SOFIE DAHLQVIST

130917

Kategori: Personligt

Voila. Il y a mer än två månader sen senaste inlägget. Jag vet inte riktigt vad jag skrev då men ska försöka göra en snabb recap:
 
De två månaderna i Paris, majoriteten av tiden på Sorbonne och i min lägenhet, gick extremt fort. Och nu känns det väldigt avslägset, trots att det inte är knappt två veckor som jag kom hit till Bordeaux.
 
Det största och bästa från Paris är mina tre fantastiska, nya vänner. Abhishek, Sreejan och Adèle. För mig var jag inte i Paris i sommar, för mig var jag på skolgården med Abhishek, Sreejan och Adèle. Varje morgon cyklade jag från min (Yvonnes) lägenhet i Le Marais till Montparnasse, i rusningstrafiken tillsammans med bilar, scooters, lastbilar, andra cyklister. På vägen till skolan cyklade jag ner Rue Beaubourg förbi Centre Pompidou, sedan Hôtel de Ville och vidare över Pont Notre-Dame. Upp för backen förbi det riktiga Sorbonne på Rue Saint-Jaques, fortsätt förbi Panthéon enda till katakomberna, sväng ner på Boulevard Rapsail och fortsätt till nummer 214. Juli månad med M. Morethe och Mme. Rak, augusti månad med Laurence och Meïté (världens bästa fonetiklärare). På hemvägen cyklade jag först ner till Jardin de Luxembourg, Boulevard Saint-Michel, över Île de la Cité och sedan den alltför långa och oftast alltför varma och trötta biten hem till Rue des Archives. 
 
Paris var inte alltid lätt och det är nog helt ärligt ingen stad för mig. Större är inte alltid bättre och Paris är stort, det tog mycket av min energi. Men visst har det charm och visst finns det ingen annan stad som Paris. Men det trots det inte min stad. Ändå tror jag att jag snart blir tillbaka. Jag hade gärna skrivit mer utförligt om varför men det är liksom som mina känslor nu, inte ens två veckor efter, har ebbat ut en aning. Jag tänker framförallt på Abhishek och att vi blev väldigt nära vänner de två månaderna på Sorbonne. Men det är liksom som att det jag skriver inte gör vänskapen rättvisa.
 
Och nu är jag här i Bordeaux. Jag bor en plein centre-ville, lägenheten är helt fantastisk, även om pedanten i mig har en del svårigheter med min rumskompis Alix definition av ordning de temps en temps. Jag kommer just nu från en soirée med Alix, våra grannar Clément och Baptiste och deras vänner. Det var trevligt, men jag vill sova. För övrigt är fransoser ofta dåliga på att vara välkomnande, även om de flesta är trevliga. De är väldigt interna generellt sett, det är min uppfattning.
 
Mais comme j'ai des cours très tôt demain, je vais arrêter ici. Bonne nuit et à bientôt.