SOFIE DAHLQVIST

270617

Kategori: Personligt

Vilken lång resa och vilken lång dag jag har haft idag.
 
30 timmar på buss är superlänge. Men nu är jag äntligen framme i Paris. Dagen har varit lång och lite märklig och motig. När jag hittat till Nea tog vi en kaffe och varsin croissant men vad jag borde göra var nog att sova. Sedan fick jag vet omkring lunch att jag var tvungen att göra ett onlineprov för kursstarten på Sorbonne senast ikväll, information som inte nått mig. Så eftermiddagen har bestått i att reda ut ett bra telefonabonnemang när mitt franska simkort inte fungerade, fixa hyran till min cyniska hyresvärdinna Yvonne när banken inte tillät att ta ut tillräckligt med pengar och skriva onlineprov när jag inte hunnit äta något riktigt på hela dagen. Nu provet gjort men jag är rädd att få ett dåligt resultat och hamna i en klass som inte motsvarar min nivå i franska. Men då kan jag förhoppningsvis bli uppflyttad.
 
Jag har fortfarande lite ångest över detta men det ska nog bli bra allt. Positiva grejer är att det inte är så varmt som det kunde varit, runt tjugo grader och regn, min lägenhet är har en underbar gård och jag har äntligen druckit några glas rött. Nu ska jag nog få sova bättre än jag gjort de två nätter jag spenderat på Flixbus.

250617

Kategori: Personligt

Om fem timmar avgår min buss till Paris. Just nu är jag väldigt trött och mätt pga hejdåmiddag med mamma, pappa, syrr, kusinerna och Göran. Tidigare idag har jag haft hejdåkafferep med Linn, Stina, Stina, Hannah och Kajsa. Det har varit fantastiskt att få vara med vänner och familj denna dag som känns väldigt svårbegreppbar. Just nu är jag mest trött som sagt, jag kan inte riktigt känna eller förstå att jag ska till flytta till Frankrike och vara borta i ett år. Men det är nog något som är svårt att greppa oavsett. Jag hade dock föredragit om jag den senaste tiden hade haft lite mer tid för reflektion. Det har varit oavbrutet hektisk. Så det är något jag ser fram emot: att ta det väldigt lugnt.
 
Nu väntar alltså 30 timmars bussfärd, vilket jag är lite exalterad över. Om jag bara får sova gott ett par timmar och inte blir för stel i knät så tycker jag det ska bli spännande att sitta och titta ut genom bussfönstret. Jag ska vara framme i Paris på tisdag morgon och kommer bo hos Nea de första dagarna innan jag flyttar in i min studio i Le Marais. Måndag nästkommande vecka börjar intensivkursen på Sorbonne.
 
Nu ska jag bre några mackor och sen vill jag sova. À la prochaine !