
 
Onsdag fyllde Elin 20, alltsa igar. Vi drack mousserande rose i Carlton Gardens, darefter gick vi till mitt absoluta favoritcafe och stammisstalle, Slowpoke. Darefter spelade jag pa Lentils och Alice och Elin tittade pa och at av Lentils fantastiska mat. Darefter lite harlig ol i grasmattan och sedan dirr till firren, Rice Queen och Black Cat. Harligt liv en har. Nu ska vi ata brunch. Eyo.
 

050315

Kategori: Personligt

Här kommer en snabbuppdatering:
är numera själv här i Melbourne och bor hos en jobbarkompis, Sonja, i St Albans. Det är väldigt långt bort men funkar ända bra hittills (har bott där en natt bara så att hehe).
Har haft världens mest hektiska två dagar sedan Stina och Emma åkte till Nya Zeeland. Vet ej varför men plötsligt var det massor av saker som jag var tvungen att ta tag i.
Det är väl det ungefär. Idag är mina planer att gymma, fixa med mitt bankkonto, flytta min cykel till någon härlig plats, fixa mitt cv, dricka en kopp kaffe eller två, kanske köpa mig en adapter och jobba på kvällen. Let's go!

020315

Kategori: Personligt

Tjoflöjt.
 
Wazzap. Själv så mår jag bra, endock väldigt bakis och ont i mitt knä/höft. Har blivit lite mycket öl och lite lite träning på sistone.
 
Igår var en härlig dag. Faktum är att hela veckan har varit suverän, riktig drömvecka. Kör en liten recap, börjar från tisdag (för kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde innan tisdag).
 
På tisdag morgon jobbade jag och Stina frukost pa Lentils, kul som alltid. Klickade med några härliga asiatiska kunder vilket var skoj for sprang in i dem senare på kvällen så nu är vi vänner och ska ses imorgon faktiskt. Hurra, jag har vänner!
 
På onsdag kväll spelade jag på Lentils open mic och det var helt amazing. Har typ aldrig sjungit så bra, för att vara ärlig. Och fick så fin respons. En man sa att "I made his day". Det var fantastiskt. Kände mig som en rockstar.
 
Sen på torsdag morgon gick vi upp tidigt i ottan för att åka iväg på Great Ocean Road Tour. Vi åkte i en liten minibuss med ca 20 till och en fantastisk guide, Jude. Jude var kung. Vi såg fantastiska platser och jag badade i helt hysteriska vågor. Fantastiska vyer. Vi besökte en kall regnskog, en inaktiv vulkan, vi såg lite exotiska djur såsom koalor och emus (dock ingen känguru, eller jo fast på väldigt långt håll) och självklart besökte vi The 12 Apostles. Häftigt värre. Vi fick även lite nya vänner, Anja från Berlin, Toby från the Netherlands (som var övertygad om att alla prostituerade i the Red Light Districts gillade sitt jobb), Vivianne the flight attendant, Elsa Mareen (stavning?), även hon från Holland, och Gilles - väldigt irriterande fransos som bott i London och som inte åkte till Milford Sound när han var i Nya Zeeland (idiot). Vi var tillbaka i Melbourne på fredagkvällen och då fortsatte dagen med en liten barrunda på diverse härliga ställen runtomkring Gertrude Street med min nyfunna vän Gus (som btw pluggar till att bli doktor i politik med inriktning på Palestina/Israel konflikten, hur intressant?). Därefter träffade jag Stina och Emma på var favoritklubb Persa som spelar exakt samma låtar varje gång; Mr Brightside, Bohemian Rapsody, en och annan Abba låt, Don't Wanna Miss A Thing, Good Riddance (så irriterande låt haha, och alla blir hysteriskt glada när den kommer) och typ någon Tenacious D låt. Så både ris och ros. Eftersom vi var ute till efter midnatt hann vi även fylla år jag och Stina. Det var skojigt.
 
Lördagen började med en härlig brunch pa Grub Food Van och några Bloody Mary. Härligt väder bjöds det på. På kvällen var tanken karaoke, men vi hittade inget bra ställe så det blev en ganska lugn fodelsedag på Rice Queen. Amazeballz.
 
Söndag (alltså gårdagen) var riktigt skoj. Vi var på Sydney Road i Brunswick där det var en dagsfestival-isch, en blandning mellan andra långdagen och Göteborgskalaset skulle man kunna beskriva det som. Vi drack cider och öl och lyssnade på suverän musik som påminde lite om Blood Orange och sen såg vi även lite afrikansk dans. Därefter gick vi hem och åt chili sin carne (min signaturratt, jag rockar den) och därefter tillbaks till Brunswick och lite häng på en Beergarden. Där dansade vi till Metallica och fick lite nya vanner.
 
Idag är det dags. Sista måltiden nalkas. Imorgon lämnar Emma och Stina mig för Nya Zeeland. Hur ska det gå för mig, ensam i denna stora stad? Only time will tell.
 
Ps vet ej varför ena delen blev i kursiv stil Ds