SOFIE DAHLQVIST

301115

Kategori: Personligt

Hejhejhejhej.
 
Ursäkta mig för att inte ha uppdaterat mig.
 
Min vardag just nu ser ut ungefär såhär: jobbar lite på Konserthuset vilket jag tycker väldigt mycket om. Har väldigt fina, roliga, medvetna, kulturella och estetiska kollegor som jag tycker mycket om (undantag en) och dessutom får jag gå gratis på konserter där, har ännu bara utnyttjat detta en gång men det var en underbar kammarkonsert med en dansk blåskvartett och musik av Carl Nielsen. Har nu jobbat mitt sista pass där för ett tag, vilket känns trist, men jag ser redan fram emot julbordet med mina kollegor som jag minsann kommer gå på trots att jag kommer vara sjukskriven.
 
Annars ligger jag mycket i soffan och har det gött, pga mitt knä som är i extremt dålig form. MEN det ska det bli ändring på nu för om två dagar ska jag opereras, och tur är väl det, för det är eländigt att ligga i soffan hela dagarna. Förutom när man kan titta på Twin Peaks eller Bron, men när en sett klart på båda dessa serier finns det inte så mycket mer att hitte på, allt som visas på television är ju av så dålig kvalité (inte allt, nu överdriver jag). Vad som också är dåligt med att ligga mycket i soffan är en får väldans massa tid för reflektion och det är ju inte så kul i dessa dagar när världen är en så mörk plats med så mycket ondt som försigår. Dessutom tänker jag mycket på klimatförändringarna vilket heller inte gör en speciellt mycket muntrare, men det för mig till detta;
 
Att jag funderar på att börja plugga igen. Det trodde jag minsann inte, men är så himla sugen på att lära mig mer för att kunna vara med och förändra och inte bara ligga i min soffa och titta på miljödokumentärer där isarna smälter. Därför ska jag imorgon till en syv och prata om diverse utbildningar och möjligheter. Ska bli skoj. 
 
Har fått upp ögonen mycket för mat också, vilket är både relaterat till min knäsituation och mitt miljöengagemang; alltså jag har blivit mer intresserad av det pga vill förbättra min hälsa på alla sätt och vis samt har börjat försöka sträva efter att ha en så vegansk kost som möjligt för att göra så mycket jag kan för miljön. Mat är kul och gott och passar min för närvarande stillastående livsstil.
 
Var en kortis i Stockholm härom veckan också, och besökte Hannah. Det var en fantastiskt trevlig vistelse, träffade även Kajsa och Sara, fint som bara den. Upptäckte Rosendals Trädgårdar, som jag rekommenderar starkt! 
 
Kan kanske märkas i denna uppdatering att jag har haft lite svårare perioder det senaste, vilket mestadels beror på min fysiska situation; jag tycker inte direkt om att vara stillasittandes och inaktiv vilket jag har fått vara mycket. Men jag har försökt hålla mig positiv och nu är det som sagt bara två dagar kvar till operation och dessutom jul, vilket alltid får en på bättre humör, eller hur?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: