SOFIE DAHLQVIST

070717

Kategori: Personligt

Bonsoir !
 
Fredag, och nu har jag varit här i en dryg vecka. Första veckan på intensivkursen är avklarad och det är intensivt minst sagt! Har inte haft ork, möjlighet, tid för något annat än lektioner, läxor, mat, handla och sova.
 
Ok mer om kursen; det är INTENSIVT, vilket är bra för jag måste och vill lära mig franska. Efter inskrivningstestet hamnade jag i en klass på B2 nivå vilket jag blev glad för, men jag har under veckan funderat över om jag kanske borde flytta ner en nivå för att inte riskera att allt är för svårt och det slutar med att jag inte lär mig något. Vi har prov varje vecka så planen är att göra första provet på måndag (subjonctif, mon dieu...) och se hur det går. Om resultatet är katastrof så får jag nog flyttas ner.
 
Vår professeur Monsieur Morethe... Pas ma personne préférée... Nonchalant, dålig humor, onyanserad. Jag tvivlar inte på att han kan sin sak och det är kul att han gillar litteratur osv men det hade varit trevligt om han vore lite lättare att tycka om. Vill liksom inte slösa energi på att störa mig på honom.
 
Däremot så har jag flera fantastiska klassisar vilket gör att jag ogärna vill byta klass. Mina favoriter är två indiska män/pojkar från indiska ambassaden i Paris. Tydligen så är hela indiska ambassaden på Sorbonne och pluggar franska i sommar hehe. Abhishek är min favorit, så trevlig och rolig. Den andra killen har jag inte riktigt uppfattat namnet på än, men ska göra mig varse på måndag! Vi tog en liten öl på lunchen idag vilket vi tyckte var ok eftersom de hade sett att Monsieur Morethe minsann inte drar sig för att ta en bärs med skolvakten på lunchen. Annat som Morethe verkar tycka om är att röka elcigg och dricka coca cola lightför det gör han så fort han har möjlighet. 
 
Nu ska jag strax bege mig ut på stan och träffa Louis. Ska bli så himla fint att se honom!!! En tråkig sak är att jag känner mig lite osäker på min klädsel (magtröja och kjol) pga vill inte ha massa äckel som säger saker efter mig. Men det kommer ju garanterat hända. Då kommer jag skrika TU FINIRAS EN PRISON !
 
Bonne soirée, à bientôt !